================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Νέα Υόρκη πλέον γίνεται η πιο ακριβή αμερικανική πόλη για τους καπνιστές...

⍆Καθιστώντας την τιμή των τσιγάρων απρόσιτη φιλοδοξεί η Νέα Υόρκη να απαλλάξει... από το πάθος τους χιλιάδες καπνιστές, με τον δήμαρχο της πόλης Λουίτζι ντε Μπλάζιο να ανακοινώνει πως η κατώτατη τιμή του πακέτου από την 1η Ιουνίου 2018, ορίζεται στα 13 δολάρια (περίπου 10,9 ευρώ).

Σύμφωνα με το Associated Press, η Νέα Υόρκη πλέον γίνεται η πιο ακριβή αμερικανική πόλη για τους καπνιστές.

Σήμερα, η κατώτατη τιμή για ένα πακέτο τσιγάρα στη Νέα Υόρκη ανέρχεται σε 10,5 δολάρια, κατά πολύ υψηλότερη από άλλες αμερικανικές πόλεις όπως η Κολούμπια, όπου ένα πακέτο κοστίζει από 4,6 δολάρια (3,84 ευρώ).

Κατά την τελετή υπογραφής του σχετικού νομοσχεδίου στο νοσοκομείο του Μπρούκλιν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έκανε λόγο για δυνατό και ξακάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την πλεονεξία να σκοτώσει τους νέους πόλης, χωρίς να δώσουμε μάχη».

Όπως πρόσθεσε, η νέα νομοθεσία θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών κατά περίπου 160.000.

Βάσει άλλης ρύθμισης, η οποία συμπεριελήφθη στο ίδιο νομοσχέδιο, θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν προϊόντα καπνού. Σήμερα, περίπου 8.300 επιχειρήσεις διαθέτουν τη σχετική άδεια.

Παράλληλα, θα απαγορευτεί η πώληση προϊόντων καπνού σε φαρμακεία, ενώ θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους ορισμένων πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με το Euronews, η υψηλότερη τιμή για πακέτο τσιγάρων στην Ευρώπη συναντάται στη Νορβηγία (11,69 ευρώ), ενώ στον αντίποδα, στην Ουκρανία κοστίζει 0,84 ευρώ.
Η Νέα Υόρκη πλέον γίνεται η πιο ακριβή αμερικανική πόλη για τους καπνιστές... Reviewed by PLOUMISTOS on 1:13 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.