Κυβερνήσεις σε πολίτες: «Κόψτε τα πάντα για να βγάλουμε τον χειμώνα» – «Τσουνάμι» αυξήσεων και άδεια ράφια

Κυβερνήσεις σε πολίτες: «Κόψτε τα πάντα για να βγάλουμε τον χειμώνα» – «Τσουνάμι» αυξήσεων και άδεια ράφια

👉Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η ανθρωπότητα, καθώς αμέσως μετά τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού ακολουθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση, που οι ηγέτες της Δύσης δημιούργησαν!

Μετράμε αντίστροφα για τις ανακοινώσεις της Κομισιόν αναφορικά με το έκτακτο σχέδιο της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (στις 18 του μήνα θα γίνουν), ενώ η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρε ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα, για να αποκλείσουν μια επισιτιστική κρίση κατά την διάρκεια του επόμενου χειμώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Γερμανία κάλεσε τους καταναλωτές τους πολίτες της σε «μικρότερη κατανάλωση». Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε χθες αισιόδοξος υπό προϋποθέσεις για την δυνατότητα της Γερμανίας να αντέξει τον επόμενο χειμώνα τυχόν διακοπή στην παροχή του ρωσικού φυσικού αερίου, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «η μικρότερη κατανάλωση είναι το Α και το Ω σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο».
Έρχεται ραγδαία αύξηση τιμών

Εκτός ελέγχου τείνουν να βρεθούν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, στην Δύση, καθώς εκτός από την κρίση στην ενέργεια (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) πλήττονται βάναυσα, υπό την μορφή ντόμινο και άλλες πτυχές της οικονομίας όπως τα αποθέματα σιταριού και άλλων τροφών, που έχουν ως συνέπεια την εκτίναξη των τιμών. Την ίδια ώρα στις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις έρχεται να προστεθεί και ο αμερικανικός πληθωρισμός ο οποίος στιγματίζει και την Ευρώπη.

Ο κίνδυνος μιας επισιτιστικής κρίσης που συνδέεται με τα αποθέματα τροφών σε παγκόσμια κλίμακα, έχει χτυπήσει «καμπανάκι» κινδύνου και στον ΟΗΕ με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, να προειδοποιεί για «κραχ» στην αγορά των τροφών.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία θεωρείται «σιτοβολώνας» της Ευρώπης, ενώ κατατάσσεται πολύ υψηλά και στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών. Είναι χαρακτηριστικό δε πως οι εξαγωγές της χώρας σε τροφές και σιτηρά έχουν σταματήσει σχεδόν εντελώς λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα αλλά και του ναυτικού αποκλεισμού της Οδησσού από όπου διακινούνται οι μεγαλύτεροι όγκοι των προϊόντων. «Πρέπει να πω πως ανησυχώ βαθιά, ειδικότερα για τους κινδύνους ο λιμός να επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου εξαιτίας της δραματικής κατάστασης επισιτιστικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Τον φόβο μιας επισιτιστικής κρίσης εξέφρασαν και ευρωπαίοι ηγέτες, κατά την διάρκεια της Περιφερειακής Διάσκεψης Ευρώπης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί «έκρηξη» τόσο στις τιμές των σιτηρών όσο και της ζάχαρης και του κρέατος. Σύμφωνα με τον Οργανισμό εάν ο πόλεμος συνεχιστεί για περαιτέρω χρονικό διάστημα τότε το κόστος των βασικών αγαθών θα βρεθεί σε καταστροφικά υψηλά επίπεδα, ενώ η Ευρώπη θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη και με το φαινόμενο των «άδειων ραφιών» στις αλυσίδες τροφίμων.

Μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται στο βρεφικό γάλα στις ΗΠΑ, με τους πολίτες να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους καθώς τα ράφια στις αγορές έχουν ήδη αδειάσει. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, να αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα ανακοινώνοντας νέα μέτρα που θα εξαλείψουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι μόνο τον περασμένο Απρίλιο, ο δείκτης εξαντλήσεως αποθεμάτων αυξήθηκε κατά 10%, φτάνοντας το 43% συνολικά, τη στιγμή που τρία στα τέσσερα βρέφη στις ΗΠΑ τρέφονται με βρεφικά γάλατα, ως μερικό ή ολικό υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος.

Παράλληλα το μερίδιο του βρεφικού γάλακτος «εκτός αποθέματος» έφτασε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 40% στις 24 Απριλίου, ενώ σειρά καταστημάτων έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των τεμαχίων που διαθέτει προς τους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος ζήτησε να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ προειδοποίησε για τις τιμές τροφίμων που έχουν εκτοξευτεί σε ολόκληρο τον πλανήτη φέρνοντας όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο του λιμού σε πολλές χώρες του κόσμου.

Από πλευράς της, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποφγκ γνωστοποίησε ότι στο λιμάνι της Οδησσού είναι μπλοκαρισμένη μια τεράστια ποσότητα σιτηρών, που υπολογίζονται σε 25 εκατομμύρια τόνοι, «το οποίο σημαίνει φαγητό για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που το χρειάζονται επειγόντως, πάνω απ’ όλα στις χώρες της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή», όπως σημείωσε.

Την ίδια ώρα, αναζητώντας διέξοδο από το πρόβλημα, το Κογκρέσο κάλεσε τη διοίκηση Μπάιντεν να δημιουργήσει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα, ώστε να οργανώσει την προμήθεια εκατομμυρίων τόνων σιτηρών που έχουν «μπλοκαριστεί» στην Ουκρανία.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κυβερνήσεις σε πολίτες: «Κόψτε τα πάντα για να βγάλουμε τον χειμώνα» – «Τσουνάμι» αυξήσεων και άδεια ράφια
Κυβερνήσεις σε πολίτες: «Κόψτε τα πάντα για να βγάλουμε τον χειμώνα» – «Τσουνάμι» αυξήσεων και άδεια ράφια
Κυβερνήσεις σε πολίτες: «Κόψτε τα πάντα για να βγάλουμε τον χειμώνα» – «Τσουνάμι» αυξήσεων και άδεια ράφια
https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/05/13/harvesting-wheat.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_78.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_78.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content