«Προσδοκώμενο άγχος»: 4 τρόποι να καταπολεμήσουμε το άγχος που νιώθουμε πριν από σημαντικά γεγονότα

«Προσδοκώμενο άγχος»: 4 τρόποι να καταπολεμήσουμε το άγχος που νιώθουμε πριν από σημαντικά γεγονότα

👉Το προσδοκώμενο άγχος είναι το άγχος που αισθανόμαστε πριν συμβεί κάτι ή πριν σκεφτούμε ότι θα συμβεί κάτι. Είναι φυσιολογικό να έχουμε άγχος πριν από μια μεγάλη παρουσίαση, την πρώτη μέρα στο σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο γεγονός που έχει σημασία στη ζωή μας.

Μερικές φορές μπορεί να εμφανίσουμε προσδοκώμενο άγχος και να μην είμαστε σίγουροι για το γιατί. Ο εγκέφαλός μας τείνει να πηγαίνει στα χειρότερα σενάρια όταν έχουμε προσδοκώμενο άγχος. Με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε στη μείωση αυτού του τύπου άγχους;

4 τρόποι να καταπολεμήσουμε το προσδοκώμενο άγχος

Απαντάμε στα χειρότερα σενάρια που φτιάχνουμε


Αν έχετε πολλά «τι θα συμβεί αν» γύρω από ένα γεγονός, αυτό μπορεί να αυξήσει το επίπεδο του άγχους σας. Σκεφτείτε αντί αυτού να απαντήσετε σε αυτά τα «τι θα συμβεί αν». Καταγράψτε τα όλα. Τώρα απαντήστε σε κάθε ερώτηση με το πώς θα χειριστείτε τη συγκεκριμένη κατάσταση αν προκύψει. Μερικές φορές η αντιμετώπιση αυτών των χειρότερων σεναρίων και η εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.

Ανησυχείτε ότι δεν θα ξυπνήσετε εγκαίρως για τη δουλειά. Ας δούμε το χειρότερο δυνατό σενάριο: Εμφανίζεστε αργοπορημένοι στην εργασία σας και απολύεστε. Τότε τι γίνεται; Λοιπόν, θα μπορούσατε να βρείτε μια άλλη θέση, ίσως ακόμη και μια θέση που να ταιριάζει καλύτερα με το πρόγραμμα ύπνου σας. Η ουσία όμως είναι ότι θα είστε εντάξει.

Κινούμαστε

Όταν γυμνάζεστε, το επίπεδο του άγχους σας μειώνεται. Όσο πιο έντονη είναι η άσκησή σας, τόσο πιο σημαντική ανακούφιση έχετε από το άγχος. Αυτό το αποτέλεσμα συμβαίνει είτε έχετε αυξημένο άγχος είτε διαγνωσμένη αγχώδη διαταραχή.

Όταν έχετε άγχος, μπορεί να σας τρώει η επιθυμία να κινηθείτε, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να εκτονώσετε αυτή την ενέργεια. Ακόμη και μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους σας. Μέρος του γιατί η άσκηση είναι τόσο αποτελεσματική για τη μείωση του άγχους είναι επειδή ενισχύει τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη. Η άσκηση μειώνει επίσης τις προφλεγμονώδεις κυτταροκίνες. Οι κυτταροκίνες συμβάλλουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι γεγονός ή εικασία;

Το άγχος μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό μας να σκεφτεί μερικές πολύ δημιουργικές ιδέες σχετικά με την καταστροφή που μπορεί να μας βρει. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι είναι πραγματικό και τι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Όταν ο εγκέφαλός μας μπαίνει σε κατάσταση πλήρους ανησυχίας, αναρωτιόμαστε αν αυτό που σκεφτόμαστε είναι γεγονός ή εικασία.

Είναι αναμφισβήτητα αληθινό ή είναι κάτι που δημιουργεί ο εγκέφαλός μας; Για παράδειγμα, έχουμε δύο εισιτήρια για μια εκδήλωση και ζητάμε από έναν φίλο να έρθει μαζί μας. Ο φίλος μας δεν μπορεί να πάει, οπότε σκεφτόμαστε: «Κι αν δεν μπορώ να βρω κανέναν να έρθει μαζί μου;».

Κατ’ αρχάς, τα γεγονότα είναι ότι έχουμε δύο εισιτήρια για τη συναυλία και ένας φίλος είπε ότι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό είναι όλο. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες. Μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε όταν σταματήσουμε τη διαδικασία της σκέψης μας και αναρωτηθούμε αν πρόκειται για γεγονότα ή για εικασίες.

Βρίσκουμε μια λύση που είναι προς το συμφέρον μας

Αν ο εγκέφαλός σας είναι αρκετά ισχυρός ώστε να καταλήξει σε ένα δυνητικά επιβλαβές αποτέλεσμα, έχει επίσης τη δύναμη να καταλήξει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν τα πράγματα πήγαιναν καλά. Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Τι είναι προς το συμφέρον μου;» Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρετε τι θα συμβεί, οπότε γιατί να μην επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα θετικό γεγονός; Αυτή η τεχνική λειτουργεί και μετά από ένα γεγονός. Το να σκέφτεστε κάτι θετικό που μάθατε από μια εμπειρία μπορεί να σας βοηθήσει να την επεξεργαστείτε και να μειώσετε το άγχος μετά το συμβάν.

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί ευκολότερα όταν μπορείτε να αποστασιοποιηθείτε έστω και λίγο από αυτό. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε άγχος περισσότερες ημέρες ή αν αυτό επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Πηγή: psychologytoday.com
Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1088,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,263,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1251,ΒΙΝΤΕΟ,828,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1557,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,913,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Προσδοκώμενο άγχος»: 4 τρόποι να καταπολεμήσουμε το άγχος που νιώθουμε πριν από σημαντικά γεγονότα
«Προσδοκώμενο άγχος»: 4 τρόποι να καταπολεμήσουμε το άγχος που νιώθουμε πριν από σημαντικά γεγονότα
«Προσδοκώμενο άγχος»: 4 τρόποι να καταπολεμήσουμε το άγχος που νιώθουμε πριν από σημαντικά γεγονότα
https://blog.doctoranytime.gr/wp-content/uploads/2014/09/agxos.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/11/4.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/11/4.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content