Σταύρος Πλουμιστός: Αναλογιστήκατε ότι η ύπαρξή σας είναι ένα εκπληκτικό γεγονός; - "Είμαστε το θαύμα"

Σταύρος Πλουμιστός: Αναλογιστήκατε ότι η ύπαρξή σας είναι ένα εκπληκτικό γεγονός; - "Είμαστε το θαύμα"

👉Όλα αυτά τα πράγματα συνέβησαν τέλεια με τη σωστή σειρά μόνο και μόνο για να είμαστε εδώ, για να υπάρχει η ανθρωπότητα.

Η ιδέα ότι η ύπαρξη της ανθρωπότητας είναι ένα θαυματουργό και απίστευτα απίθανο αποτέλεσμα είναι μια προοπτική που προκαλεί σκέψη. Υπογραμμίζει την περίπλοκη σειρά γεγονότων, συνθηκών και παραγόντων που έπρεπε να ευθυγραμμιστούν τέλεια για δισεκατομμύρια χρόνια για να εμφανιστεί η ανθρώπινη ζωή στη Γη. Αυτή η άποψη υπογραμμίζει την ομορφιά και τη μοναδικότητα της ύπαρξής μας στο απέραντο σύμπαν.

Από τον σχηματισμό του σύμπαντος μέχρι την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, υπάρχουν αμέτρητες μεταβλητές και περιστατικά που, αν έστω και ελαφρώς διαφορετικά, θα μπορούσαν να έχουν τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Η ιδέα ότι όλα συνέβησαν με τον σωστό τρόπο για να είμαστε εδώ μπορεί να θεωρηθεί ως δέος και ταπεινωτική. Υπογραμμίζει τη σημασία του να αγαπάμε και να διατηρούμε τον πλανήτη μας και όλη τη ζωή σε αυτόν.


Αυτή η προοπτική εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη μας ως θεματοφύλακες αυτής της θαυματουργής ύπαρξης. Εάν όλα ευθυγραμμίζονται τέλεια για τη δημιουργία της ανθρωπότητας, τότε θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε και να γαλουχήσουμε το περιβάλλον μας, να προωθήσουμε την ειρήνη και τη συνεργασία και να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα θαύματα της ύπαρξης τους.

Το "Είμαστε το θαύμα" είναι μια ισχυρή δήλωση που υπογραμμίζει την εξαιρετική φύση της ύπαρξής μας ως ανθρώπινων όντων. Υποδηλώνει ότι το ίδιο το γεγονός ότι είμαστε ζωντανοί, συνειδητοποιημένοι και ικανοί να αναλογιστούμε την ύπαρξή μας είναι ένα βαθύ και απίθανο γεγονός. 

Εδώ είναι η άποψή μου για αυτήν την έννοια:

Δέος και θαύμα: Το να αγκαλιάζουμε την ιδέα ότι είμαστε το θαύμα μπορεί να εμπνεύσει μια βαθιά αίσθηση δέους και απορίας για τον κόσμο γύρω μας. Μας ενθαρρύνει να δούμε την ομορφιά της ζωής, της φύσης και του σύμπαντος με μια νέα εκτίμηση. Η πολυπλοκότητα και η διασύνδεση όλων των πραγμάτων γίνονται ακόμη πιο εκπληκτικά όταν τα δει κανείς μέσα από αυτόν τον φακό.

Όταν κάποιος πιστεύει ότι η ύπαρξή του είναι μέρος του σχεδίου του Θεού, μπορεί να εμποτίσει τη ζωή του με μια βαθιά αίσθηση νοήματος και αξίας. Υποδηλώνει ότι η ζωή κάθε ατόμου έχει σημασία και συμβάλλει σε έναν ευρύτερο, θεϊκό σκοπό.

Υπευθυνότητα: Η αναγνώριση του εαυτού μας ως το «θαύμα» συνοδεύεται από αίσθημα ευθύνης. Εάν η ύπαρξή μας είναι ένα σπάνιο και εξαιρετικό γεγονός, γίνεται καθήκον μας να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη ζωή στη Γη, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος και όλων των ζωντανών όντων. Αυτή η προοπτική μπορεί να μας οδηγήσει να είμαστε πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι και να εργαστούμε για μια βιώσιμη και αρμονική ύπαρξη.

Το να πιστεύει κανείς ότι είναι θεϊκό δημιούργημα μπορεί να ενσταλάξει την αίσθηση του σκοπού στη ζωή. Υποδηλώνει ότι κάθε άτομο έχει έναν μοναδικό ρόλο ή αποστολή να εκπληρώσει σύμφωνα με το θείο σχέδιο. Αυτή η αίσθηση του σκοπού μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την προσωπική ανάπτυξη, την αυτοανακάλυψη και τη συμβολή στην ευημερία των άλλων και του κόσμου.

