_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Θα ξεθάψουν τον Σαλβαδόρ Νταλί για να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο του...

⍆Δικαστής στη Μαδρίτη, η οποία έχει αναλάβει τον φάκελο με το αίτημα.... αναγνώρισης πατρότητας που αφορά τον ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο Σαλβαδόρ Νταλί, διέταξε την εκταφή του στις 20 Ιουλίου, ώστε να ληφθούν δείγματα DNA, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σαλβαδόρ Νταλί στο Φιγκέρας (βορειοανατολική Ισπανία), γενέτειρα του ζωγράφου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως έλαβε ένα δικαστικό έγγραφο που το ενημερώνει ότι η εκταφή θα γίνει την Πέμπτη, 20 Ιουλίου.

Εκπρόσωπος της δικαιοσύνης στη Μαδρίτη διευκρίνισε πως η εκταφή θα γίνει στις 09:30 (10:30 ώρα Ελλάδας) εκείνη την ημέρα. Τα δείγματα DNA θα ληφθούν απευθείας και θα σταλούν σε ένα ινστιτούτο στη Μαδρίτη για ανάλυση.

Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης θα εξαρτηθεί από μια προσφυγή, η οποία αν γίνει δεκτή, θα εμποδίσει την εκταφή. Πρόκειται για προσφυγή κατά της απόφασης της δικαστή που διέταξε στα τέλη Ιουνίου τη λήψη δειγμάτων DNA από τον ζωγράφο, ο οποίος πέθανε το 1989. Στην προσφυγή αυτή προχώρησε το ίδρυμα, που στεγάζεται στο θέατρο-μουσείο Νταλί όπου αναπαύεται η σορός του.

Επίσης, υπογραμμίζουμε ότι, όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα La Vangiardia, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Ναρσίς Μπαρνταλέτ, που είχε διευθύνει τις εργασίες για να βαλσαμωθεί η σορός του Νταλί στην κατοικία του στο Τόρρε Γκαλατέα του Φιγκέρες, «μπορεί να έχει καταστραφεί η γενετική του δομή», λόγω των υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί με βάση τη φορμόλη και συνεπώς να αποβεί άκαρπη η όλη εκταφή.

Πάντως, προχθές Τρίτη, η δικαιοσύνη έλαβε δείγμα σάλιου από την ενάγουσα Πιλάρ Αμπέρ Μαρτίνες. Η γυναίκα αυτή, 61 ετών σήμερα, προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδείξει πως είναι η μοναδική κόρη του εκκεντρικού καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή των γεγονότων, που φέρει ορισμένες σκιές, η μητέρα της είχε συναντήσει τον Νταλί ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι φίλων του ζωγράφου στο παραλιακό θέρετρο Πορτ-Γιγάτ. Παντρεύτηκε έναν άλλον άνδρα ενώ ήταν ήδη έγκυος, και γέννησε την Πιλάρ. Η τελευταία δηλώνει πως σε ηλικία οκτώ ετών η γιαγιά της τής αποκάλυψε την ταυτότητα του πατέρα της. Η μητέρα της στη συνέχεια επιβεβαίωσε την ιστορία αυτή το 2007 και, σύμφωνα με την ίδια, υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες.

Η δικαστής έκρινε πως είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο, επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου για να γίνει η σύγκριση.

Η δίκη προβλέπεται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη. Κατηγορούμενοι είναι το Ίδρυμα Σαλβαδόρ Νταλί και το υπουργείο Προϋπολογισμού, κληρονόμοι της μεγάλης κληρονομιάς που άφησε ο καλλιτέχνης. Αν η πατρότητα αποδειχθεί, η Πιλάρ Αμπέρ μπορεί να ξεκινήσει δικαστική διαδικασία για να διεκδικήσει το δικό της μέρος της κληρονομιάς.

Παντρεμένος με την Γκαλά Ελιάρ Νταλί, πρώην σύζυγο του γάλλου ποιητή Πολ Ελιάρ, ο Νταλί έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του απομονωμένος σε ένα κάστρο στο Πουμπόλ, περίπου 40 χλμ. από το Φιγκέρες, όπου είχε ταφεί το 1982 η σύζυγός του, με την οποία δεν είχαν παιδιά.
Θα ξεθάψουν τον Σαλβαδόρ Νταλί για να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο του... Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 6:18 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.