================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σβήνουν το Βόλο από το Εθνικό Οδικό Δίκτυο

⍆Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό... Μεταφορών και Υποδομών, τονίζοντας την έλλειψη επαρκούς σήμανσης στο εθνικό οδικό δίκτυο για την πόλη του Βόλου. Ο Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτο να «σβήνεται» κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Βόλος από τη σήμανση του εθνικού οδικού δίκτυο, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας και ένα σημαντικό πόλο έλξης τουριστών.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Ελλιπής είναι η πληροφοριακή σήμανση που αφορά στην πόλη του Βόλου στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου των Μικροθηβών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» εγκαθιστώντας νέες πληροφοριακές πινακίδες στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ, στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στον κόμβο των Μικροθηβών, δεν συμπεριλαμβάνει το Βόλο στις προτεινόμενες εξόδους, παρά μόνο τη Ν. Αγχίαλο. Η σήμανση είναι ελλιπής και ο Βόλος φαίνεται να έχει σβηστεί από το χάρτη! Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο, στις δυο από τις τρεις κατά σειρά πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί ο Βόλος δεν υποδεικνύεται πουθενά ως κατεύθυνση. Αντιθέτως υπάρχει μια και μόνο σήμανση στην τρίτη και τελευταία πινακίδα, όταν ακριβώς αρχίζει ο διχασμός των λωρίδων κυκλοφορίας.

Κρίνεται απαραίτητο να επανεξεταστεί το ζήτημα της σήμανσης στην εθνική οδό, διότι οι οδηγοί συγχέονται και δεν πληροφορούνται εγκαίρως για την έξοδο προς Βόλο, ενώ κινούνται με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι η πόλη του Βόλου αποτελεί τουριστικό προορισμό και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα της ελλιπούς πληροφοριακής σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να ενημερώνονται εγκαίρως για την αλλαγή πορείας που απαιτείται προκειμένου να κατευθυνθούν στο Βόλο;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.
Σβήνουν το Βόλο από το Εθνικό Οδικό Δίκτυο Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:39 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.