Οι «4 Καβαλάρηδες των Φόβων» δίνουν την απάντηση στο τι μπορεί να σε κρατάει πίσω και να μη σε αφήνει να προχωρήσεις

Οι «4 Καβαλάρηδες των Φόβων» δίνουν την απάντηση στο τι μπορεί να σε κρατάει πίσω και να μη σε αφήνει να προχωρήσεις

👉Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, τόσο που κάποιες φορές κοιτάς πίσω σου και λες «Πώς πέρασαν οι μήνες, τα χρόνια χωρίς να το καταλάβω;». Μπορεί να είναι μία από τις πιο κλισέ ατάκες που θα ακούσεις, αλλά είναι και μία από τις πιο σοφές. Γιατί η ζωή φεύγει και αυτό που θέλεις μεγαλώνοντας είναι να κοιτάς πίσω και να μην αναρωτιέσαι «Γιατί δεν έζησα όπως ήθελα;».

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Semantic Scholar, μάλιστα, έδειξε «τη μη εκπλήρωση του ιδανικού εαυτού» ως το πράγμα για το οποίο μετάνιωνε το 76% των συμμετεχόντων. Δηλαδή, μετάνιωναν που δεν κυνήγησαν τα όνειρά τους, τις φιλοδοξίες τους, που δεν έζησαν τη ζωή που ήθελαν επειδή φοβόντουσαν.

Οι 4 φόβοι που μας κρατούν πίσω στη ζωή μας

Το Psychology Today αναφέρθηκε στους «4 Καβαλάρηδες των Φόβων». Αυτό το όνομα έδωσε στους 4 πιο συνηθισμένους φόβους που έχουν οι άνθρωποι και που τους κρατούν πίσω από το να «ανθίσουν», να πετύχουν και τελικά να ζήσουν μία γεμάτη ζωή όπως την ονειρεύονται.

1ος Καβαλάρης: Ο Φόβος της Αποτυχίας

Ο φόβος της αποτυχίας είναι ίσως ο πιο γνωστός φόβος με πολλές προεκτάσεις στην ψυχολογία ενός ανθρώπου. Μία αποτυχία αυτομάτως μπορεί να συνδεθεί με την αμφιβολία σχετικά με το αν είμαστε αρκετά καλοί. Παρά το ότι η αποτυχία είναι μέρος της ζωής, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μη τη βλέπουμε μόνο ως μεμονωμένο περιστατικό αλλά να την ερμηνεύουμε αναφορικά με την ίδια μας την υπόσταση.

2ος Καβαλάρης: Ο Φόβος της Γελοιοποίησης


Ένας φόβος που ανέκαθεν υπήρχε αλλά στη σύγχρονη εποχή έχει κι άλλες προεκτάσεις είναι ο φόβος της γελοιοποίησης. Πόσες φορές έχεις μπει στη διαδικασία να αναρωτηθείς τι θα πει ο κόσμος; Πώς θα φανεί στους «απέξω» κάτι που κάνεις; Κάποιες φορές, αυτό μας απασχολεί τόσο που φτάνουμε σε σημείο να αποφύγουμε καν να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε για να εκμηδενίσουμε την πιθανότητα ο κόσμος να μας κρίνει ή να μας χλευάσει.

3ος Καβαλάρης: Ο Φόβος της Αβεβαιότητας

Ο φόβος της αβεβαιότητας είναι αυτός που συνήθως μας κρατάει πίσω και μας αποτρέπει από το να προχωρήσουμε. Μας κάνει να σκεφτόμαστε κάθε πιθανό σενάριο, να αναλύουμε παραμέτρους για αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τους κινδύνους. Αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο στο να βρούμε την τέλεια συνθήκη που καταλήγουμε να μην ξεκινάμε ποτέ.

4ος Καβαλάρης: Ο Φόβος της Επιτυχίας

Μπορεί να μη φαίνεται να βγάζει λογική να φοβόμαστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, αλλά ο φόβος είναι ξεκάθαρα υπαρκτός. Φοβόμαστε την επιτυχία, πώς θα είμαστε εμείς όταν πετύχουμε, τις αλλαγές που θα υπάρχουν στη ζωή μας. Η επιτυχία ουσιαστικά μετατρέπεται σε έναν παράγοντα που μας βγάζει από τη βολή μας, καθώς ανοίγει έναν κόσμο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί.

Οι παραπάνω φόβοι είναι ουσιαστικά μηχανισμοί αυτοσαμποτάζ. Πολλές φορές, μάλιστα, μεταμφιέζονται, με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουμε την υπόστασή τους. Για να αντιστραφεί η κατάσταση, χρειάζεται αρχικά να κατανοήσουμε τους φόβους μας, να τους «μεταφράσουμε» σε αυτό που πραγματικά οδηγούν, ώστε, στη συνέχεια, να μπορέσουμε να τους ξεπεράσουμε δουλεύοντας πάνω τους.

Γι' αυτό, πίστεψε στα όνειρά σου και μην αφήνεις τη ζωή να περνάει, ώσπου να φτάσει μία μέρα που να κοιτάξεις πίσω σου και να μετανιώνεις για όλα όσα δεν έκανες ή δε δοκίμασες να κάνεις. Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι την κάθε στιγμή, «αγκάλιασέ τον» και γίνε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του. Κι αν ακόμη δεν έχεις πειστεί, σκέψου το διαφορετικά... Τι έχεις να χάσεις;
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι «4 Καβαλάρηδες των Φόβων» δίνουν την απάντηση στο τι μπορεί να σε κρατάει πίσω και να μη σε αφήνει να προχωρήσεις
Οι «4 Καβαλάρηδες των Φόβων» δίνουν την απάντηση στο τι μπορεί να σε κρατάει πίσω και να μη σε αφήνει να προχωρήσεις
Οι «4 Καβαλάρηδες των Φόβων» δίνουν την απάντηση στο τι μπορεί να σε κρατάει πίσω και να μη σε αφήνει να προχωρήσεις
https://ipop.gr/wp-content/uploads/2018/06/fovos-730x483.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/08/4.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/08/4.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content