Σταύρος Πλουμιστός: Αυτοανάλυση - Οι 30 ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε

Σταύρος Πλουμιστός: Αυτοανάλυση - Οι 30 ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε

👉Η αυτοανάλυση είναι μια πολύτιμη διαδικασία που περιλαμβάνει ενδοσκόπηση και αυτοστοχασμό για να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας, των σκέψεων, των συναισθημάτων σας, των συμπεριφορών, των δυνατοτήτων και των περιοχών βελτίωσης.
 
Με την Ολιστική Συμβουλευτική που εφαρμοζω με τους ανθρώπους που επιλέγουν να τους καθοδηγήσω, έχω δημιουργήσει μέσα από τις εμπειρίες μου μαζί τους, ένα οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε μια αυτοανάλυση:

1. Θέστε ξεκάθαρες προθέσεις: Καθορίστε τον σκοπό της αυτοανάλυσής σας. Προσπαθείτε να κατανοήσετε τους στόχους, τις αξίες, τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές σας ή μια συγκεκριμένη πτυχή του εαυτού σας; Η σαφής πρόθεση θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε την ανάλυσή σας.

2. Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον: Βρείτε έναν ήσυχο και άνετο χώρο όπου μπορείτε να εστιάσετε χωρίς περισπασμούς. Αυτό θα σας επιτρέψει να εμβαθύνετε στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

3. Επιλέξτε τη μέθοδο σας: Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτοανάλυση, όπως ημερολόγιο, διαλογισμός, εργαλεία αυτοαξιολόγησης ή ακόμα και συζήτηση με έναν έμπιστο φίλο ή καθοδηγητή. Επιλέξτε μια μέθοδο που να ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις και τους στόχους σας.

4. Προγραμματίστε: Ο προγραμματισμός είναι ένας ισχυρός τρόπος για να συμμετάσχετε στην αυτοανάλυση σας. Ξεκινήστε σημειώνοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις σας. Γράψτε για τις καθημερινές σας εμπειρίες, τις αντιδράσεις σας σε γεγονότα και τυχόν μοτίβα που παρατηρείτε, έτσι ώστε να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε την καθημερινότητα σας.

5. Εργαλεία αυτοαξιολόγησης: Υπάρχουν πολλά εργαλεία αυτοαξιολόγησης διαθέσιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γνώσεις για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες και τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν αρκετά τεστ που μπορείτε να κάνετε. Ένα τέτοιο "διάλογο" ερωτήσεων σας παρουσιάζω παρακάτω.

6. Σκεφτείτε το παρελθόν σας: Σκεφτείτε τις προηγούμενες εμπειρίες, τις αποφάσεις και τις σχέσεις σας. Σκεφτείτε πώς σας έχουν διαμορφώσει και τι έχετε μάθει από αυτούς. Σκεφτείτε τόσο θετικές όσο και προκλητικές εμπειρίες.

7. Αναλύστε τα συναισθήματά σας: Δώστε προσοχή στα συναισθήματά σας. Προσδιορίστε τι προκαλεί ορισμένα συναισθήματα και πώς ανταποκρίνεστε σε αυτά. Εξερευνήστε γιατί αισθάνεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

8. Προσδιορίστε πρότυπα: Αναζητήστε πρότυπα στις σκέψεις, τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις σας. Παρατηρείτε επαναλαμβανόμενα θέματα ή συνήθειες; Ο εντοπισμός προτύπων μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις τάσεις σας.

9. Λάβετε υπόψη τις αξίες και τους στόχους σας: Αναλογιστείτε τις βασικές αξίες και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Οι τρέχουσες ενέργειες και αποφάσεις σας ευθυγραμμίζονται με αυτές τις αξίες και τους στόχους; Εάν όχι, σκεφτείτε πώς μπορείτε να κάνετε προσαρμογές.

10. Αναζητήστε σχόλια: Μιλήστε με άτομα που σας γνωρίζουν καλά και ζητήστε τα ειλικρινή τους σχόλια. Μερικές φορές, άλλοι μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά σας που μπορεί να μην βλέπετε εσείς οι ίδιοι.

11. Να είστε ειλικρινείς και μη επικριτικοί: Προσεγγίστε τη διαδικασία αυτοανάλυσης με ειλικρίνεια και συμπόνια για τον εαυτό σας. Αποφύγετε να είστε υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό σας. Ο στόχος είναι να καταλάβεις τον εαυτό σου, όχι να κρίνεις τον εαυτό σου.

12. Θέστε Ενεργητικούς Στόχους: Με βάση την αυτοανάλυσή σας, θέστε στόχους που να μπορούν να υλοποιηθούν για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτοί οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί και χρονικά δεσμευμένοι.

13. Επανεξέταση και ενημέρωση: Η αυτοανάλυση είναι μια συνεχής διαδικασία. Ελέγχετε τακτικά τις γνώσεις, τους στόχους και την πρόοδό σας. Καθώς μεγαλώνετε και εξελίσσεστε, η αυτοανάλυσή σας θα παρέχει νέες προοπτικές.

Μια πολύ γρήγορη και αρκετά αποτελεσματική μορφή αυτοανάλυσης και συνειδητοποίησης.

