_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πάνω από 1.200 νεκροί και εκατομμύρια άστεγοι από τις πλημμύρες σε Ινδία, Νεπάλ, Μπανγκλαντές

⍆Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια έχουν μείνει άστεγοι...
μετά από καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, σε ένα από τα πιο καταστροφικά χτυπήματα βροχών και πλημμυρών, που επηρέασαν την περιοχή εδώ και χρόνια.

Οι διεθνείς οργανώσεις βοήθειας δήλωσαν ότι χιλιάδες χωριά έχουν αποκοπεί από τις πλημμύρες, με τους ανθρώπους να στερούνται τα τρόφιμα και το καθαρό νερό για μέρες.

Η Νότια Ασία πάσχει από συχνές πλημμύρες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι οι πλημμύρες του τρέχοντος έτους ήταν πολύ χειρότερες.

Ινδία

Στο ανατολικό ινδικό κράτος του Μπιχάρ, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε πάνω από 500, ανέφεραν οι Straits Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους διαχείρισης καταστροφών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πλημμύρες που έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα έχουν πλήξει πάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους στην Ινδία, με χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται σε βοηθητικούς καταυλισμούς.

Ο Anirudh Kumar, αξιωματούχος της Διαχείρισης Καταστροφών στην Πάτνα, πρωτεύουσα του Μπιχάρ, ένα πάμφτωχο κρατίδιο, γνωστό για τη μαζική μετανάστευση κατοίκων του, από αγροτικές περιοχές στις πόλεις, δήλωσε ότι η φετινή γεωργία είχε καταρρεύσει εξαιτίας των πλημμυρών, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στην περιοχή.

Στο βόρειο κράτος του Uttar Pradresh, οι αναφορές γνωστοποιούσαν ότι περισσότερα από 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ότι έχουν πληγεί 2.5 εκατομμύρια άτομα.

Στο Μουμπάι, οι αρχές πάλευαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους που ζούσαν στις οικονομικά ασθενείς περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς οι συγκοινωνιακές συνδέσεις ήταν παραλυμένες και οι καταιγίδες οδήγησαν το νερό να φτάσει τα πέντε πόδια σε ορισμένα μέρη της πόλης.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες 24 ώρες και έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους.

Μπαγκλαντές

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 134 έχουν πεθάνει στις πλημμύρες των μουσώνων που πιστεύεται ότι έχουν βυθιστεί στο ένα τρίτο τουλάχιστον της χώρας. Περισσότερα από 600.000 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων έχουν υποστεί μερική ζημιά και πάνω από 10.000 εκτάρια έχουν καταστραφεί πλήρως, σύμφωνα με τον υπουργό υπεύθυνο για τις καταστροφές.


Η οικονομία του Μπαγκλαντές εξαρτάται από τη γεωργία και η χώρα έχασε περίπου έναν εκατομμύριο τόνους ρυζιού σε πλημμύρες τον Απρίλιο.

"Οι αγρότες δεν έχουν τίποτα, ούτε γεγονός με καθαρό πόσιμο νερό", δήλωσε ο Matthew Marek, επικεφαλής της αντίδρασης σε καταστροφές στο Μπαγκλαντές για τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Νεπάλ

Στο Νεπάλ, 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90.000 κατοικίες καταστράφηκαν σε αυτό που ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως το χειρότερο περιστατικό πλημμύρας στη χώρα εδώ και μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό , τουλάχιστον 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί στο Μπαγκλαντές -περισσότερο από τον πληθυσμό της Σκωτίας- και περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί στο Νεπάλ.

Η καταστροφή έρχεται, καθώς οι επικεφαλίδες των μέσω ενημέρωσης επικεντρώθηκαν στις πλημμύρες στο Χιούστον του Τέξας, τις οποίες οι αρχές χαρακτήρισαν ως "πρωτοφανείς".

Η άνοδος των ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι τυφώνες και οι πλημμύρες έχουν αναγνωριστεί από τους επιστήμονες του κλίματος ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνητής αλλαγής του κλίματος.
Πάνω από 1.200 νεκροί και εκατομμύρια άστεγοι από τις πλημμύρες σε Ινδία, Νεπάλ, Μπανγκλαντές Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 2:45 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.