Google: Συμφωνία-μαμούθ με ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Θα πληρώνει για την προβολή των ειδήσεων

Google: Συμφωνία-μαμούθ με ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Θα πληρώνει για την προβολή των ειδήσεων

👉Η Google συμφώνησε να πληρώσει περισσότερες από 300 εταιρείες μέσων ενημέρωσης και εκδόσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να αναμεταδίδει τις ειδήσεις τους, σύμφωνα με στέλεχός της. Τα δύο τρίτα αυτής της ομάδας με την οποία έκλεισε συμφωνία είναι γερμανικές εταιρείες ενημέρωσης, που έχουν μεταξύ άλλων τις εκδόσεις των «Der Spiegel», «Die Zeit» και «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει υπογράψει συμφωνίες με εκδότες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, ενώ πολλές ακόμη συζητήσεις (είναι) σε εξέλιξη» με άλλους εκδότες, ανέφερε στέλεχος της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η θυγατρική Alphabet της Google θα παρουσιάσει επίσης εργαλείο που θα διευκολύνει τους άλλους να συμμετάσχουν σε τέτοιες συμφωνίες, ανέφερε επίσης η εταιρεία στο Reuters.

Η παραπάνω κίνηση έρχεται μετά την υιοθέτηση των νέων κανόνων της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα που ισχύουν εδώ και τρία χρόνια. Με βάση τους κανόνες αυτούς, απαιτείται από την Google και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες να πληρώνουν μουσικούς, ερμηνευτές, συγγραφείς, εταιρείες μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους για τη χρήση της δουλειάς τους στο Διαδίκτυο.

Οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης, που είναι μεταξύ των πιο σκληρών επικριτών της Google, ζητούν εδώ και καιρό από τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες πληρώνουν δίκαιη αμοιβή για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που χρησιμοποιούν. Η Αυστραλία πέρυσι κατέστησε υποχρεωτικές τέτοιες πληρωμές δικαιωμάτων, ενώ ο Καναδάς εισήγαγε παρόμοια νομοθεσία τον περασμένο μήνα.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε συμφωνίες που καλύπτουν περισσότερες από 300 εθνικές, τοπικές και εξειδικευμένες ειδησεογραφικές εκδόσεις στη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, με πολλές ακόμη συζητήσεις σε εξέλιξη» ανέφερε η διευθύντρια συνεργασιών ειδήσεων και εκδόσεων του Google Σαλίνα Κόναλ σε ανάρτησή της, όπως ανέφερε το Reuters. Εκεί δεν έγινε αναφορά για την αμοιβή που θα λάβουν οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

«Ανακοινώνουμε τώρα την παρουσίαση νέου εργαλείου για να κάνουμε προσφορές σε χιλιάδες ακόμη εταιρείες ειδήσεων, ξεκινώντας από τη Γερμανία και την Ουγγαρία, που θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες της ΕΕ τους επόμενους μήνες» δήλωσε η Κόναλ στο blog, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το εργαλείο αυτό προσφέρει στις εκδοτικές εταιρείες λεπτομερή στοιχεία συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Google να εμφανίζει τμήματα ειδήσεων και εικόνες έναντι αμοιβής για τη χορήγηση άδειας χρήσης. Με αυτό μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης θα μπορεί να βλέπει ποια είναι η προσφορά της Google, πώς μπορεί να τη δεχτεί και πώς μπορεί να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την εταιρεία.

«Όλες οι προσφορές βασίζονται σε συνεπή κριτήρια που σέβονται τη νομοθεσία και τις υπάρχουσες οδηγίες περί πνευματικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά εμφανίζεται ένας ιστότοπος ειδήσεων (στα αποτελέσματα αναζήτησης) και πόσα έσοδα από διαφημίσεις δημιουργούνται σε σελίδες που εμφανίζουν επίσης προεπισκοπήσεις ειδησεογραφικού περιεχομένου» ανέφερε το ιστολόγιο.
Το γαλλικό πρόστιμο

Τον Ιούλιο του 2021 οι Αρχές της Γαλλίας είχαν ανακοινώσει πρόστιμο ύψους 500 εκατ. ευρώ στην Google και έδωσαν στην εταιρεία περιθώριο δύο μηνών για να υπακούσει τις οδηγίες των εποπτικών Αρχών της χώρας και να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Στην Google δόθηκε επίσης χρονικό περιθώριο να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές θα αφορούν το πώς θα αποζημιώνει εταιρείες ΜΜΕ για τις ειδήσεις τους που χρησιμοποιεί στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο, οι οποίες της φέρνουν μεγάλα διαφημιστικά έσοδα.

Το Μάρτιο του τρέχοντος έτους η Google υπέγραψε νέα συμφωνία για να πληρώσει τους γάλλους εκδότες για το δικαίωμα προβολής του περιεχομένου ειδήσεων τους στο Διαδίκτυο.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Google: Συμφωνία-μαμούθ με ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Θα πληρώνει για την προβολή των ειδήσεων
Google: Συμφωνία-μαμούθ με ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Θα πληρώνει για την προβολή των ειδήσεων
Google: Συμφωνία-μαμούθ με ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Θα πληρώνει για την προβολή των ειδήσεων
https://cdn.prod.www.spiegel.de/images/4b3642a5-0001-0004-0000-000001319752_w948_r1.778_fpx51.55_fpy49.98.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/google.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/google.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content