Οι ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε: 

1. Πόσο χρονών θα νιώθατε ότι είστε αν δεν γνωρίζατε την ηλικία σας;

2. Ποιο είναι χειρότερο : η αποτυχία ή το να μην επιχειρήσετε κάτι ποτέ;

3. Όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί, θα νιώθετε πως μείνατε πιο πολύ στη θεωρία ή ότι προχωρήσατε και στην πράξη;

4. Ποιο είναι εκείνο που θα θέλατε να αλλάξετε πιο πολύ στον κόσμο;

5. Πιστεύετε σ’ αυτό που κάνετε ή συμβιβάζεστε με ό,τι κάνετε;

6. Σε ποιο βαθμό ελέγχετε την τροπή που έχει πάρει η ζωή σας;

7. Ανησυχείτε περισσότερο για το αν κάνετε τα πράγματα σωστά ή για το αν κάνετε τα σωστά πράγματα;

8. Αν μπορούσατε να δώσετε σ’ ένα μικρό παιδί μια μόνο συμβουλή, τι θα του λέγατε;

9. Θα παρανομούσατε για να σώσετε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

10. Αντιμετωπίσατε κάτι που για σας ήταν τρέλα ενώ για τους άλλου δημιουργικότητα;

11. Τι είναι εκείνο που κάνετε διαφορετικά από τους υπόλοιπους;

12. Πώς εξηγείτε το ότι εκείνα που σας κάνουν ευτυχισμένους δεν κάνουν και τους άλλους ευτυχισμένους;

13. Ποιο είναι εκείνο που δεν έχετε πετύχει αλλά θέλετε πραγματικά πολύ να πετύχετε; Τι σας εμποδίζει;

14. Πατάτε το κουμπί του ασανσέρ περισσότερες από μια φορές; Πιστεύετε πραγματικά ότι συντελεί ώστε να κινηθεί το ασανσέρ πιο γρήγορα;

15. Γιατί είστε εσείς;

16. Είστε για τους άλλους ο φίλος που θα θέλατε να έχετε;

17. Θα προτιμούσατε να χάσετε τις αναμνήσεις σας ή να μην μπορείτε να αποκτήσετε νέες εμπειρίες;

18. Είναι δυνατό να φτάσετε στην αλήθεια χωρίς πρόκληση και προσπάθεια;

19. Έχει πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερός σας φόβος;

20. Στο κοντινό παρελθόν, πότε νιώσατε πραγματικά παθιασμένος και ζωντανός;

21. Αν όχι τώρα, πότε;

22. Αν ακόμη δεν (το) έχετε πετύχει, τότε τι έχετε να χάσετε;

23. Υπήρξατε ποτέ με κάποιον που δεν ανταλλάξατε κουβέντα κι όταν απομακρυνθήκατε νιώσατε ότι αυτό ήταν η καλύτερη συζήτηση που κάνατε ποτέ;

24. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τολμήσατε κάτι στα τυφλά με μόνο εφόδιο την πίστη σας και τον ενθουσιασμό σας;

25. Αν όλοι οι γνωστοί σας, γνωρίζατε ότι πέθαιναν αύριο, ποιον θα επιλέγατε να επισκεφτείτε σήμερα;

26. Θα δεχόσασταν να ζήσετε 10 χρόνια λιγότερο με αντάλλαγμα να γίνετε απόλυτα γοητευτικός και διάσημος;


27. Ποια είναι η διαφορά του να ζει κάποιος και να είναι ζωντανός;

28. Τι θα κάνατε διαφορετικά αν γνωρίζατε ότι κανείς δεν θα σας κρίνει;

29. Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρατηρήσατε τον ήχο της αναπνοής σας;

30. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Αποφασίζετε για εσάς τους ίδιους ή αφήνετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς;

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Αυτοανάλυση - Οι 30 ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε
Σταύρος Πλουμιστός: Αυτοανάλυση - Οι 30 ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε
Σταύρος Πλουμιστός: Αυτοανάλυση - Οι 30 ερωτήσεις που μπορούν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvc_UGtFq3jXXcxFbN2prZGHmUVEi4y493rF9VpAc6w43jzbdhA9YdBx9g-2eHcbZ5xOmrUPOwxKcn0b3SV8ZRvjGqHvPAu3WUBLGxZFq_qE2lWdwPB6tLJR65wobZTrHcDlGX6QcC2wPl9bFt5z3MaLLaUpHUxMWCxRRe9Kc_DfwbCAiNSHXTJpK8E_xV/w400-h274/Pain_Relief%20_(create%20an%20image.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvc_UGtFq3jXXcxFbN2prZGHmUVEi4y493rF9VpAc6w43jzbdhA9YdBx9g-2eHcbZ5xOmrUPOwxKcn0b3SV8ZRvjGqHvPAu3WUBLGxZFq_qE2lWdwPB6tLJR65wobZTrHcDlGX6QcC2wPl9bFt5z3MaLLaUpHUxMWCxRRe9Kc_DfwbCAiNSHXTJpK8E_xV/s72-w400-c-h274/Pain_Relief%20_(create%20an%20image.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_41.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/07/blog-post_41.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content