================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου

⍆Οι εκδηλώσεις ήταν σε συνδιοργάνωση με τους Αργαλαστιώτες Οινοποιούς... Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή, Νικόλαο Ρακή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Μονοπάτια Κρασιού Αργαλαστής Πηλίου που έγιναν στις 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κτήμα Δημητρίου Πατιστή στη Καμάρα Αργαλάστη.

Χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό της Αργαλαστής και όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι από τον φεγγαρόλουστο ουρανό και τα παιχνίδια των βεγγαλικών.

Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Η ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός – Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν: εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δημητριάδος ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος, εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκ μέρους του Προέδρου της ΑΝΕΛ η τέως Υπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Θωδορής Ανδρέου, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Αλβανίας κ. Τάσο Αλίκο, εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αποστόλος Βεργής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ Μπασδάνης Αριστοτέλης, ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης μέλος του Δικτύου της Ανανεωτικής Αριστεράς στη Μαγνησία και μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας του βήματος διαλόγου Πολιτών για την ανάπτυξη του Βόλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Αφέντρες των Αφετών» κ. Λίτσα Παρισάκη και η Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και τώρα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βόλου η κ. Γιούλη Τόκαλη Μποντού.


Διαβάστηκε επιστολή της Υπουργού Τουρισμού κ. Ελένης Κουντουράς η οποία έλεγε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Λίγοι, ίσως, γνωρίζετε ότι η καταγωγή μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι από την πανέμορφη Αργαλαστή Πηλίου και θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι εδώ και να γιορτάσω μαζί σας την Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας και τα Μονοπάτια του Κρασιού της Αργαλαστής.

Είναι πραγματικά δύο εξαιρετικές θεματικές εκδηλώσεις που προάγουν τον τουρισμό και αναδεικνύουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής μας.

Όλοι οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις υπέροχες γεύσεις και την γνήσια φιλοξενία του Πηλίου, τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν οι πανέμορφοι προορισμοί του.

Συγχαίρω από καρδιάς τους διοργανωτές, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου και όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της διπλής γιορτής: τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους κατοίκους της περιοχής που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια.

Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας. Στηρίζει και δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες. Το 2015 σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε την νέα εθνική τουριστική πολιτική μας και πετύχαμε τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις :

Ρεκόρ 26 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων το 2015.

Nέο ρεκόρ πάνω από τα 28 εκατομμύρια το 2016.

Το 2017 εξελίσσεται στην καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά για τον τουρισμό μας και οι διεθνείς αφίξεις προβλέπεται να αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια.

Εδώ θέλω να μοιραστώ μαζί μας τη μεγάλη μου χαρά για τα καταπληκτικά αποτελέσματα που πετύχαμε όλοι μαζί στην ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας, της όμορφης αυτής Περιφέρειας.

Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με τις Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις τοπικές αρχές, τους φορείς του τουρισμού, την Ένωση Ξενοδόχων και τον ιδιωτικό τομέα.

Στηρίξαμε και προβάλλαμε πολύ δυναμικά στο εξωτερικό το Βόλο, το Πήλιο, τις Σποράδες ως πολύ ελκυστικούς προορισμούς που προσφέρουν υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η ενιαία και κοινή αυτή προσπάθεια απέδωσε. Το 2017 είναι μία πολύ καλή χρονιά για τη Μαγνησία. Τα στοιχεία για τις διεθνείς πτήσεις και αφίξεις στα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου, οι υψηλές πληρότητες στα καταλύματα, και οι ίδιοι οι τουριστικοί φορείς επιβεβαιώνουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά να προωθήσουμε όλους αυτούς τους πανέμορφους προορισμούς το 2018 και τα επόμενα χρόνια.

Όραμά μας και στόχος μας είναι η Ελλάδα να καθιερωθεί σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, και τα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Επιμηκύναμε την θερινή τουριστική περίοδο.

Ενισχύσαμε τις παραδοσιακές μας αγορές στο εξωτερικό και ταυτόχρονα ανοίξαμε νέες αγορές επισκεπτών.

Προωθήσαμε νέους ελληνικούς προορισμούς.

Αναπτύσσουμε τις θεματικές μορφές τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και στηρίζουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων υψηλής ποιότητας.

Με επίκεντρο πάντα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, επιχειρούμε τη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή μας παραγωγή. Η θαυμάσια ελληνική γαστρονομία και τα μοναδικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του κάθε προορισμού και της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας που προσφέρει η πατρίδα μας.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις θεματικού χαρακτήρα που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις απίθανες ομορφιές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις!»

Ελένη Κουντουρά - Υπουργός Τουρισμού


Επιστολές για την επιτυχία της εκδήλωσης έστειλαν: ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τσάρας, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκου Τζανέτος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, η Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγήτρια κ. Ιωάννα Λαλιώτου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γεώργιου Σκούρα.

