Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ ζητά να ξαναγραφεί η Βίβλος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – «Έχει λάθη η προηγούμενη»!

Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ ζητά να ξαναγραφεί η Βίβλος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – «Έχει λάθη η προηγούμενη»!

👉Δεν έχουν όριο οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ. Ένας ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) του διαβόητου Κλάους Σβαμπ ζήτησε να «ξαναγραφεί» η θρησκευτική γραφή από την Tεχνητή Nοημοσύνη (TN) για να δημιουργηθεί μια νέα παγκοσμιοποιημένη «Βίβλος»!

Ο Γιούβαλ Νόε Χαράρι, ο βασικός σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και εκ των ιδρυτών του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» υποστηρίζει ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντικατάσταση των γραφών θα δημιουργήσει ενοποιημένες «θρησκείες που θα είναι «πραγματικά σωστές»!

Ο Χαράρι συγγραφέας και καθηγητής με σημαντική επιρροή στους μεταβατιστές, έκανε την δήλωση αυτή σε ομιλία του για το «μέλλον της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για να αναδιαμορφώσει την πνευματικότητα στο παγκοσμιοποιητικό όραμα του WEF για «ισότητα» και συμπεριληπτικότητα.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Pedro Pinto στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ο Χαράρι είπε στο ελιτίστικο κοινό:

«Είναι η πρώτη τεχνολογία που μπορεί να δημιουργήσει νέες ιδέες. Ξέρετε, το τυπογραφείο, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, μεταδίδουν, ή διαδίδουν τις ιδέες που δημιουργούνται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, από το ανθρώπινο μυαλό.

Δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα ιδέα», είπε ο Χαράρι για να συνεχίσει:

Ξέρετε, ο Γουτεμβέργιος τύπωσε τη Βίβλο στα μέσα του 15ου αιώνα. το τυπογραφείο τύπωσε τόσα αντίγραφα της Βίβλου όσα του έδωσε ο Γουτεμβέργιος, αλλά δεν δημιούργησε ούτε μια νέα σελίδα.

«Δεν είχε καμία δική του ιδέα για τη Βίβλο: Είναι καλή; Είναι κακή; Πώς να ερμηνευτεί αυτό; Πώς να το ερμηνεύσει ατο άλλο;»

Στη συνέχεια, ο Χαράρι αποκάλυψε ότι αυτός και οι σύμμαχοί του στο WEF έχουν μια λύση στα υποτιθέμενα προβλήματα που μόλις είχε επισημάνει.

«Η Τ.Ν. μπορεί να δημιουργήσει νέες ιδέες. Μπορεί ακόμη και να γράψει μια νέα Βίβλο», δήλωσε.

«Σε όλη την ιστορία, οι θρησκείες ονειρευόντουσαν να έχουν ένα βιβλίο γραμμένο από μια υπεράνθρωπη νοημοσύνη, από μια μη ανθρώπινη οντότητα», πρόσθεσε.

«Σε λίγα χρόνια, μπορεί να υπάρξουν θρησκείες που είναι πραγματικά σωστές… απλά σκεφτείτε μια θρησκεία της οποίας το ιερό βιβλίο είναι γραμμένο από Τ.Ν.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια».

Ο Χαράρι είχε σημειώσει σε μια άλλη πρόσφατη ομιλία του ότι λογισμικά όπως το ChatGPT έχουν κατακτήσει τις ανθρώπινες γλώσσες και μπορεί να αξιοποιήσουν αυτή τη λειτουργία για να επηρεάσει τον πολιτισμό, ανέφεραν οι Times of Israel.

«Για χιλιάδες χρόνια, προφήτες και ποιητές και πολιτικοί χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα και την αφήγηση για να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους και να αναδιαμορφώσουν την κοινωνία», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Τώρα η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να είναι σε θέση να το κάνει. Και όταν μπορεί… δεν χρειάζεται να στείλει ρομπότ δολοφόνους για να μας πυροβολήσουν. Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να πατήσουν τη σκανδάλη».

Ο Χαράρι είπε επίσης ότι «σε αντίθεση με ό,τι υποθέτουν ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας, δεν χρειάζεται πραγματικά να εμφυτεύσετε τσιπ στον εγκέφαλο των ανθρώπων για να τους ελέγξετε ή να τους χειραγωγήσετε», σημειώνει η εφημερίδα.

Προειδοποίησε επίσης ότι «πρέπει να δράσουμε γρήγορα προτού η τεχνητή νοημοσύνη ξεφύγει από τον έλεγχό μας» και ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να απαγορεύσουν αμέσως την κυκλοφορία στον δημόσιο τομέα οποιωνδήποτε πιο επαναστατικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης προτού καταστούν ασφαλή», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Ο Harari συχνά προωθεί ιδέες που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της ανθρωπότητας από μηχανές.

Ό Χαράρι έχει επίσης πει ότι «απλώς δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού» στον σημερινό κόσμο.»

Σύμφωνα με αυτόν, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει πλέον γίνει «περιττό» και θα είναι ελάχιστα χρήσιμο για την παγκόσμια ελίτ στο μέλλον.

Ο Χαράρι υποστηρίζει ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη «καθιστούν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων».


«Αν επιστρέψετε στα μέσα του 20ου αιώνα — και δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Ρούσβελτ, ή εάν είστε στη Γερμανία με τον Χίτλερ, ή ακόμα και στην ΕΣΣΔ με τον Στάλιν — και σκεφτείτε να χτίσετε το μέλλον, τότε τα οικοδομικά σας υλικά είναι εκείνα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά στα εργοστάσια, στις φάρμες, στους στρατιώτες», είπε ο Χαράρι.

«Τώρα, γρήγορα προς τις αρχές του 21ου αιώνα, απλά δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», πρόσθεσε.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνεισφέρουν τίποτα σε αυτό, εκτός ίσως από τα δεδομένα τους, και ό,τι κάνουν οι άνθρωποι ακόμα που είναι χρήσιμο, αυτές οι τεχνολογίες όλο και περισσότερο θα καθιστούν περιττές και θα καταστήσουν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων».

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ ζητά να ξαναγραφεί η Βίβλος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – «Έχει λάθη η προηγούμενη»!
Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ ζητά να ξαναγραφεί η Βίβλος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – «Έχει λάθη η προηγούμενη»!
Το Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ ζητά να ξαναγραφεί η Βίβλος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – «Έχει λάθη η προηγούμενη»!
https://orthodoxostypos.gr/wp-content/uploads/2019/04/agia_grafi-500x440.jpg
https://i.ytimg.com/vi/4hIlDiVDww4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_76.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_76.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content