Saxo Bank: Προβλέπει κατάργηση του κρέατος, «τρελή» αύξηση στην τιμή του χρυσού και… «οικονομία πολέμου»!

Saxo Bank: Προβλέπει κατάργηση του κρέατος, «τρελή» αύξηση στην τιμή του χρυσού και… «οικονομία πολέμου»!

👉Απαγόρευση της παραγωγής κρέατος, δημιουργία οικονομίας πολέμου, εκτίναξη των τιμών του χρυσού, παραίτηση Μακρόν και σχηματισμό ενιαίου στρατού στην ΕΕ, είναι μερικές από τις προβλέψεις της Saxo Bank για το 2023.

Οι πιο ανησυχητικές είναι η «οικονομία πολέμου» γιατί δείχνει ότι οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο πράγμα που σημαίνει πως στο τέλος θα αναγκαστεί και η Κίνα να λάβει θέση έναντι της Δύσης και μαζί της όπως όλα δείχνουν και η Ινδία.

Η «οικονομία πολέμου» θα ωθήσει τον πλανήτη σε έναν οριστικό διαχωρισμό Ανατολής-Δύσης με ότι κι αν σημαίνει αυτό, διότι απλούστατα στην «οικονομία πολέμου» οι κανόνες της αγοράς παύουν να ισχύουν.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει διαχωρισμός στο χρήμα του τύπου «αυτό το χρήμα το αποδεχόμαστε, το άλλο χρήμα όχι».

Φυσικά ο οικονομικός πόλεμος ιστορικά πάντα είναι το πρελούδιο του… κανονικού πολέμου, αυτού που πάντα έρχεται με ποταμούς αίματος.

Όλες οι προβλέψεις δείχνουν μία ακόμα «μαύρη» χρονιά, η οποία μπορεί να αποδειχτεί κατά πολύ χειρότερη από τις προηγούμενες.

Για την απαγόρευση της παραγωγής κρέατος στο pronews.gr με εκτεταμένη αρθρογραφία έχουμε αναφερθεί ότι αυτός είναι και ο τελικός σκοπός των διεθνιστικών κύκλων γι’ αυτό άλλωστε και δημιουργήθηκε στα εργαστήρια και ήδη έχει αδειοδοτηθεί προς κυκλοφορία και βρώση, το συνθετικό κρέας.
Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα!
Πρόσφατα στο άρθρο με το συνθετικό κρέας που θα έχει δημιουργηθεί από φυτά και θα κατασκευάζεται από… υπολογιστές και θα τρώνε σύντομα οι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και η αφορμή για όλα αυτά θα είναι φυσικά οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Η ετήσια έκθεση της δανέζικης τράπεζας, που δημοσιεύει το CNBC εκτιμά ότι παγκόσμιες οικονομίες θα στραφούν σε «οικονομία πολέμου», «όπου τα κυρίαρχα οικονομικά κέρδη και η αυτοδυναμία υπερισχύουν της παγκοσμιοποίησης».

Εδώ θα πρέπει να δηλώσουμε πως η «οικονομία πολέμου» επί της ουσίας είναι η οικονομία της «Σοβιετικής Ένωσης» και στην πραγματικότητα αποτελεί μία εμφανέστατη στροφή της Δύσης προς έναν αχαλίνωτο Νεοκομμουνισμό, με ελεγχόμενα εισοδήματα, με επιδόματα και με ελεγχόμενη ιδιοκτησία.
Μήπως ο (νεο)κομμουνισμός που προάγεται από τους δήθεν νεοφιλελεύθερους είναι η νέα ιδεολογία της Παγκόσμιας Ελίτ;

Η επιδοματική πολιτική θα είναι ο νέος τρόπος ζωής που θα επιβληθεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπων;

Άλλωστε τελικά συμφέρει να δίνονται 500 ευρώ στους… ιθαγενείς γιατί κοστίζει λιγότερο από το να πραγματοποιούνται αέναες επενδύσεις για να διατηρηθούν… σε κατάσταση σχετικής «ευτυχίας».

