Στ. Πλουμιστός: Πως να Θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές

Στ. Πλουμιστός: Πως να Θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές

👉Σε όλη μας τη ζωή έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα σε συγκρούσεις με άλλους ανθρώπους.

Αυτά τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα είναι μέρος του παρελθόντος μας και συχνά είναι ασυνείδητα. Ωστόσο, οι επιπτώσεις τους είναι πραγματικές: συνήθως, αυτά τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα είναι αυτά που προκαλούν διακυμάνσεις των συναισθημάτων μας, αρνητικές διαθέσεις και συχνά φαινομενικά ανεξήγητες συναισθηματικές εκρήξεις.

Αυτές οι διαθέσεις μπορούν εύκολα να πάρουν τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας, με αποτέλεσμα να ενεργούμε με συγκεκριμένους τρόπους για τους οποίους αργότερα μετανιώνουμε ή ντρεπόμαστε. Είναι δυνατόν να επουλωθούν αυτά τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα, και αν ναι, πώς;

Μπορούμε να θεραπεύσουμε ψυχολογικά τραύματα μέσω μιας διαδικασίας πέντε βημάτων.

Θεραπεύστε τις συναισθηματικές σας πληγές ακολουθώντας αυτά τα 5 βήματα:

Βήμα 1: Κατανόησ
η

Στη διαδικασία θεραπείας, το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό, γιατί η κατανόηση είναι απαραίτητη για την αλλαγή. Σε όλη μας τη ζωή, λέμε συχνά στους άλλους ή στον εαυτό μας: «Ξέρω πώς να συμπεριφέρομαι, αλλά δεν μπορώ. Ξέρω τι είναι καλό και πάντα κάνω το αντίθετο. Απλά δεν μπορώ να αλλάξω. «Το θέμα είναι ότι δεν αρκεί μόνο να ξέρεις πώς να συμπεριφέρεσαι σωστά.

Η γνώση και η αληθινή κατανόηση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η πραγματική αλλαγή απαιτεί βαθιά κατανόηση.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο πλαίσιο των φαινομενικά αμετάβλητων προτύπων συμπεριφοράς μας βρίσκονται οι ψυχικές μας πληγές, αποκτημένες στο παρελθόν. Αυτές οι ψυχικές πληγές είναι πλέον ενσωματωμένες στο ασυνείδητο. Σε αντίθεση με τις σωματικές πληγές στο σώμα μας, αυτές οι ψυχικές πληγές δεν επουλώνονται ποτέ.

Τα πρότυπα συμπεριφοράς που τροφοδοτούνται από τις ψυχικές μας πληγές είναι αυτάρκεις. Για παράδειγμα, φοβόμαστε το αφεντικό μας επειδή μιλούσε ανώτερα από εμάς μπροστά στους συναδέλφους μας. Στη συνέχεια, μετά από λίγο, η ανησυχία εξαφανίζεται και πιστεύουμε ότι ο θυμός μας έχει φύγει.

Αλλά ο θυμός μας δεν έχει φύγει πραγματικά. Για λίγο είχε συνειδητοποιήσει, αλλά μετά τρύπωσε στο ασυνείδητο, στα βάθη της ψυχής μας. Εδώ περιμένει τη σειρά της, για να βγει ξανά στην επιφάνεια. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ, για παράδειγμα όταν επιστρέφουμε από τη δουλειά, η συμπεριφορά της γυναίκας ή των παιδιών μας θα μπορούσε να πυροδοτήσει την επανεμφάνιση του θυμού. Παρέχουμε νέα δύναμη, νέα ένταση στον θυμό μας, τον συντηρούμε και θα εμφανίζεται πάντα στην επιφάνεια για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Βήμα 2: Αναλάβετε την ευθύνη

Όταν θυμώνουμε για κάτι ή για κάποιον, πιστεύουμε ότι ο θυμός μας ανήκει, είναι μέρος του Εγώ μας. Στη συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε μια δικαιολογία για τη συμπεριφορά μας. Η πιο συνηθισμένη εξήγησή μας είναι ότι ο θυμός μας προκλήθηκε από το άλλο άτομο ή ότι ήταν η μόνη δυνατή συμπεριφορά στην υπό εξέταση κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρουμε τις ευθύνες, μεταφέρουμε τις ευθύνες στο περιβάλλον μας, προσπαθούμε να βρούμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο για τη συμπεριφορά μας που είναι απαράδεκτη ακόμη και για εμάς.

