_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ του Εγκεφάλου και Επηρεασμός της Σκέψης με το Τρέξιμο !!

⍆Το τρέξιμο είναι ο δρόμος προς την αυτεπίγνωση και την αυτοπεποίθηση... – μπορείς να σπρώξεις τον εαυτό σου στα άκρα και να μάθεις τη σκληρή πραγματικότητα των ψυχικών και σωματικών σου περιορισμών ή να διασχίσεις μια μοναχική διαδρομή βλέποντας τη Γη να γυρίζει κάτω από τα πόδια σου. 
Doris Brown Heritage

Αναγνωρίζετε αυτό το συναίσθημα; Αποκτάτε καλύτερη επαφή με τον ψυχικό και σωματικό σας εαυτό καθώς τρέχετε; Απολαμβάνετε την αίσθηση του αέρα στο πρόσωπό σας και την ελευθερία του να είστε έξω στην ύπαιθρο μόνοι σας με τις σκέψεις σας; Μπορεί να αισθάνεστε μετά από ένα καλό τρέξιμο πως το μυαλό σας είναι καθαρό, έτοιμο να απορροφήσει νέες πληροφορίες.

Επίσης, είναι πιθανό να έχετε μια πιο θετική στάση απένταντι στα πράγματα που σας απασχολούν μετά από το τρέξιμο και να μη μοιάζουν πλέον τόσο αρνητικά. Λοιπόν, τα συναισθήματ;a σας αυτά έχουν επιστημονική βάση. Έρευνα που διεξήχθει στον τομέα της νευροεπιστήμης, δείχνει ότι η αερόβια άσκηση ενισχύει τη γνωστική διαύγεια και την ψυχολογική διάθεση.
Δημιουργούνται νέοι νευρώνες

Επικρατούσε η πεποίθηση ότι γεννιόμαστε με ένα συγκεκριμένο αριθμό νευρώνων και ότι με το που ενηλικιωθούμε σταματά η δημιουργία νέων νευρώνων. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι αυτό είναι λάθος. Μέσω έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε ζώα αποδείχθηκε ότι νέοι νευρώνες δημιουργούνται συνεχώς στον εγκέφαλό μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η Karen Postal, πρόεδρος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κλινικής Νευροψυχολογίας, ισχυρίζεται ότι η μοναδική δραστηριότητα που προκαλεί τη δημιουργία νέων νευρώνων είναι η έντονη αερόβια άσκηση. “Εαν ασκείστε μέχρι να ιδρώσετε – για 30 με 40 λεπτά – παράγονται νέοι νευρώνες”, λέει η Postal. Οπότε, η εφίδρωση σε εξωτερικό χώρο ή ακόμα και στον διάδρομο του γυμναστηρίου είναι ευεργετική για τον εγκέφαλό σας και τον βοηθά να παραμείνει υγιής για πολλά χρόνια.
Οι άνθρωποι που τρέχουν μπορούν να ανακάμψουν γρηγορότερα από τα αρνητικά συναισθήματα

Από μια έρευνα των Emily Bernstein και Richard McNally βρέθηκε ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των αρνητικών συναισθημάτων. Η Bernstein είναι δρομέας και έχει πει : “Παρατηρώ στον εαυτό μου ότι αισθάνομαι καλύτερα όταν είμαι ενεργή.” Ήθελε να διαπιστώσει επακριβώς τι συνέβαινε και πως επιδρά το τρέξιμο πάνω μας.

Η έρευνα είχε ως στόχο να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η άσκηση αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν στα συναισθήματά τους. Οι συμμετέχοντες έκαναν διατάσεις ή τζόγκινγκ για 30 λεπτά και στη συνέχεια έβλεπαν μια θλιβερή ταινία, συγκεκριμένα την τελευταία σκηνή της ταινίας The Champ του 1979. Οι συμμετέχοντες στην συνέχεια ανέφεραν τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις. Διαπιστώθηκε ότι αυτοί που είχαν τρέξει για 30 λεπτά επανερχόντουσαν πιο γρήγορα από την στενάχωρη συναισθηματική εμπειρία από αυτούς που είχαν κάνει απλά διατάσεις.
Ενισχύεται η λειτουργία της μνήμης

Μια πρόσφατη έρευνα του Lin Li et al με τον τίτλο: “Η Έντονη Αερόβια Άσκηση Αυξάνει τη Δραστηριότητα του Φλοιού: Μια Λειτουργική Μαγνητική Τομογραφία (MRI) σε Γυναίκες Φοιτήτριες Κολλεγίων”, εξετάζει την επίδραση της έντονης αερόβιας άσκησης στη γνωστική λειτουργία.

Η έρευνα εξέτασε την επίδραση μιας συνεδρίας έντονης αερόβιας άσκησης στη λειτουργία της μνήμης. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν δεκαπέντε νεαρές φοιτήτριες. Σαρώθηκαν μετά απο έντονη σωματική άσκηση με μαγνητική τομογραφία (MRI), καθώς εκτελούσαν τεστ μνήμης. Βρέθηκε, ότι ο φλοιός και το αριστερό ημισφαίριο έδειξε σημάδια βελτίωσης στις διαδικασίες ελέγχου. Από τα ευρύματα αυτά οι ερευνητές σημείωσαν ότι αυτό υποδηλώνει: “η έντονη άσκηση θα μπορούσε να ωφελήσει τη μνήμη που λειτουργεί σε ένα μακρο-νευρολογικό επίπεδο.” Έτσι, η έρευνα δείχνει μια σύνδεση μεταξύ της αερόβιας άσκησης και της βελτίωσης της μνήμης.
Σύνοψη

Την επόμενη φορά που θα βγείτε για τρέξιμο, να θυμάστε ότι κάνετε καλό στον εαυτό σας. Δεν βοηθάτε μόνο τον εγκέφαλό σας σε νευρολογικό επίπεδο, αλλά βελτιώνετε και τη συναισθηματική σας υγεία. Οι γνωστικές σας ικανότητες, όπως η μνήμη σας θα βελτιωθούν και η προοπτική σας για τη ζωή θα είναι πιο θετική. Αν δεν τρέχετε ήδη, τότε ίσως να επιθυμούσατε να ξαναδοκιμάσετε αυτά τα παλιά αθλητικά σας παπούτσια.

Το διάβασα στο hippieteepee.gr

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος ζωής και Προσωπικής ανάπτυξης - Διαισθητικός.

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - μίνι group συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια - μίνι group Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική συνεδρία νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ του Εγκεφάλου και Επηρεασμός της Σκέψης με το Τρέξιμο !! Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:24 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.