================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα Πηλίου

⍆Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα... στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η κ. Ανθή Μπάτζιου, Δρ. Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγος. Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η κ. Αναστασία Ντίνα, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο κ. Πασχάλης Σταντζούρης, Αρχαιολόγος Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής έρευνας και Μουσείων και ο κ. Νίκος Τσούκας, Γραμματέας του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ορίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την τελετή των Θυρανοιξίων δύο ιστορικών ιερών Παρεκκλησίων της Μακρινίτσας, του Αγίου Νικολάου (Κρυφό Σχολειό) και των Αγίων Πάντων, που αναπαλαιώθηκαν και συντηρήθηκαν, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τα θυρανοίξια και οι λοιπές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/10, μετά την Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με την «Μαγνήτων Κιβωτό», στο πλαίσιο του νέου θεματικού έτους, 2018, που θα είναι αφιερωμένο στον λαϊκό πολιτισμό.
Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα Πηλίου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:18 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.