_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εισαγγελική παρέμβαση για να διαπιστωθεί εάν σεισμολόγοι προκαλούν πανικό

⍆Το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από σεισμολόγους,... αναλαμβάνει να διερευνήσει εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, για σεισμολόγους που προχώρησαν σε «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».

Ανάλογη έρευνα διενεργεί μάλιστα η Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ανέλαβε να διενεργήσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες και αν διαπιστώσει ότι τελέσθηκαν αδικήματα να αποδώσει και τις ανάλογες ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης προ δυο ημερών είχε στείλει επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβασή της.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, o κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές», αλλά αυτό το έργο, κατά τον υπουργό, γίνεται ακόμα δυσκολότερο καθώς «άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το έργο της Πολιτείας και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου».
Εισαγγελική παρέμβαση για να διαπιστωθεί εάν σεισμολόγοι προκαλούν πανικό Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 8:09 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.