Στο Βόλο και ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή για τη Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή η Ίμβρος

Στο Βόλο και ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή για τη Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή η Ίμβρος

👉Στο Βόλο θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή, 23 Ιουνίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στην έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδος 2023, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ναυτική Εβδομάδα 2023

Αρχίζει την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» για το 2023, μετά την διστακτική περσινή διοργάνωση, και κατόπιν της ματαίωσης των εκδηλώσεων των δύο χρόνων, 2020 και του 2021, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται για 7η χρονιά με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος».

Ξεχωριστή σημασία λαμβάνει η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξή της, στις 21.00 στον γνωστό αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Παραλία του Βόλου.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023», συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή θα είναι η νήσος Ίμβρος.

Την ιστορική, ταπεινή και μαρτυρική Ίμβρο, ένα νησί σαν κουκίδα στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, που πραγματικά μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση, αφού αυτό το ταπεινό μέρος, δώρισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία τη μεγάλη, σύγχρονη εκκλησιαστική μορφή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Από την ακριτική αυτήν περιοχή θα φιλοξενήσουμε ένα φωτογραφικό πανόραμα της φωτογραφικής ομάδας «ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΖΗΣ», που φιλοξενείτε στη Αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Κοινωνίας Βόλου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.

Αλλά και Πανελληνίους Συλλόγους Ιμβρίων, πολλούς φορείς και καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Συμμετέχουν και πάλι ναυταθλητικοί, πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς που τα περασμένα χρόνια πλαισίωναν τους διοργανωτές, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών, παρευρέθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, υπουργοί, πολιτικοί παράγοντες, κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών.

Όλοι οι συνδιοργανωτές προετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, που θα αγγίζει τους τομείς του αθλητισμού, του λόγου, των παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, της μουσικής, των εικαστικών, της φωτογραφίας και γαστρονομίας, προσδοκώντας ότι με τη φετινή διοργάνωση, καθώς οι συνθήκες πλέον είναι καλύτερες, θα λάβει νέα ώθηση ο επιτυχημένος αυτός θεσμός.

Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη ανταπόκριση, προκειμένου να συνεχιστεί ένας από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς της Μαγνησίας, αφού η πραγματοποίηση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2023», ιδιαιτέρως με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα προσφέρει τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη Μαγνησία σε πανελλήνιο πλέον επίπεδο.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» πιστεύει ακράδαντα ότι η συνεργασία όλων και η συνέργεια τόσων σημαντικών φορέων του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, προσδίδει πλέον έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στον θεσμό, γεγονός το οποίο επιφέρει θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και σε άλλους τομείς και καλεί τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτήν την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα της έναρξης θα αρχίσει με τον Αγιασμός και την κήρυξη της Έναρξης των Εκδηλώσεων από τον από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιο.

Χαιρετισμούς Επισήμων.

Βράβευση Ολυμπιονίκη Βολιώτη Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών Θοδωρή Βλάχο για το Ασημένιο μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ και την ανεκτίμητη προσφορά του στη Μαγνησία, τον αθλητισμό και τη νεολαία.

Θα ακολουθήσει το 4ο Αντάμωμα χορευτικών Συγκροτημάτων στο οποίο συμμετέχουν 45 χορευτικά συγκροτήματα με 800 χορευτές από ολόκληρη τη Μαγνησία, που θα παρουσιάσουν χορούς από όλον το Ελληνικό χώρο.

Παραδοσιακοί χοροί από τη Μικρά Ασία, την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Νησιά μας, τη Μακεδονία, και το Πήλιο, με την ευθύνη της οργάνωσης από το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και παραδοσιακός ιμβριώτικος Λουκουμάς (Σαραντοκούλκα, ή Κλίκια, ή και Ανεβατούρια).

Την παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Νίκος Βαραλής. Δημοσιογράφος Διευθυντής Ρ/Φ Σταθμού Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου θα λάβουν χώρα στον Αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, ενώ, λόγω των Εθνικών Εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, οι οποίες θα συνεχιστούν κανονικά με πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα από την προσεχή Δευτέρα 26 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στο Βόλο και ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή για τη Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή η Ίμβρος
Στο Βόλο και ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή για τη Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή η Ίμβρος
Στο Βόλο και ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή για τη Ναυτική Εβδομάδα – Τιμώμενη περιοχή η Ίμβρος
https://www.newsbeast.gr/image/s851x495/file/files/1/2012/08/20/ierwnimos_batrholomaios.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content