Η πνευματικότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η πνευματικότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μελέτη

👉Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η πνευματικότητα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για άτομα με χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος. Σύμφωνα με μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο JACC Heart Failure, η πνευματικότητα μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Επιπλέον, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πνευματικότητα πρέπει να θεωρείται πιθανός στόχος για παρεμβάσεις παρηγορητικής φροντίδας για τη βελτίωση των ασθενοκεντρικών και κλινικών αποτελεσμάτων σε αυτά τα άτομα.

«Οι ασθενείς που έχουν καρδιακή ανεπάρκεια βιώνουν χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, με υψηλά επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και πνευματικής δυσφορίας», δήλωσε η Rachel S. Tobin, MD, κάτοικος Εσωτερικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Duke και επικεφαλής συγγραφέας του η μελέτη. «Στη μείωση της ποιότητας ζωής συμβάλλει το γεγονός ότι η καρδιακή ανεπάρκεια, σε αντίθεση με πολλές άλλες χρόνιες ασθένειες, είναι πολύ απρόβλεπτη και μπορεί να οδηγήσει σε απελπισία, απομόνωση και αλλοιωμένη εικόνα του εαυτού μας».

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας και άλλες μεγάλες καρδιαγγειακές εταιρείες συνιστούν παρηγορητική φροντίδα για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Η πνευματικότητα είναι ένας βασικός τομέας της παρηγορητικής φροντίδας, με στόχο τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση πνευματικών ανησυχιών και την παροχή στους ασθενείς κατάλληλων πνευματικών και θρησκευτικών πόρων. Ωστόσο, έχει διεξαχθεί περιορισμένη έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο της πνευματικότητας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και δεν υπάρχουν γνωστά εργαλεία σχεδιασμένα για τη μέτρησή της.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πνευματικότητα είναι δύσκολο να οριστεί, αλλά αναφέρονται σε αρκετούς ορισμούς που περιγράφουν την πνευματικότητα ως το πώς τα άτομα βρίσκουν νόημα και σκοπό στη ζωή, κάτι που μπορεί να είναι ξεχωριστό από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Για παράδειγμα, το Ινστιτούτο Ιατρικής ορίζει την πνευματικότητα ως "τις ανάγκες και τις προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι να βρουν νόημα, σκοπό και αξία στη ζωή τους. Τέτοιες ανάγκες μπορεί να είναι ειδικά θρησκευτικές, αλλά ακόμη και άτομα που δεν έχουν θρησκευτική πίστη ή δεν είναι μέλη μιας Η οργανωμένη θρησκεία έχει συστήματα πεποιθήσεων που δίνουν νόημα και σκοπό στη ζωή τους».

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ανασκόπηση 47 άρθρων προκειμένου να διερευνήσουν την τρέχουσα γνώση της πνευματικότητας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Περιγράψτε τις συσχετίσεις μεταξύ πνευματικότητας και ποιότητας ζωής, καθώς και τα αποτελέσματα των ασθενών. και προτείνει κλινικές εφαρμογές και μελλοντικές κατευθύνσεις για την πνευματικότητα σε αυτόν τον πληθυσμό. Υπήρχαν περίπου 10 διαφορετικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μέτρηση της πνευματικότητας, μερικά απλά, άλλα πολύπλοκα. 

Τα βασικά δεδομένα που εξετάστηκαν περιλαμβάνουν:
  • Στη δοκιμή Παρηγορητικής Φροντίδας σε Καρδιακή Ανεπάρκεια (PAL-HF), η πνευματική ευεξία βελτιώθηκε σε ασθενείς που τυχαιοποιήθηκαν σε παρέμβαση παρηγορητικής φροντίδας σε σύγκριση με τη συνήθη φροντίδα όπως αξιολογήθηκε από το FACIT-Sp. ?Το εργαλείο πνευματικής ιστορίας της FICA χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την πνευματικότητα.
  • Οι ασθενείς που τυχαιοποιήθηκαν στην παρηγορητική φροντίδα είχαν αυξημένη ποιότητα ζωής, όπως μετρήθηκε με το Ερωτηματολόγιο Καρδιομυοπάθειας του Κάνσας Σίτι (KCCQ) και τη Λειτουργική Αξιολόγηση της Θεραπείας Χρόνιας Ασθένειας-Παρηγορητική Φροντίδα (FACIT-Pal). Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.
  • Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι μετά από μια ψυχοκοινωνική παρέμβαση με αλληλογραφία 12 εβδομάδων, οι ασθενείς που ολοκλήρωσαν την παρέμβαση είχαν υψηλότερη ποιότητα ζωής όπως μετρήθηκε με το KCCQ, καθώς και λιγότερη κατάθλιψη και αναζήτηση νοήματος. Από τους 33 ασθενείς που συμπεριλήφθηκαν, το 85,7% θεώρησε ότι η παρέμβαση άξιζε τον κόπο. Σε μια πιλοτική μελέτη, η πνευματική συμβουλευτική συσχετίστηκε με βελτιωμένη ποιότητα ζωής, αν και δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου για να καθορίσει εάν το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό.
Δοκιμάστε να αυξήσετε την πνευματικότητα σας, με ηχητικές συνεδρίες Υπερβατισμού και θεουργίας στο Voice Healing ΕΔΩ 

«Η βιβλιογραφία προτείνει όχι μόνο η πνευματικότητα να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς, αλλά μπορεί να βοηθήσει τους φροντιστές και ενδεχομένως να βοηθήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια να μην χρειαστεί να εισαχθούν ξανά στο νοσοκομείο», είπε ο Tobin. "Αυτό που προτείναμε και κάνουμε τώρα είναι η ανάπτυξη ενός εργαλείου ελέγχου πνευματικότητας, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της κατάθλιψης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια σε παρηγορητική φροντίδα που διατρέχουν κίνδυνο πνευματικής δυσφορίας».

Πηγή : Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,521,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,111,Άρθρα,830,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,171,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,882,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,954,ΒΙΝΤΕΟ,465,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,241,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1962,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,46,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,233,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1101,Κόσμος,10177,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,59,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,716,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1671,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6230,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1256,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3295,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,84,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,769,Eco-News,2925,GP - info,5,voice healing therapy,75,
ltr
item
Ploumistos.com: Η πνευματικότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μελέτη
Η πνευματικότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μελέτη
Η πνευματικότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με νέα μελέτη
https://media.patheos.com/~/media/photos-with-attribution/faith/christianmanprayingsunrayscreditshutterstockcom.jpg?as=1&w=650
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/01/blog-post_23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/01/blog-post_23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content