Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»

👉«Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα», φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα προώθησης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, o οποίος σε ανάρτησή του κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν είναι υπέρ ή εναντίον του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας» καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».
Ομόφυλα ζευγάρια: Γάμος για όλους με τεκνοθεσία

Ζυγίζοντας τις εσωκομματικές αντιδράσεις, το Μαξίμου ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο για να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή

Εισηγήσεις για να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγαριών ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα υπάρχουν στο τραπέζι της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για μια ρύθμιση που είναι δεδομένο, πάντως, πως βρίσκεται στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανοιχτές παραμένουν όμως και οι λεπτομέρειες της νομοθετικής αυτής ρύθμισης, που φαίνεται πως θα είναι κρίσιμες και για την τελική στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι, ερωτηθείς σχετικά μέσα στην εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «ισχύουν στο ακέραιο όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός και τα έχει πει και στη ΔΕΘ. Δεν έχω κάτι νεότερο για το χρονοδιάγραμμα.

Οταν υπάρχει κάτι περισσότερο, θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βασική μορφή του νομοσχεδίου έχει ήδη ετοιμαστεί και εξεταστεί από ομάδα νομικών, με τον χρόνο κατάθεσής του να είναι θέμα απόφασης του Κυριακου Μητσοτάκη με κριτήριο και το πολιτικό τάιμινγκ.

Ως προς το περιεχόμενο, το σχέδιο προβλέπει την πλήρη ισότητα, που ήταν, άλλωστε, στον πυρήνα των σχετικών εξαγγελιών Μητσοτακη αλλά και των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί με την επιτροπή για την εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ που είχε δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λινό-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

«Σιωπηρή ισότητα». Ο κορμός του νομοσχεδίου αποτελείται από ένα βασικό άρθρο που επεκτείνει το δικαίωμα του γάμου, ορίζοντας ότι νοείται ανάμεσα σε άτομα του ιδίου ή διαφορετικού φύλου.

Από αυτή τη γραμματική διεύρυνση του ορισμού του θα προέρχεται η λεγόμενη «σιωπηρή ισότητα» και όλων των υπόλοιπων δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν. Δηλαδή, να ισχύει γενικώς κι αδιακρίτως για ένα παντρεμένο ομόφυλο ζευγάρι ό,τι ισχύει και για το κάθε παντρεμένο ετερόφυλο ζευγάρι, συμπεριλαμβανομένης και της τεκνοθεσίας και της αναγνώρισης της ΛΟΑΤΚΙ γονεϊκότητας που αφορά πολλά παιδιά που έχουν ήδη αποκτήσει ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας.

Πέραν αυτού, το σχέδιο που έχει ήδη στα χέρια του ο Πρωθυπουργός θα περιλαμβάνει ειδικότερες διατάξεις για επιμέρους θέματα όπως η αναγνώριση των γάμων που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι, παρά τις εισηγήσεις που έγιναν από το κομματικό στρατόπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξαίρεση της τεκνοθεσίας από το γάμο, κάτι τέτοιο κρίνεται νομικά προβληματικό και, όπως σημειώνουν άνθρωποι που έχουν γνώση των συζητήσεων, θα καταδικαζόταν στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η τεκνοθεσία παραμένει, λοιπόν, το κυρίαρχο «αγκάθι» που έχει να διαχειριστεί πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου, μια και συγκεντρώνει ακόμη αρκετές αντιδράσεις από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, αν και υπάρχει στην κυβέρνηση η εκτίμηση ότι ως τη μέρα της ψηφοφορίας κάποιες από αυτές θα καμφθούν. Ενδεικτικά, τουλάχιστον ένας υπουργός που ήταν αρνητικός, ο Αδωνις Γεωργιάδης, τηρεί πλέον θετικότερη στάση.

Δεν ήταν τυχαίες, πάντως, οι δυο σχετικές παρεμβάσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες και ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ζητηθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα οδηγηθεί σε παραίτηση. Νωρίτερα είχε εξηγήσει τη θέση του εξηγώντας πως νομικά, με βάση τον αστικό κώδικα, ο γάμος ταυτίζεται με την απόκτηση τέκνων.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1562,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»
Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»
Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2023/11/shutterstock_388696051-2-1024x683.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/01/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/01/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content