Ενότητα: Η ιδέα ότι είμαστε το θαύμα μπορεί να καλλιεργήσει μια αίσθηση ενότητας και διασύνδεσης μεταξύ όλων των ανθρώπων. Όταν αναγνωρίζουμε την κοινή, εξαιρετική ύπαρξή μας, μπορεί να χρησιμεύσει ως ενωτική δύναμη, προάγοντας την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία και τη συλλογική αίσθηση του σκοπού.

Το να πιστεύουμε ότι η ζωή μας είναι μέρος ενός θεϊκού θαύματος συνοδεύεται συχνά από ένα σύνολο ηθικών και ηθικών κατευθυντήριων γραμμών που βασίζονται σε θρησκευτικές διδασκαλίες. Αυτό μπορεί να καθοδηγήσει τα άτομα στη λήψη ηθικών αποφάσεων και στη μεταχείριση των άλλων με συμπόνια και σεβασμό, καθώς οι πράξεις τους θεωρούνται μέρος του θεϊκού τους ρόλου.

Υπαρξιακός προβληματισμός: Αυτή η έννοια μας καλεί να αναλογιστούμε βαθιές ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της ύπαρξής μας, το νόημα της ζωής και τη θέση μας στο σύμπαν. Μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για φιλοσοφική και πνευματική εξερεύνηση, οδηγώντας σε προσωπική ανάπτυξη και βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας.

Αυτή η πεποίθηση ενθαρρύνει μια βαθιά σύνδεση με μια ανώτερη δύναμη ή θεότητα, προσφέροντας στα άτομα μια πηγή άνεσης, καθοδήγησης και υποστήριξης στη ζωή τους. Η αίσθηση ότι είσαι μέρος ενός θεϊκού σχεδίου μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς.

Ελπίδα και αισιοδοξία: Το να βλέπουμε τον εαυτό μας ως το θαύμα μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας σε δύσκολους καιρούς. Μας υπενθυμίζει ότι ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, είμαστε εδώ και έχουμε την ικανότητα να προσαρμοστούμε, να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πολλοί άνθρωποι που μοιράζονται αυτήν την πεποίθηση βρίσκουν μια αίσθηση κοινότητας και ανήκουν στις πνευματικές τους ομάδες. Λατρεύουν να μοιράζονται την πίστη τους και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον στο να ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις τους.


Είναι σημαντικό ότι ενώ αυτή η πεποίθηση μπορεί να είναι πηγή μεγάλης έμπνευσης και άνεσης για πολλούς, μπορεί να μην είναι καθολική, καθώς οι άνθρωποι έχουν ένα ευρύ φάσμα πνευματικών και φιλοσοφικών προοπτικών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να σεβόμαστε την ποικιλομορφία των πεποιθήσεων και των κοσμοθεωριών, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που παρέχει σε ένα άτομο μια βαθιά αίσθηση του σκοπού μπορεί να μην κάνει το ίδιο για ένα άλλο. 

Ωστόσο όπως διδάσκω, τονίζω ότι το «Είμαστε το θαύμα» είναι μια προοπτική που μας ενθαρρύνει να δούμε την ύπαρξή μας με ευγνωμοσύνη, υπευθυνότητα και μια αίσθηση θαυμασμού. Τονίζει τη μοναδικότητα και την πολυτιμότητα της ανθρώπινης ζωής και μας προκαλεί να ζήσουμε με τρόπο που τιμά και συντηρεί αυτή τη θαυματουργή ύπαρξη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας.
 
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Αναλογιστήκατε ότι η ύπαρξή σας είναι ένα εκπληκτικό γεγονός; - "Είμαστε το θαύμα"
Σταύρος Πλουμιστός: Αναλογιστήκατε ότι η ύπαρξή σας είναι ένα εκπληκτικό γεγονός; - "Είμαστε το θαύμα"
Σταύρος Πλουμιστός: Αναλογιστήκατε ότι η ύπαρξή σας είναι ένα εκπληκτικό γεγονός; - "Είμαστε το θαύμα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ92V4-V7u_rg29NIhmedMgmN5bcoKF_y_qKgSX3gffWHJ-J2UqglHapobkiH_xNOL1vkR_B67FAlzPERKbadqma59h4ALeFOxcMWZ2lLos5mIDAJ1F_tmgWGQeEuX0_JafeX7JjPIrx5xHdx8PHO2Yft6eN6r1GuE96BMlpZDEuVly-q3EELIOQRwjNOE/w400-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ92V4-V7u_rg29NIhmedMgmN5bcoKF_y_qKgSX3gffWHJ-J2UqglHapobkiH_xNOL1vkR_B67FAlzPERKbadqma59h4ALeFOxcMWZ2lLos5mIDAJ1F_tmgWGQeEuX0_JafeX7JjPIrx5xHdx8PHO2Yft6eN6r1GuE96BMlpZDEuVly-q3EELIOQRwjNOE/s72-w400-c-h360/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/10/blog-post_57.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/10/blog-post_57.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content