Τι είναι οι «Τράπεζες Θέρμανσης» που στήνονται στη Βρετανία

Τι είναι οι «Τράπεζες Θέρμανσης» που στήνονται στη Βρετανία

👉Τράπεζες θέρμανσης στήνει η βρετανική κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «τροφή ή θέρμανση».

Την επίταξη διαφόρων δημόσιων εγκαταστάσεων, όπως είναι οι εκκλησίες και οι δημοτικές βιβλιοθήκες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπίρμινγκχαμ, το μεγαλύτερο της Βρετανίας στο οποίο υπάγονται περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι. Πιο συγκεκριμένα, οι χώροι αυτοί θα είναι ανοιχτοί για όλους όσους αδυνατούν να λειτουργήσουν τη θέρμανση στο σπίτι τους, λόγω των εκρηκτικά αυξημένων τιμών στα καύσιμα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανέβουν κατά ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι χώροι αυτοί πλέον αποκαλούνται από τον βρετανικό τύπο ως «τράπεζες θέρμανσης», μετά τις γνωστές «τράπεζες φαγητού» που λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια, προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα στους απόρους.

«Όλοι μιλούμε για την κρίση που υπάρχει όσον αφορά το κόστος ζωής και το γεγονός ότι οι άνθρωποι δε θα μπορούν να τρέφονται και να ζεσταίνονται, όμως η αλήθεια είναι πως όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε μία ολοένα και πιο ανησυχητική τάση. Μπορεί η πανδημία και η ενεργειακή κρίση να έχουν οξύνει το πρόβλημα, ωστόσο η κατάσταση ήδη πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε στο «ITV News» ο Στιβ Τσαλκ, ιερέας της εκκλησίας των Βαπτιστών και ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Oasis».

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο ίδιος, φέτος είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να διαμορφώσει και εκείνος μία σειρά από χώρους, σε όλο το βρετανικό κράτος, όπου ο κόσμος θα μπορεί να μπει για να ζεσταθεί, με τον πρώτο να είναι ήδη έτοιμος, στην περιοχή Σάουθγουαρκ του Λονδίνου.

Τους χώρους αυτούς τους ονομάζει «σαλόνια», με σκοπό να αποτινάξει τον κοινωνικό στιγματισμό που συνοδεύει συχνά όσους χρειάζεται να καταφύγουν στη λήψη βοήθειας από κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Ταυτόχρονα, μία σειρά δήμων πέραν του Μπίρμινγχαμ, όπως είναι το Έσεξ, το Σάουθεντ και το Γιόρκσαϊρ, έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους για το χειμώνα, η οποία περιλαμβάνει αυτά ακριβώς τα σαλόνια.

«Ανεύθυνη η αδράνεια εκ μέρους της κυβέρνησης»
Σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Τσαλκ κατηγορεί τους πολιτικούς για αδράνεια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη υποστήριξη στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών που την έχουν ανάγκη, από όλους τους δήμους αλλά και από την κυβέρνηση.

«Δεν έχω ακόμα λάβει ούτε ένα τηλεφώνημα από κάποιον πολιτικό που να θέλει να μιλήσει μαζί μας σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να στήσουμε αρκετές τράπεζες θερμότητας. Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να οργανωθεί οπουδήποτε, θα κρατήσει τους ανθρώπους ζεστούς, χορτάτους και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Είναι ανεύθυνο το να μην σκέφτεται η κυβέρνηση τι συμβαίνει εδώ», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Τοπικών Κυβερνήσεων, που εκπροσωπεί τα δημοτικά συμβούλια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ισχυρίζονται πως οι τοπικές αρχές κάνουν «ό,τι μπορούν», προσθέτοντας ότι «οι τράπεζες θερμότητας δεν είναι καλές εναλλακτικές, ούτε προσφέρουν στα νοικοκυριά αρκετούς πόρους για να ζεστάνουν τα δικά τους σπίτια».

Αλλά και η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συνεχίσει «να εξασφαλίζει ότι οι πολίτες θα έχουν τα μέσα να λειτουργήσουν τη θέρμανση στο δικό τους σπίτι», χωρίς να εξαρτώνται από εγκαταστάσεις όπως οι τράπεζες θερμότητας.

Εντούτοις, η κυβέρνηση προς το παρόν αποφεύγει να ανακοινώσει οποιοδήποτε μέτρο στήριξης ενόψει της ενεργειακής κρίσης, μέχρι να εκλεγεί ένας καινούριος πρωθυπουργός.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι είναι οι «Τράπεζες Θέρμανσης» που στήνονται στη Βρετανία
Τι είναι οι «Τράπεζες Θέρμανσης» που στήνονται στη Βρετανία
Τι είναι οι «Τράπεζες Θέρμανσης» που στήνονται στη Βρετανία
https://www.enikonomia.gr/wp-content/uploads/2017/11/172992_d42e83c950-96a2bcb66c7160cd-scaled.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_3.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_3.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content