Επτά εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...

Επτά εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...

👉Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα πολύτιμο αγαθό που έχουμε μάθει να την θεωρούμε δεδομένη. Με το πάτημα του διακόπτη έχουμε φώς, ενώ σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας υπάρχουν πρίζες που μπορούν να μας παρέχουν όσο ρεύμα χρειαζόμαστε. Τι γίνεται όμως όταν το δίκτυο δεν λειτουργεί ή βρισκόμαστε στην φύση μακριά από τον πολιτισμό;

1. Γεννήτρια βενζίνης. Είναι ένας τρόπος παροχής ρεύματος παλαιός, αλλά δοκιμασμένος και αξιόπιστος. Ανάλογα με τον τύπο της γεννήτριας μπορούμε να τροφοδοτήσουμε και ανάλογο αριθμό συσκευών. Είναι η ιδανική λύση για το κάμπινγκ και για μια ξαφνική διακοπή ρεύματος.

2. Μπαταρία/Powerbank. Εκτός από τα «μικρά» Powerbank υπάρχουν και οι φορητοί σταθμοί ενέργειας που διαθέτουν inverter και μπορούν τροφοδοτήσουν και συσκευές 230V. Μια τέτοια επιλογή είναι ιδανική σε περιπτώσεις που έχουμε κάποιες ώρες ρεύμα στο σπίτι και με το σταθμό ενέργειας εξασφαλίζουμε ότι θα έχουμε ρεύμα και τις ώρες που το δίκτυο δεν θα λειτουργεί. Επίσης, αν διαθέτουμε ηλιακό πάνελ για να τροφοδοτήσουμε το σταθμό μας θα έχουμε ρεύμα και στο κάμπινγκ.

3. Ηλιακό πάνελ. Ο ήλιος είναι μια πηγή που μπορεί να προσφέρει απεριόριστη ενέργεια. Ένα σύστημα με ηλιακά πάνελ μπορεί να κάνει μια οικία αυτόνομη σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ενώ με ένα φορητό πάνελ θα έχουμε ρεύμα όπου και αν βρεθούμε όλες τις εποχές του χρόνου. Τα νέας τεχνολογίας πάνελ είναι πιο αποδοτικά και μπορούμε να τα αποκτήσουμε με χαμηλότερο κόστος από ότι στο παρελθόν.

4. Ανεμογεννήτρια. Ένα σύστημα με ηλιακά πάνελ συμπληρώνεται ιδανικά με μια ανεμογεννήτρια καθώς θα τροφοδοτεί το σύστημα ακόμη και την νύχτα που τα πάνελ είναι ανενεργά. Υπάρχουν μοντέλα που προορίζονται για οικιακή χρήση. Το μειονέκτημα της ανεμογεννήτριας είναι ότι δεν παρέχει ενέργεια όλες τις ημέρες του χρόνου γιατί απλά δεν φυσά ο άνεμος το ίδιο κάθε μέρα. Όμως, ως συμπληρωματική μορφή ενέργειας είναι σίγουρο ότι θα κάνει απόσβεση τα χρήματα που θα δώσουμε.

5. Χειροκίνητη γεννήτρια. Είναι μια συσκευή που διαθέτει μανιβέλα και με αυτήν περιστρέφουμε την γεννήτρια. Αποτελεί μια λύση εκτάκτου ανάγκης για να φορτίσουμε ένα φακό ή το κινητό μας. Δεν χρειάζεται καύσιμα αλλά μόνο την μυϊκή μας δύναμη. Είναι μια λύση για συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως είναι ένα υπόγειο ή ένα καταφύγιο.

6. Θερμοηλεκτρικό στοιχείο. Άλλη μια ειδικού τύπου λύση καθώς μετατρέπει την θερμότητα σε ηλεκτρικό ρεύμα. Υπάρχουν στην αγορά συστήματα που έχουν την μορφή φορητής θερμάστρας ξύλων που παράλληλα έχουμε έξοδο USB για φορτίσουμε το κινητό μας. Είναι συσκευές μικρού μεγέθους που μπορούμε να μεταφέρουμε με ευκολία.

7. Υδρογεννήτρια. Πρόκειται για το αντίστοιχο της ανεμογεννήτριας αλλά λειτουργεί με την δύναμη του νερού. Είναι συσκευή μικρή σε μέγεθος που αν την τοποθετήσουμε σε ένα ρυάκι ή ένα ποτάμι μπορεί να μας δώσει άφθονη ενέργεια καθώς θα λειτουργεί μέρα και νύχτα.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται συνεχώς νέες συσκευές και συστήματα που καλούνται να δώσουν λύση στην ολοένα και διογκούμενη ανάγκη του ανθρώπου για ενέργεια. Μια ανάγκη που μέρα με την μέρα γίνεται και πιο επιτακτική είτε λόγω κόστους είτε γιατί έχουμε μάθει να την θεωρούμε απαραίτητη.

Το διάβασα στο epiviosi.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Επτά εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...
Επτά εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...
Επτά εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...
https://www.epiviosi.gr/wp-content/uploads/2022/07/portable-solar-power-600x400.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content