_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο ΕΦΚΑ διαψεύδει υπεξαίρεση 80.000 ευρώ στον Βόλο

⍆Ο ΕΦΚΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του χθες διαψεύδει πως ο εσωτερικός έλεγχος... που γίνεται στο πλαίσιο επιθεώρησης στο περιφερειακό υποκατάστημα του Βόλου αφορά υπεξαίρεση όπως λανθασμένα γράφτηκε σε μερίδα του τοπικού Τύπου, που υποστήριξε πως η υπόθεση ξεκίνησε μετά την παρέμβαση τράπεζας, η οποία υποτίθεται πως διαπίστωσε περίεργες κινήσεις λογαριασμών υπαλλήλων του ΙΚΑ και ενημέρωσε σχετικά τον ΕΦΚΑ.

Βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση, η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει πως ο έλεγχος έγινε με πρωτοβουλία του φορέα και πως δεν υπαγορεύθηκε από καμία καταγγελία, και διαβεβαιώνει πως στο πλαίσιο αυτό, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στο προσωπικό, αυτές θα αποδοθούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου έχει ως εξής: «Κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ πραγματοποιεί έλεγχο στο υποκατάστημα Βόλου, σχετικά με τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής, κατά την πρώτη φάση του ελέγχου, έχει προκύψει το ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Επισημάνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφηκε στον τοπικό Τύπο».

Τέλος η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, υπογραμμίζει πως «από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».
Ο ΕΦΚΑ διαψεύδει υπεξαίρεση 80.000 ευρώ στον Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.