Δηλαδή προτιμούν να πληρώνονται και να κάθονται από το να δημιουργούνται συνεχώς νέες εργασιακές δομές για αυτούς γιατί «φανταστικά» λεφτά άνευ πραγματικού αντικρίσματος δημιουργούνται εύκολα, αλλά πραγματικές οικονομίες απαιτούν πραγματικούς πόρους και πραγματικές δουλειές, όχι… υπηρεσίες.

Οι προβλέψεις, αν και δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες απόψεις της τράπεζας, μελετούν το πώς οι αποφάσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής το επόμενο έτος θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο και την πολιτική ατζέντα.

Ο επικεφαλής της Saxo Commodity Strategy Ole Hansen εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού spot θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά το 2023, περίπου 67% υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή του, που είναι κοντά στα 1.800 δολ.

Η έκθεση τοποθετεί την προβλεπόμενη άνοδο σε τρεις παράγοντες: «μια νοοτροπία αυξανόμενης πολεμικής οικονομίας» που κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό από τα συναλλαγματικά αποθέματα, μια μεγάλη επένδυση σε νέες προτεραιότητες εθνικής ασφάλειας και αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να αποφύγουν την καταστροφή από το υπέρογκο χρέος και την ύφεση.

«Δεν θα εκπλαγώ αν έβλεπα οικονομίες που οδηγούνται από τα εμπορεύματα να θέλουν να πάνε στον χρυσό λόγω έλλειψης καλύτερων εναλλακτικών λύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC, ο Steen Jakobsen, επικεφαλής επενδύσεων στη Saxo.

«Νομίζω ότι ο χρυσός θα πετάξει», πρόσθεσε.

Ενώ οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της τιμής του χρυσού το 2023, μια άνοδος αυτού του μεγέθους είναι απίθανη, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών εμπορευμάτων CRU.

«Οι προσδοκίες μας για τις τιμές είναι πολύ πιο μέτριες», δήλωσε στο CNBC ο Kirill Kirilenko, ανώτερος αναλυτής της CRU.

Πάντως εάν ο χρυσός αυξηθεί σε αυτά τα επίπεδα αυτό θα γίνει για έναν απλό λόγο: Το «φανταστικό» χρήμα το οποίο εκδίδεται είτε σε ευρώ, είτε σε δολάρια είτε λίρες Αγγλίας, δεν θα έχει πλέον καμία πραγματική ανταπόκριση στην σημερινή πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια ο «αέρας» θα έχει γίνει ακόμα περισσότερο «αέρας» σε τέτοιο σημείο που πλέον και οι πιο δύσπιστοι δεν θα έχουν καμία εμπιστοσύνη στο παρόν χρηματοοικονομικό σύστημα το οποίο στηρίζεται ακριβώς σε αυτό: Στην τυφλή εμπιστοσύνη πως «τα χρήματα που σου δίνουμε είναι αληθινά και δεν τα πήραμε από το παιχνίδι της Μονόπολης».

Ο Jakobsen της Saxo, προβλέπει ότι θα υπάρξει ένα ακόμη δημοψήφισμα για το Brexit στην Βρετανία.

«Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα από τα πράγματα που θα έχουν μεγάλη πιθανότητα», είπε στο CNBC.

Η οικονομολόγος της Saxo, Jessica Amir ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ μπορεί να φέρουν τα ποσοστά του Συντηρητικού Κόμματος σε «πρωτοφανή χαμηλά» επίπεδα, καθώς το «βάρβαρο δημοσιονομικό τους πρόγραμμα ρίχνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια συντριπτική ύφεση».

Αυτό, προέβλεψε η τράπεζα, θα μπορούσε να ωθήσει το αγγλικό και το ουαλικό κοινό να επανεξετάσουν την ψηφοφορία για το Brexit, με τους νεότερους ψηφοφόρους να πρωτοστατούν, και να αναγκάσουν τον Σουνάκ να προκηρύξει γενικές εκλογές.