Στην αρχή έγινε Αγιασμός από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Δημητριάδος Αρχιμανδρίτη Πατέρα Γεώργιο και τον Ιερέα της Αργαλαστής Πατέρα Παναγιώτη Παναγιώτου και εγκαίνια των περιπτέρων Πηλιορείτικων παραδοσιακών προϊόντων.

Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε τα εξής: …..

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στη πρώτη γραμμή των δράσεων με σκοπό την προβολή αυτού του τόπου.

Μιας περιοχής ευλογημένης, που παντρεύει με μοναδικό τρόπο τη γαλήνη του βουνού με την ομορφιά της θάλασσας. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι 2 εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σήμερα τα Μονοπάτια Κρασιού Αργαλαστής Πηλίου και η 4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα.

Θέλω να σας πω, ότι στους στόχους της διοργάνωσης, περιλαμβάνεται τόσο η γνώση και η επίλυση πλέον των αποριών που τυχόν προκύπτουν, μετά την πρώτη προσέγγιση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αναφορικά με το μανιτάρι τρούφα, όπως και το θέμα επικερδούς καλλιέργειάς του στο Πήλιο, αλλά και η προσέλκυση ενδιαφερομένων στο «Βουνό των Κενταύρων», τονώνοντας την τοπική οικονομία μέσω του τουρισμού. Η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την τοπική ανάπτυξη, αποτελούν άλλωστε, μόνιμο στόχο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου.
Πιστεύουμε, βάσει των σύγχρονων δεδομένων, ότι οι αγρότες θα πρέπει να στραφούν και σε νέες , εναλλακτικές καλλιέργειες, καθώς οι καταναλωτές ειδικά των υψηλών εισοδημάτων , στρέφονται στην αγορά ολοένα και πιο «εξειδικευμένων» προϊόντων αλλά και υψηλών διατροφικών απαιτήσεων. Η καλλιέργεια μπορεί να συμβάλει στον αγροτοτουρισμό, με πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν συλλογή τρούφας, καθώς και τοπικά πανηγύρια την εποχή της συλλογής τους με προσφορά εδεσμάτων που περιέχουν τρούφα και με λειτουργία παράλληλης υπαίθριας αγοράς πώλησης τρούφας.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και αυτό που γίνεται με την καθιέρωση της γιορτής στην Αργαλαστή, για τέταρτη χρονιά και την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, λειτουργεί θετικά στην τοπική ανάπτυξη.» ….

Στο χώρο τον εκδηλώσεων υπήρχε άμβυκας και έγινε απόσταξη τσίπουρου.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Προέδρου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιου Παπαϊωάννου, με την παρακολούθηση Παραδοσιακών Δρώμενων για τον τρύγο και στη συνέχεια η Βολιώτικη Χορωδία και η Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας μάγεψαν με τα τραγούδια τους όλους τους παρευρισκόμενους στο φεγγαρόλουστο βραδινό.

Αμέσως μετά ακολούθησε ορχήστρα με παραδοσιακή μουσική από τους: Φανή Μπαρμπή Τραγούδι και κρουστά, Χρήστο Δασκαλόπουλο Βιολί, Αντώνη Βούλγαρη Λαούτο.

Το πρωί της Κυριακής έγινε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας κκ Ιγνατίου στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε τα οινοποιεία των οικογενειών Δημητρίου Μυλωνά, Νικολάου Ρακή, Δημητρίου Πατιστή και όπου και ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες του.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου προσέφερε στον Σεβασμιότατο μία κρυστάλλινη κανάτα σκαλισμένη στο χέρι με μία άμπελο με σταφύλια από την κ. Στάσα Τζάλλα.

Το απόγευμα η εκδήλωση ξεκίνησε με χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία από τον Πασχάλη όπου οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τις εκδηλώσεις συντόνισε ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.

Υπήρχαν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων, μανιταριών καθώς και τρούφα.
Δωρεάν κρασί διαθέτονταν και τις 3 μέρες των εκδηλώσεων από τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή και Νικόλαο Ρακή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με τη σειρά μας:
τους μεγάλους χορηγούς μας Mochemco Organica και Vioryl,

τους χορηγούς Coca Cola 3 Έψιλον, τη Βιομηχανία Ελαιών Siouras, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Κοτόπουλα Δημητρίου Καραϊσκου, την εταιρεία Βρυσσάς Α.Ε., γλυκό Στύλλας

Ευχαριστούμε όλους τους Εθελοντές και ιδιαίτερα την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδας. Επίσης ευχαριστούμε τους ηλεκτρολόγους του Ινστιτούτου Δημήτρη Πιτόπουλο, Δήμο Ευαγγελάκη, την Ελένη Μαλιοκάπη για τη δωρεάν παραχώρηση του Ξενώνα, τον έμπορο Ζήση Αλπίδη, τον Δημήτρη Τσώμο, το χειριστή μηχανημάτων Λάμπρο Σαϊσανά για τη διαμόρφωση του πάρκινκ, τους μεταφορείς Χαλέπη Κωνσταντίνο, Καραγιάννη Στέφανο, Ιωάννη Ζλατά και τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Reviewed by PLOUMISTOS on 3:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.