Στο πρώτο στάδιο, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι οι ψυχικές μας πληγές που προκαλούν θυμό, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πραγματική αλλαγή μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε ότι η θλίψη, η δυστυχία, η ζήλια ή ο θυμός μας και η συμπεριφορά μας που συνδέονται με αυτά τα συναισθήματα, είναι σχεδόν πάντα οι συνέπειες μιας εσωτερικής πληγής.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να προσπαθούμε να βρίσκουμε διαρκώς δικαιολογίες για τη συμπεριφορά μας. Πρέπει να ανεχθούμε τον θυμό ή τη δυστυχία μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά είναι τα προϊόντα των ψυχικών μας πληγών.

Βήματα 3: Εμπειρία, Ενσυναίσθηση

Για να μπορέσουμε να επουλώσουμε τις εσωτερικές μας πληγές, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και πρέπει να αναγνωρίσουμε τα πρότυπα συμπεριφοράς που είναι ενσωματωμένα στην εσωτερική πληγή και πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για αυτήν τη συμπεριφορά.

Όταν η λύπη, η δυστυχία, η ζήλια ή ο θυμός επανεμφανιστούν στη ζωή μας, δεν πρέπει να στρέφουμε την προσοχή μας στο περιβάλλον μας, αναζητώντας έναν λόγο για τη συμπεριφορά μας που υπαγορεύεται από αρνητικά συναισθήματα.

Ας επικεντρωθούμε αντί αυτού στο ίδιο το συναίσθημα. Για παράδειγμα, αν νιώθουμε θυμό, ας τον βιώσουμε πλήρως. Ας δούμε και ας νιώσουμε πλήρως αυτό το συναίσθημα.


Βήμα 4: Επιστροφή

Αφού νιώσουμε τα συναισθήματα της λύπης, της δυστυχίας, της ζήλιας ή του θυμού, ας προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν για να βρούμε τον πυρήνα αυτών των συναισθημάτων, την αρχική εσωτερική πληγή που τροφοδοτεί αυτό το συγκεκριμένο συναίσθημα. Μπορούμε να βρούμε μια σειρά από μικρές πληγές, αλλά μην σταματήσετε στην πρώτη, προσπαθήστε να σκάψετε βαθιά για να αποκαλύψετε την πρώτη πληγή. Ας δούμε πώς και κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εσωτερική πληγή. Θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό, γιατί το παρελθόν μας είναι εκεί μαζί μας, υπάρχει μέσα του, μόνο ασυνείδητα. Ας φέρουμε τώρα σκόπιμα αυτές τις πληγές στο φως της Συνείδησης.

Η ψυχική πληγή θα μας ανοίξει. Δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτή την εσωτερική πληγή. Απλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να παρακολουθούμε με όλη μας την προσοχή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το Πνεύμα να κρίνει την κατάσταση στην οποία λάβαμε την πληγή. Εάν το Πνεύμα αρχίσει να εργάζεται, η διαδικασία του να κατηγορούμε τους άλλους δεν θα σταματήσει ποτέ και η ψυχική πληγή δεν θα επουλωθεί ποτέ μέσα μας. Επιπλέον, θα γίνει ακόμα χειρότερο.

Όποτε έχουμε την ευκαιρία, σε περιόδους θλίψης, ατυχίας, ζήλιας ή θυμού, πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα γινόμαστε όλο και πιο έμπειροι στον εντοπισμό ψυχικών τραυματισμών στο πλαίσιο των αρνητικών συναισθημάτων και της απαράδεκτης συμπεριφοράς μας.

Βήμα 5: Ανάκτηση

Ας παρακολουθήσουμε χωρίς να κρίνουμε πώς έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ψυχική πληγή μέσα μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναγνωρίσουμε τα εξαρτημένα μοτίβα του μυαλού, και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τα διαταράξουμε. Ας κλείσουμε το παρελθόν και ο δρόμος για πραγματικές ευκαιρίες θα ανοίξει.