Η Amir εκτιμά επίσης ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα μπορεί στη συνέχεια να κερδίσει τις εκλογές και να υποσχεθεί ένα δημοψήφισμα για την αναστροφή του Brexit για την 1η Νοεμβρίου, με την ψήφο «επανένταξης» να κερδίζει.

Απαγορεύεται η παραγωγή κρέατος

Το κρέας ευθύνεται για το 57% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή τροφίμων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Nature Food , και καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο να έχουν δεσμευτεί για περιορισμό των εκπομπών, η Saxo λέει ότι είναι πιθανό τουλάχιστον μία χώρα να διακόψει εντελώς την παραγωγή κρέατος.

Ένα έθνος που «κοιτάζει μπροστά» σχετικά με το κλίμα μπορεί να αποφασίσει να φορολογήσει βαριά το κρέας από το 2025 και θα μπορούσε να απαγορεύσει εξ ολοκλήρου όλα τα εγχώρια παραγόμενα ζωντανά κρέατα ζωικής προέλευσης μέχρι το 2030, δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Charu Chanana.

«Δεν θα εκπλαγώ αν δω σχολεία στη Δανία και τη Σουηδία να απαγορεύουν τελείως το κρέας, σίγουρα θα πάει έτσι», είπε ο Jakobsen του Saxo στο CNBC. «Ακούγεται τρελό για εμάς τους μεγαλύτερους», πρόσθεσε.

Και κάπου εδώ έρχεται το… συνθετικό κρέας το οποίο φυσικά θα είναι και φθηνότερο (αλλά ποιος εμπιστεύεται για να το καταναλώσει;).

Μερικές από τις άλλες «εξωφρενικές προβλέψεις» για το επόμενο έτος από το Saxo περιλαμβάνουν την παραίτηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, τη δέσμευση του γεν με το δολάριο ΗΠΑ σε μια ισοτιμία ένα προς 200 και ο σχηματισμός ενός ενιαίου στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, είναι υπερβολικές με τον Jakobsen να υπενθυμίζει ότι υπάρχει πιθανότητα 5-10% να πραγματοποιηθεί κάθε πρόβλεψη.

Η τράπεζα έχει κάνει μια σειρά από «εξωφρενικές προβλέψεις» κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία και μερικές έχουν πραγματοποιηθεί – ή τουλάχιστον πλησιάζουν.

Εμείς θα προσθέσουμε κάτι άλλο. Μπορεί να μην πρόκειται για προβλέψεις αλλά για «κατευθυντήριες οδηγίες».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,527,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2128,ΑΠΟΨΕΙΣ,114,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,182,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,912,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,217,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,984,ΒΙΝΤΕΟ,519,ΒΟΛΟΣ,100,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1863,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,264,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2022,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,84,ΖΩΗ,237,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,112,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,101,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1166,Κόσμος,10230,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,759,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1683,Πολιτική,6946,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6250,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1273,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3333,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,94,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,123,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,788,Eco-News,2938,GP - info,5,voice healing therapy,88,
ltr
item
Ploumistos.com: Saxo Bank: Προβλέπει κατάργηση του κρέατος, «τρελή» αύξηση στην τιμή του χρυσού και… «οικονομία πολέμου»!
Saxo Bank: Προβλέπει κατάργηση του κρέατος, «τρελή» αύξηση στην τιμή του χρυσού και… «οικονομία πολέμου»!
Saxo Bank: Προβλέπει κατάργηση του κρέατος, «τρελή» αύξηση στην τιμή του χρυσού και… «οικονομία πολέμου»!
https://oragold.gr/wp-content/uploads/2020/09/provlepseis-times-xrysoy-oragold.gr_.jpg
https://i.ytimg.com/vi/JqoOL2_WfEQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/12/saxo-bank.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/12/saxo-bank.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content