Η Ελλάδα (μέσω της ΕΡΤ) κατήγγειλε την Κύπρο… για την Eurovision – Θέτει θέμα εδαφικής ακεραιότητας

Η Ελλάδα (μέσω της ΕΡΤ) κατήγγειλε την Κύπρο… για την Eurovision – Θέτει θέμα εδαφικής ακεραιότητας

👉Για πρώτη φορά η Ελλάδα καταγγέλλει την Κύπρο σε επίσημο φορέα διεθνώς, επικαλούμενη θέματα εδαφικής επικράτειας και αφορμή στάθηκε η απόφαση του ΡΙΚ να κάνει τη Eurovision στην Ελλάδα!

Έφτασαν στην ΕΡΤ να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο!
Από αλλού το περίμεναν κι από αλλού τους ήρθε στο ΡΙΚ, αφού ενώ υπολόγιζαν πως ενδεχομένως το Omega να τους μπλοκάρει λόγω συνεργασίας με το Star Ελλάδας την προβολή του «Fame story» μέσα από το οποίο θα προκύψει ο εκπρόσωπός της Κύπρου στη Eurovision του 2024, τελικά εκείνη που βάζει βέτο είναι η ΕΡΤ!

Η οποία επικαλείται θέματα «εδαφικής επικράτειας της διοργάνωσης του διαγωνισμού» καταγγέλλοντας το ΡΙΚ και μπλέκοντας την Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων, τη λεγόμενη EBU στο θέμα φέρνοντάς την προ των ευθυνών της και απειλώντας με αποχώρηση από την ένωση.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα, μέσω κάποιου δημόσιου φορέα της, καταγγέλλει την Κύπρο σε διεθνή φορέα.

Το ΡΙΚ, όπως μεταδίδει κυπριακό μέσο, σε συνεργασία με την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Panik Records έχει αποφασίσει πως ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision για το 2024 θα είναι ο νικητής του talent show «Fame story» που θα γίνει σε στούντιο στην Ελλάδα.

Το show θα προβληθεί στο Star Ελλάδας, ενώ στην Κύπρο θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ.

Ωστόσο, η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ στην παραγωγό του διαγωνισμού EBU, ζητώντας εξηγήσεις επειδή αφήνει μέλος της, το ΡΙΚ, να διοργανώνει διαγωνισμό σε άλλη επικράτεια από αυτήν που της επιτρέπεται για να βρει τον εκπρόσωπό της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Κίνδυνος αποκλεισμού

Πέραν από το διπλωματικό επεισόδιο που φαίνεται πως προκαλείται με την καταγγελία, αφού υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων για αναμετάδοσή τους στις δύο χώρες, αν η EBU κάνει δεκτή την καταγγελία της ΕΡΤ, το ΡΙΚ κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμη και από την EBU αν δεν κάνει πίσω με τον τρόπο που θα επιλέξει τον εκπρόσωπό του στον διαγωνισμό ή αν η ΕΡΤ δεν αποσύρει την καταγγελία που έκανε.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μεν η καταγγελία από την ΕΡΤ στην EBU, ωστόσο, από την πλευρά της η EBU μέχρι στιγμής έστειλε επιστολή στο ΡΙΚ ζητώντας εξηγήσεις χωρίς ακόμη να πάρει κάποια απόφαση για το θέμα.

Θυμίζουμε πως η EBU δεν είναι απλώς ο φορέας που είναι υπεύθυνος για τον διαγωνισμό τραγουδιού, αλλά είναι ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί 112 δημόσιες ραδιοτηλεοράσες σε 54 χώρες και τα μέλη της όπως το ΡΙΚ, έχουν πλήρη πρόσβαση σε παγκόσμιας εμβέλειας περιεχόμενο από αποκλειστικά αθλητικά δικαιώματα (Euro, Ολυμπιακούς) έως ανταλλαγές για ειδήσεις, μουσική και προγράμματα για παιδιά, ενώ εκπροσωπεί τα μέλη της σε διεθνείς πλατφόρμες ασκώντας πιέσεις και εξασφαλίζουν το βέλτιστο νομικό και τεχνικό πλαίσιο.

Στο ΡΙΚ πάντως, αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το θέμα έχοντας βάλει δύο βασικές προτεραιότητες: να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την EBU και να μην χαθεί η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν διαδικασία head-hunting στον διαγωνισμό, εγκαταλείποντας το talent show.

ΕΡΤ-ΡΙΚ: Ανύπαρκτες σχέσεις

Το τελευταίο περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα πως ΕΡΤ και ΡΙΚ, δεν διανύουν τις καλύτερες των σχέσεων, αφού ουδέποτε προηγουμένως, από την πρώτη εκείνη αμφίδρομη τηλεοπτική σύνδεση αναμετάδοσης των δορυφορικών προγραμμάτων το 1990, υπήρξε κρίση στις σχέσεις τους.

Και φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία, εν τέλει, ούτε η πολύ κακή βαθμολογία που έδωσε η επιτροπή της ΕΡΤ στο τραγούδι που εκπροσώπησε την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,267,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1260,ΒΙΝΤΕΟ,840,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1564,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Ελλάδα (μέσω της ΕΡΤ) κατήγγειλε την Κύπρο… για την Eurovision – Θέτει θέμα εδαφικής ακεραιότητας
Η Ελλάδα (μέσω της ΕΡΤ) κατήγγειλε την Κύπρο… για την Eurovision – Θέτει θέμα εδαφικής ακεραιότητας
Η Ελλάδα (μέσω της ΕΡΤ) κατήγγειλε την Κύπρο… για την Eurovision – Θέτει θέμα εδαφικής ακεραιότητας
https://politis.com.cy/temp/images/980x637/cache_980x637_Crop_medium_662494_9775657_23_07_29_015903.jpg
https://i.ytimg.com/vi/wCPA4-jLCT8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/07/eurovision.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/07/eurovision.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content