Ψύχραιμη η Λευκωσία στις τουρκικές προκλήσεις - Προς το οικόπεδο «6» κατευθύνεται το Μπαρμπαρός

Ψύχραιμη η Λευκωσία στις τουρκικές προκλήσεις - Προς το οικόπεδο «6» κατευθύνεται το Μπαρμπαρός

⍆Αιφνιδιαστικά χθες την νύχτα το ερευνητικό σκάφος Barbaros, ενώ έπλεε στον κόλπο της Μόρφου... και είχε πάρει πορεία προς δυτικά, άλλαξε ρότα προς νότο και από τα ξημερώματα πλέει ανοικτά την Πάφου με κατεύθυνση προς τα Οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ - «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της», απαντά το κυπριακό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Χωρίς αντίκρυσμα είναι η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς συνεχίζονται κανονικά οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ χαμηλούς τόνους κρατά η Λευκωσία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. «Απαιτείται σοβαρότητα, ψυχραιμία και λίγα λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να παρασυρθούμε στο παιχνίδι έντασης ή αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου που επιχειρεί να στήσει η Τουρκία. Ο κ.Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην αποστολή του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός, λέγοντας πως τελικά δεν φαίνεται να κατευθύνεται στον κόλπο της Μόρφου, αλλά στα ανοικτά της Πάφου (αναλυτικά παρακάτω).

Το Barbaros άλλαξε ξαφνικά πορεία


Προς το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ στέλνουν τώρα οι Τούρκοι το Μπαρμπαρός, μετά από μία πορεία που από νωρίς χθες το πρωί, δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να κάνει αισθητές τις προκλήσεις της.

Αρχικά το σεισμογραφικό έβαλε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ρότα για το Αιγαίο με κατύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφικά σον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την Μόρφου. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ αργά το βράδυ, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί σήμερα είχε κατεύθυνση προς το τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική ΤΟΤΑΛ.

Το Μπαρμπαρός πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ν. μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προ το "6", εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή, νωρίς το απόγευμα σήμερα.

Η Τουρκία μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση, ενώ το Μπαρμπαρός, στα ναυσιπλοϊκά του δεδομένα μεταδίδει ως προορισμό του την θάλασσα του Μαρμαρά. Στο μεταξύ, κανονικά και με βάση τον προγραμματισμό συνεχίζονται οι εργασίες στο γεωτρύπανο West Capella. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης που προβλέπεται ξεκινήσει αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ σήμερα. (πληροφορίες:Φιλελεύθερος, mignatiou.com).

«Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της», απαντά το κυπριακό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, απαντώντας σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, επανέλαβε την πολλές φορές εκφρασθείσα θέση ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της Κύπρου.

Μάλιστα, τόνισε το Κυπριακό ΥΠΕΞ, αυτή τη στιγμή εξετάζεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για τη δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων, στο οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, «προς όφελος όλων των Κυπρίων», όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Επίσης, ανέφερε ότι η γεώτρηση στο ερευνητικό τεμάχιο 11 είναι διερευνητικού χαρακτήρα και συνεπώς, το αποτέλεσμά της θα πρέπει να ενδιαφέρει και την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, εφόσον το όφελος από τη μελλοντική αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας μας θα είναι κοινό.

«Οι οποιεσδήποτε τουρκικές αξιώσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου και η Τουρκία θα πρέπει να ενεργεί καλή τη πίστη και εντός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας. Το διεθνές δίκαιο αναφέρει τι είδους ενέργειες προνοούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και ασφαλώς το να καταφεύγει ένα κράτος στην πολιτική της κανονιοφόρου για επιβολή των θέσεών του δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές», ανέφερε το Κυπριακό ΥΠΕΞ.

Τέλος, ανέφερε ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο έμεινε χωρίς αποτέλεσμα η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία είναι η διαρκής επιθυμία της Τουρκίας να ελέγχει πλήρως και να παρεμβαίνει στο νησί όποτε η ίδια θεωρεί σκόπιμο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα δήθεν συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ψύχραιμη η Λευκωσία στις τουρκικές προκλήσεις - Προς το οικόπεδο «6» κατευθύνεται το Μπαρμπαρός
Ψύχραιμη η Λευκωσία στις τουρκικές προκλήσεις - Προς το οικόπεδο «6» κατευθύνεται το Μπαρμπαρός
Ψύχραιμη η Λευκωσία στις τουρκικές προκλήσεις - Προς το οικόπεδο «6» κατευθύνεται το Μπαρμπαρός
https://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/cache_728x3000_analog_medium_415619_131746_1572017.jpg?itok=7toIm9zA
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/07/6_15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/07/6_15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content