Σταύρος Πλουμιστός: Έλλειψη ενσυναίσθησης - Μια παγκόσμια πανούκλα!

Σταύρος Πλουμιστός: Έλλειψη ενσυναίσθησης - Μια παγκόσμια πανούκλα!

👉Η συναισθηματική ωριμότητα είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανότητα για ενσυναίσθηση. Η έλλειψη ενσυναίσθησης είναι η αδυναμία να αισθανθούμε και να κατανοήσουμε τα συναισθήματα και τις προοπτικές των άλλων. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικούς τρόπους, όπως η αδυναμία να ανταποκριθεί κατάλληλα στα συναισθήματα των άλλων, να κατανοήσει τα κίνητρα και τις απόψεις των άλλων ή να δείξει συμπόνια και ενδιαφέρον για τους άλλους.

Η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, όπως αναπτυξιακές αναπηρίες, ψυχικές διαταραχές ή μεμονωμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Μπορεί επίσης να επηρεαστεί από το περιβάλλον και την εκπαίδευση που λαμβάνεται.

Η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για τη διαπροσωπική και κοινωνική ζωή κάποιου και μπορεί να είναι ανησυχητικό για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να μπαίνουμε στη θέση του άλλου…που μας κάνει ανοιχτούς στο να ακούμε διαφορετικές απαντήσεις στην ίδια ερώτηση και να κατανοούμε ότι δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια.

Ότι η ανάγκη του άλλου δεν είναι λιγότερο σημαντική από τη δική μου.
Χωρίς ενσυναίσθηση, υπάρχουν αδικήματα, προδότες, βίαιοι, δολοφόνοι, κερδοσκόποι, τσαρλατάνοι...

Ανόητοι, υβριστές, διεστραμμένοι, ανυπόμονοι, μισαλλόδοξοι, αλαζόνες, τεμπέληδες, αδιάφοροι.

Χωρίς ενσυναίσθηση, υπάρχουν σπασμένα συμβόλαια, σπασμένες συμφωνίες, κλεμμένες ταυτότητες, σπασμένα σπίτια...

Καταχρήσεις εκατομμυρίων, κακές δουλειές, κομμένες γραμμές, παράνομες χάρες, κλοτσιές αυτοκινήτων, ουρές ψαριών στο δρόμο.

Χωρίς ενσυναίσθηση, ορισμένοι πιστεύουν ότι αξίζουν περισσότερο από τους άλλους και επομένως επιτρέπουν στον εαυτό τους την ευκολία να είναι τυφλοί, κωφοί και άλαλοι για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη εκτός από τη δική τους.

Χωρίς ενσυναίσθηση, υπάρχει «έλα σε μας αλλά ΤΙΠΟΤΑ».

Η έλλειψη ενσυναίσθησης είναι μια μάστιγα του κόσμου, αλλά η παρουσία σας είναι η θεραπεία.
Είναι δυνατό να αναπτύξετε ενσυναίσθηση δουλεύοντας στον εαυτό σας και εφαρμόζοντας ορισμένες συμπεριφορές που μπορούν να προάγουν την ενσυναίσθηση:

1. Ακούστε προσεκτικά τους άλλους και δώστε τους την πλήρη προσοχή σας.

2. Αναζητήστε διευκρινίσεις και κάντε ερωτήσεις για να κατανοήσετε καλύτερα τα συναισθήματα και τις προοπτικές των άλλων.

3. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των άλλων και προσπαθήστε να κατανοήσετε την άποψή τους.

4. Επικυρώστε τα συναισθήματα των άλλων και δείξτε τους ότι τα καταλαβαίνετε.

5. Δείξτε συμπόνια και καλοσύνη στους άλλους.

6. Εξασκηθείτε στην επίγνωση και έχετε επίγνωση των δικών σας συναισθημάτων και των συναισθημάτων των άλλων.

7. Προσπαθήστε να θυμάστε ότι ο καθένας έχει τις δικές του μοναδικές εμπειρίες και συναισθήματα και είναι σημαντικό να τα σεβαστείτε.

8. Μάθετε να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε τα δικά σας συναισθήματα με υγιείς και θετικούς τρόπους.

10. Δείξτε καλοσύνη στον εαυτό σας και στους άλλους και να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος.


Δουλεύοντας σε αυτές τις συμπεριφορές και ασκώντας τακτικά, μπορείτε να αναπτύξετε την ενσυναίσθησή σας και να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα και να συνδεθείτε με άλλους, κάτι που μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας ευεξία και την κοινωνική σας ζωή.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Έλλειψη ενσυναίσθησης - Μια παγκόσμια πανούκλα!
Σταύρος Πλουμιστός: Έλλειψη ενσυναίσθησης - Μια παγκόσμια πανούκλα!
Σταύρος Πλουμιστός: Έλλειψη ενσυναίσθησης - Μια παγκόσμια πανούκλα!
https://enfant-surdoue.fr/wp-content/plugins/phastpress/phast.php/c2VydmljZT1pbWFnZXMmc3JjPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGZW5mYW50LXN1cmRvdWUuZnIlMkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUyRjIwMjElMkYxMCUyRm1hbnF1ZV9lbXBhdGhpZS1taW4tZWRpdGVkLmpwZyZjYWNoZU1hcmtlcj0xNjU2OTU0MTU2LTgyNDI0JnRva2VuPTk3YTdlMTgyNzVkNmFiNGU.q.jpg
https://i.ytimg.com/vi/C--OoPDZZzI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_90.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_90.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content