Ελληνες μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για δοκιμή ρούχων από το σπίτι

Ελληνες μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για δοκιμή ρούχων από το σπίτι

👉Με τη σκέψη σε άτομα που η κατάσταση της υγείας τους δεν τους επιτρέπει να επισκέπτονται καταστήματα ρούχων για να δοκιμάζουν και να αγοράζουν ρούχα έλληνες μαθητές ανέπτυξαν μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στα άτομα αυτά να δοκιμάζουν με εικονικό τρόπο στο σπίτι τους τα ρούχα ενός καταστήματος.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί κώδικα αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη στην οποία κάποιος, εισάγοντας μια φωτογραφία του, το ύψος του και τα κιλά του, μπορεί να επιλέξει ρούχα από διάφορες εταιρείες, που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και να δει στην οθόνη πώς αυτά τα ρούχα εφαρμόζουν στο σώμα του. Την εφαρμογή σχεδίασαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος», στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα-διαγωνισμό Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του «Junior Achievement Greece».

Εκτός από τη βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες, η εφαρμογή προσφέρει άνεση χρόνου σε όλους τους χρήστες, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον να πάνε στην αγορά και να μπουν στην διαδικασία να δοκιμάσουν τα ρούχα. Μια τέτοια εφαρμογή θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο και τις ηλεκτρονικές αγορές, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές αγορές γιατί δεν ξέρουν πώς θα τους εφαρμόζουν τα ρούχα.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα στο Διαδίκτυο, η ομάδα εμπνεύστηκε από κάποιες εταιρείες ένδυσης στο εξωτερικό που έχουν αρχίσει και «λανσάρουν» παρόμοιες εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, λοιπόν, κατέληξαν στην τελική εκδοχή του «Fashion Lab», που δημιουργώντας ένα Avatar του πελάτη, τού επιτρέπει ν’ αγοράσει το ρούχο. Μάλιστα, εκτός από το ρούχο στην κανονική του μορφή, αγοράζει και το εικονικό. Τα εικονικά ρούχα είναι ψηφιακά τρισδιάστατα ρούχα που δημιουργούνται σε προγράμματα υπολογιστή, χωρίς τη χρήση υφασμάτων αλλά μόνο με τη χρήση pixel και προορίζονται για χρήση σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για να αναδείξουν λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά ενός ρούχου.

Οι μαθητές/τριες ζητούν την ψήφο του κοινού για το «Fashion Lab», μέσα από την πλατφόρμα jagreece.org/promovoting/, που θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Απριλίου για το βραβείο «Public Choice Award». Το Junior Achievement Greece δίνει από το 2005 την ευκαιρία σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους, να μάθουν πώς κινείται η αγορά εργασίας και πόσες πτυχές έχει η δημιουργία μιας επιχείρισης, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται. Όλα αυτά τα προσόντα και πολλά περισσότερα που αποκομίζουν από προγράμματα όπως και αυτό της «Εικονικής Επιχείρισης» είναι αυτά που θα τους βοηθήσουν στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,123,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,269,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1261,ΒΙΝΤΕΟ,843,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,332,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1568,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3474,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ελληνες μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για δοκιμή ρούχων από το σπίτι
Ελληνες μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για δοκιμή ρούχων από το σπίτι
Ελληνες μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για δοκιμή ρούχων από το σπίτι
https://www.naftemporiki.gr/wp-content/uploads/2023/04/fashionlab-696x553.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_25.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_25.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content