Του Γιώργου Μουλά Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου: Σκάνδαλο η απουσία ευθυνών για την ΕΡΓΗΛ

Του Γιώργου Μουλά Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου: Σκάνδαλο η απουσία ευθυνών για την ΕΡΓΗΛ

⍆Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, πριν και μετά την τελευταία συνεδρίαση... του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ένα πόλεμο ανακοινώσεων από την αντιπολίτευση, που, επί της ουσίας της υπόθεσης, πολύ λίγα έχει να προσφέρει. Θα έλεγα, ότι το ζητούμενο για αυτούς είναι μάλλον η παρουσία τους στην επικαιρότητα, η διαστρέβλωση πραγματικών γεγονότων, επιρρίπτοντας στην Δημοτική Αρχή ανύπαρκτες ευθύνες για κάτι που έγινε εδώ και δέκα χρόνια από άλλη Δημοτική Αρχή.

Δεν θα προχωρήσω σε εξιστόρηση των γεγονότων, άλλωστε είναι γνωστά σε όλους, θα παραμείνω μόνο σε κάποια θέματα, τα οποία πραγματικά προκαλούν αλγεινή εντύπωση σε όλους. Το πρόβλημα – σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ είναι από τα πάμπολλα, που έχουν γίνει στην Ελλάδα, κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία ευθύνονται, εν πολλοίς, για την χρεωκοπία της χώρας μας. Οι αλόγιστες δαπάνες, οι ρεμούλες και το μεγάλο φαγοπότι, που έλαβε χώρα στα δημόσια έργα είναι ενδημικό φαινόμενο στην ελληνική επικράτεια αφού οι πολιτικές και νομικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξή του. Εδώ βρίσκουν πεδίο δράσης οι κάθε είδους επιτήδειοι, έχοντας εξασφαλισμένη την εγκληματική ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων, να αλωνίζουν κυριολεκτικά.

Τι έχει συμβεί στην περίπτωση της ΕΡΓΗΛ μέχρι σήμερα στο θέμα της απόδοσης υπηρεσιακών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών; Ελάχιστα πράγματα. Εξ όσων έχω υπ’ όψη μου κανένας υπηρεσιακός παράγοντας υπεύθυνος για την παρακολούθηση και παραλαβή των έργων, τόσο των προβλεπόμενων στη σύμβαση, όσο και των εξωσυμβατικών, τιμωρήθηκε. Εδώ θα πρέπει να σας αναφέρω αποσπάσματα των απαντήσεων του πρώην Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ. Σκοτινιώτη σε επερώτησή μου τον Μάρτιο 2014, όπου λέγει «… ότι έχομε να κάνομε με μία αδηφάγο εταιρεία, η οποία αξιοποιώντας παραλήψεις υπηρεσιακών παραγόντων, ενδεχομένως και της προϊσταμένης αρχής δηλαδή του Δ.Σ. …» και συνεχίζει παρακάτω «…Ο ένας δρόμος ο εύκολος ήταν να αποδεχθούμε τους νομικούς ισχυρισμούς της αντιδίκου εταιρείας, να πάρουμε αμέσως κεφάλια να γίνομε ήρωες εν πλήρη συνειδήσεως…». Τι συμπεραίνεται από τα ανωτέρω; Ότι και ο πρώην δήμαρχος διαπιστώνει παραλείψεις υπαλλήλων και πολιτικών προσώπων αλλά δεν προχωρεί στο «να πάρουμε κεφάλια». Βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί, ότι πρόεδρος της Επιτροπής παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ ήταν ο κ. Φοινικόπουλος, τον οποίο ο κ. Σκοτινιώτης είχε επί των ημερών του Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, το αυτοδιοικητικό σχήμα με το οποίο εκλέχθηκε ο κ. Σκοτινιώτης δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου , ήταν διάδοχο της προηγουμένης Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Βόλου, τα οποία, αμφότερα, ήταν επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσω, ότι ούτε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πολλώ δε μάλλον, οι απλοί ψηφοφόροι, ενέχονται στα σκάνδαλα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αλλά κάποιοι κύριοι εξ αυτών έχουν τεράστιες ευθύνες είτε έχοντας τιμωρηθεί από την Δικαιοσύνη είτε έχοντας πέσει στα μαλακά είτε την έχουν σκαπουλάρει, όπως λέει ο λαός.

Στην περίπτωση της ΕΡΓΗΛ, δικαστικά, δεν προέκυψε καμία ποινική ευθύνη κατόπιν αναφοράς, που έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Στάμος και μπράβο του, εν αντιθέσει με τον κ. Σκοτινιώτη που δεν πρωτοστάτησε στην απόδοση υπηρεσιακών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Εφόσον δεν υπάρχουν σήμερα επίσημα, ευθύνες ποινικές και υπηρεσιακές, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να το παίζουν αθώες περιστερές στη κοινωνία του Βόλου. Τα 11 εκατομμύρια ευρώ περίπου που φαίνεται να διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ ποιος θα πληρώσει; Το κορόιδο ο βολιώτικος λαός! Αν η ΕΡΓΗΛ αρχίσει κατασχέσεις, κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ και πούμε το νερό νεράκι, δεν υπάρχουν ευθύνες; Η δημοτική παράταξη Επιλογή Ευθύνης με την κ. Οικονόμου περί άλλων τυρβάζει. Για κάτι χαρτιά, για νομικούς χειρισμούς αλλά για αυτό το ογκώδες σκάνδαλο, που εξελίχθηκε επί ημερών των προκατόχων συντρόφων τους στο Δήμο Βόλου χωρίς να αναζητηθούν ευθύνες, όπως έπρεπε, δεν ομιλούν.

Εφόσον κατά νόμο, δεν υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, τολμώ, ειρωνικά πλέον να πω, ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη και άριστη Πολιτεία! Πολιτικά όμως, θα κριθούν όλοι και κυρίως αυτοί που κατά κύριο λόγο έχουν ευθύνες αλλά και άλλοι, που εν ονόματι στείρας και ανόητης αντιπολιτευτικής τακτικής παίρνουν λάθος θέση ταυτιζόμενοι με τους ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου. Η κουβέρτα, με την οποία έχουν καλύψει την θλιβερή αυτή υπόθεση, λίαν συντόμως θα απομακρυνθεί και τότε θα δούμε αν θα έχουν τα μούτρα κάποιοι νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι να κυκλοφορούν στο Βόλο.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1067,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1229,ΒΙΝΤΕΟ,796,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1526,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6344,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Του Γιώργου Μουλά Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου: Σκάνδαλο η απουσία ευθυνών για την ΕΡΓΗΛ
Του Γιώργου Μουλά Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου: Σκάνδαλο η απουσία ευθυνών για την ΕΡΓΗΛ
Του Γιώργου Μουλά Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου: Σκάνδαλο η απουσία ευθυνών για την ΕΡΓΗΛ
http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050043911_moulas-giorgos.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content