_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στην «Ολυμπιάδα Ρομποτικής» η ομάδα ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου

⍆Στην τελική φάση του διαγωνισμού στην Ελλάδα που γίνεται σήμερα στην Αθήνα,... για την επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην «Ολυμπιάδα Ρομποτικής» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κόστα Ρίκα, θα συμμετάσχει σήμερα μία ομάδα ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου, η οποία προκρίθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στους περιφερειακούς πανθεσσαλικούς αγώνες που έγιναν στη Λάρισα. Πρόκειται για την τελική φάση που αφορά στην επιλογή της ομάδας για την Ολυμπιάδα, ενώ ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του φορέα WRO (World Robot Olympiad) Hellas.

Σημειώνεται ότι το 8ο Γυμνάσιο τα τελευταία χρόνια έχει περάσει άλλες δύο φορές σε τελική φάση πανελλήνιου διαγωνισμού, ενώ στον τελευταίο, έλαβε και ειδικό βραβείο. Οι ομάδες του 8ου Γυμνασίου που συμμετείχαν ήταν οι Roboregulators και οι ArgoDroids, που αποτελούνται από τους Καραγιάννη Δημήτρη, Κουσκουρίδα Στέργιο, Βογιατζιδόπουλο Γιώργο και Νικολέρη Κυριαζή. Η ομάδα roboregulators προκρίθηκε στην τρίτη θέση για τον τελικό στην Αθήνα και θα διαγωνισθεί ανάμεσα σε άλλες 30 ομάδες από όλη την Ελλάδα για μια θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα.

Η φετινή ονομασία της Ολυμπιάδας είναι «Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabot -Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη). Ο υπεύθυνος καθηγητής πληροφορικής στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, κ. Νίκος Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «οι μαθητές προετοιμάστηκαν πολύ συστηματικά και σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και έφτασαν σε αυτή την σημαντική επιτυχία, να περάσουν δηλαδή στην τελική φάση του διαγωνισμού για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στην Κόστα Ρίκα. Και οι δύο ομάδες του σχολείου ήταν αφοσιωμένες στον στόχος του και αξίζουν συγχαρητήρια».

Στο μεταξύ, έληξαν με επιτυχία και τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής με την απονομή των διπλωμάτων των μαθητών. Τα μαθήματα γίνονται κάθε χρόνο από το 8ο Γυμνάσιο χωρίς καμιά χρηματική επιβάρυνση για τους μαθητές.
Στην «Ολυμπιάδα Ρομποτικής» η ομάδα ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 11:42 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.