_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κινέζοι επιστήμονες διόρθωσαν τη μεσογειακή αναιμία!

⍆Χάρη σε μία γενετική επέμβαση ακριβείας, που πραγματοποιήθηκε σε έμβρυα,... Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να διορθώσουν τη μεσογειακή αναιμία! Το πέτυχαν, αλλάζοντας το γενετικό κώδικα και διορθώνοντας την υπεύθυνη μετάλλαξη στα γονίδια.

Θαλασσαιμία είναι μια ομάδα διαταραχών του αίματος, που έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης. Αυτή είναι μια πρωτεΐνη στο αίμα που μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα μας. Η νόσος προκαλείται από μεταλλάξεις στα γονίδιακαι ανάλογα με το πού αυτές εντοπίζονται, έχουμε διαφορετικούς υποτύπους της νόσου.

Η θαλασσαιμία κατηγοριοποιείται σε δύο βασικούς τύπους την α-θαλασσαιμία και τη β-θαλασσαιμία, που έχουν διάφορες υποκατηγορίες. Μία από τις υποκατηγορίες της β-θαλασσαιμίας είναι η γνωστή μας μεσογειακή αναιμία, που αποτελεί τον πιο συχνό τύπο και στην Ελλάδα υπάρχουν 3.500 ασθενείς.

Οι Κινέζοι επιστήμονες λοιπόν από το πανεπιστήμιο Sun Yat-sen χρησιμοποίησαν προηγμένη γενετική τεχνολογία και κατάφεραν να «διορθώσουν» ένα από τα περίπου 3 δις συστατικά στοιχεία του γενετικού μας κώδικα. Κάθε στοιχείο συνίσταται σε συνδυασμό 4 βασικών λίθων: A (αδενίνη), C (κυτοσύνη), G (γουανίνη) και T (θυμίνη).

Με απλά λόγια, λοιπόν, οι Κινέζοι επιστήμονες άλλαξαν σε ένα σημείο τη Γουανίνη με Αδενίνη και διόρθωσαν τη μετάλλαξη, που ευθύνεται για τη νόσο. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι τα έμβρυα προήλθαν από κλωνοποίηση και δεν εμφυτεύτηκαν. Όμως, τα αποτελέσματα ανοίγουν το δρόμο για τη διόρθωση και άλλων κληρονομικών νοσημάτων.

Το διάβασα στο virus.com.gr
Κινέζοι επιστήμονες διόρθωσαν τη μεσογειακή αναιμία! Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:51 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.