Όταν επιστρέφουμε συνειδητά στο παρελθόν μας και κοιτάμε μια ψυχική πληγή με αυξημένη εγρήγορση, αυτή η εγρήγορση και η Συνείδησή μας μετατρέπονται σε μια θεραπευτική δύναμη. Μια εσωτερική πληγή δεν επουλώθηκε πριν γιατί έγινε από άγνοια και έμεινε εκεί λόγω της απουσίας της εγρήγορσης μας. Το φως της Συνείδησης είναι μια θεραπεία, γιατρεύει τις ψυχικές μας πληγές χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο για τη θεραπεία.

Όταν η άγρυπνη Συνείδηση ​​φτάσει σε μια ψυχική πληγή, η πληγή θα επουλωθεί, θα εξαφανιστεί και θα διαγραφεί. Με την εξαφάνιση του τραυματισμού, η συμπεριφορά που δημιουργείται από τον συγκεκριμένο τραυματισμό θα εξαφανιστεί επίσης. Αυτή είναι η αρχή των πραγματικών αλλαγών στη ζωή μας, γιατί όχι μόνο αλλάζει η συμπεριφορά μας, αλλά επιστρέφουμε και σε μια από τις βασικές ιδιότητες της ζωής μας: την εγρήγορση, τη συνειδητή προσοχή. Αυτή η προσοχή θα μας αποτρέψει από περαιτέρω ψυχικούς τραυματισμούς. Έτσι φτάνουμε σιγά σιγά στην πύλη για μια εντελώς νέα ποιοτική ζωή.

Πως να Θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές (ΕΔΩ

Η ανθρώπινη καρδιά είναι το όργανο που παράγει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από οποιοδήποτε άλλο όργανο του ανθρώπινου σώματος και οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στο πεδίο αυτό επηρεάζουν κάθε όργανο και κύτταρο στο σώμα.

Με την συγκεκριμένη ηχητική συνεδρία που επινοήθηκε στο Voice Healing, θεραπεύουμε τις συναισθηματικές μας πληγές, επιφέροντας νοητική χαλάρωση, όπου το πνεύμα θα βρει ένα γαλήνιο πεδίο για να καθησυχάσει και με την επανάληψη των φράσεων που θα ακούσετε (επιγεννετική), θα επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό σας με χαλαρές εικόνες σε περιβάλλον του θεραπευτικού πράσινου χρώματος (χρωματική ιατρική), που θα οραματιστείτε με την βοήθεια μου, για να αρχίσετε να εστιάζεται προς την ένωση με την καρδιά σου που είναι το κέντρο των συναισθημάτων σου.

Στην συνεδρία οι φράσεις ακούγονται με συγκεκριμένη ταχύτητα και αυτό γίνετε για να προκληθεί η κατάλληλη χημεία στον εγκέφαλο, ώστε να «λουστεί» από ορμόνες (σεροτονίνη – ντοπαμίνη - ωκυτοκίνη) και να επιφέρουμε την ένωση την καρδιά σας και θα τα θετικά συναισθήματα που θα μεταβολίσουν ότι αρνητικά συναισθήματα έχετε κρατημένα μέσα σας.

Αυτή η συνεδρία θα σε συγκλονίσει...

Η επούλωση συναισθηματικών πληγών δεν είναι μια γραμμική διαδικασία και μπορεί να πάρει χρόνο. Ωστόσο, το ταξίδι προς τη συναισθηματική ευεξία και την αυτοανακάλυψη αξίζει τον κόπο. Αναγνωρίζοντας, αποδεχόμενοι και εργαζόμενοι ενεργά για να θεραπεύσουν αυτές τις πληγές, τα άτομα μπορούν να ανακτήσουν τη συναισθηματική τους υγεία, να βιώσουν πιο ικανοποιητικές σχέσεις και να ζήσουν μια ζωή με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ευτυχία. Να θυμάστε ότι η θεραπεία είναι ένα προσωπικό ταξίδι κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η δέσμευσή σας για τη δική σας συναισθηματική ευημερία και η κατανόηση ότι έχετε τη δύναμη να θεραπεύσετε και να αναπτυχθείτε πέρα ​​από τις πληγές του παρελθόντος.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πως να Θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές
Στ. Πλουμιστός: Πως να Θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές
Στ. Πλουμιστός: Πως να Θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές
https://www.pillowfights.gr/wp-content/uploads/2017/12/anastasia1061-820x547.jpg
https://i.ytimg.com/vi/bhuFHtOLvWY/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/01/blog-post_63.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/01/blog-post_63.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content