Το Ισραήλ θα καταλάβει την Γάζα και θα μείνει εκεί: Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας – «Αν φύγουμε θα γίνει πάλι τρομοκρατική βάση»

Το Ισραήλ θα καταλάβει την Γάζα και θα μείνει εκεί: Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας – «Αν φύγουμε θα γίνει πάλι τρομοκρατική βάση»

👉Tην κατάληψη και την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας ως τον πραγματικό αντικειμενικό σκοπό της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ, αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να αφήσει ένα κενό στην Λωρίδα της Γάζας, και θα πρέπει να διατηρήσει εκεί μια ισχυρή παρουσία στο εγγύς μέλλον για να εμποδίσει την επανεμφάνιση της Χαμάς.

«Αν αποσυρθούμε, τότε ποιος θα αναλάβει; Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα κενό. Πρέπει να σκεφτούμε τι θα είναι ο μηχανισμός· διατυπώνονται πολλές ιδέες», δήλωσε ο Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Αλλά κανείς δεν θέλει να μετατραπεί αυτός ο τόπος, η Γάζα, και πάλι σε βάση τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός λόγος της κατεδάφισης του κοινοβουλίου της Γάζας από τους Ισραηλινούς.

Οι Ισραηλινοί το παρουσίασαν ως καταστροφή ενός συμβόλου της Χαμάς, αλλά το κοινοβούλιο δεν εκπροσωπεί την οργάνωση αλλά τους κατοίκους της Γάζας.

Οι κάτοικοι θεωρητικά μπορούν να ψηφίσουν άλλους παλαιστινιακούς πολιτικούς σχηματισμούς.
Με την κίνηση αυτή το Τελ Αβίβ έδειξε πως δεν θα υπάρξει ξανά παλαιστινιακή εξουσία στην συγκεκριμένη πόλη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στο ABC News πως το Ισραήλ θα έχει «για μια αόριστη περίοδο» μετά τον πόλεμο την ευθύνη για την ασφάλεια του θυλάκου, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν λέγοντας πως οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να κυβερνήσουν τη Γάζα μόλις το Ισραήλ τελειώσει τον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς.

Ο Χέρτσογκ δήλωσε στους Financial Times πως η κυβέρνηση του Ισραήλ συζητεί πολλές ιδέες για το πώς θα διοικείται η Γάζα μόλις τελειώσει ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και πρόσθεσε πως υποθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και «οι γείτονές μας στην περιοχή» θα έχουν κάποια ανάμιξη στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής τάξης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως κατέστησε σαφές στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως μια λύση δύο κρατών είναι η μόνη απάντηση για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και πως η κατοχή της Γάζας θα ήταν «ένα μεγάλο σφάλμα».

Ας μην γελιόμαστε οι δηλώσεις του Ισραηλινού προέδρου δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας, Ο πραγματικός σκοπός της χερσαίας επιχείρησης είναι να διορθωθεί το «λάθος» του 2005.

Τότε με τη αποχώρηση του ισραηλινού Στρατού από την λωρίδα της Γάζας αμέσως ανέλαβε το κενό εξουσίας η οργάνωση της Χαμάς με τα γνωστά αποτελέσματα.

Φυσικά μία τέτοια προοπτική σημαίνει πως η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους θα είναι αδύνατη.

Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν επ’ ουδενί να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος αλλά δεν τολμούν και να το δηλώσουν δημοσίως γιατί ξέρουν ότι η διεθνής κοινότητα θα στραφεί εναντίον τους.

Έτσι λοιπόν καταφεύγουν σε ένα «θολό» αφήγημα του τύπου «βλέποντας και κάνοντας», το οποίο όπως παραδέχονται οι ίδιοι θα έχει «αόριστη διάρκεια», με την προοπτική ότι κάποτε οι διεθνείς συγκυρίες θα αλλάξουν υπέρ τους.

Το κακό με το αφήγημα αυτό είναι πως σίγουρα θα υπάρξουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι που θα εκτοπιστούν και μέρος αυτών θα κατευθυνθεί και στη χώρα μας η οποία άλλωστε έχει δεσμευθεί για την δημιουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου».

Τελικά, οι προχθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνάντηση του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δεν ήταν καθόλου τυχαίες.

«Όταν χορηγούμε άσυλο, η πρόθεσή μας είναι να μείνει στην Ελλάδα, εξάλλου έχουμε ανάγκες εργατικού δυναμικού και θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να επιλέξουν να κάνουν την Ελλάδα μόνιμο τόπο παραμονής τους» είπε.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,817,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,903,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το Ισραήλ θα καταλάβει την Γάζα και θα μείνει εκεί: Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας – «Αν φύγουμε θα γίνει πάλι τρομοκρατική βάση»
Το Ισραήλ θα καταλάβει την Γάζα και θα μείνει εκεί: Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας – «Αν φύγουμε θα γίνει πάλι τρομοκρατική βάση»
Το Ισραήλ θα καταλάβει την Γάζα και θα μείνει εκεί: Το αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας – «Αν φύγουμε θα γίνει πάλι τρομοκρατική βάση»
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2023/11/16/israel-1722767691.jpg
https://i.ytimg.com/vi/w49V77FYYOw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/11/blog-post_76.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/11/blog-post_76.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content