Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας

Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας

👉Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα της άρσης υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των «ειδικών», αλλά και για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου.

Αρχικά σημείωσε πως «όταν αποφασίσαμε να άρουμε τα μέτρα από την 1η Απριλίου υπήρξε μια φοβερή αντιπολιτευτική κριτική ότι το κάνουμε κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών, μετά από ένα μήνα, από την Κυριακή του Πάσχα έχουν περάσει 3 εβδομάδες η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση που δεν δείχνει ότι μπορεί να ανατραπεί το καλοκαίρι αλλά είμαστε σε επιφυλακή για το φθινόπωρο».

«Δεν έχουμε καμία αύξηση στους σοβαρούς δείκτες όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε ένα βήμα παραπάνω» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ειδικά για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ο υπουργός Υγείας είπε ότι «η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η μάσκα όπου είναι απαραίτητη π.χ. τα νοσοκομεία και οι χώροι που φροντίζονται ευάλωτα άτομα» ενώ ειδικά για μέσα μαζικής μεταφοράς παρατήρησε ότι «είναι και τα αστικού τύπου στα λεωφορεία και το μετρό όπου δεν δηλώνονται επιβάτες και άρα υπάρχει συνωστισμός αλλά και τα πλοία και τα αεροπλάνα όπου υπάρχει κατεύθυνση της ΕΕ για μη υποχρεωτική χρήση μάσκας»

«Προφανέστατα θα υπάρχουν μέσα που θα κριθεί ότι είναι απαραίτητο επειδή υπάρχει συνωστισμός αλλά υπάρχουν και εκείνα στα οποία δεν υπάρχει συνωστισμός. Για εμάς το μέτρο της μάσκας είναι ήπιο και θέλουμε να είναι απαραίτητη όπου υπάρχει συνωστισμός και όχι δογματικά ως διοικητικό μέτρο» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για την τέταρτη – ενισχυτική – δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο για προβληματισμό όταν βλέπει μια κοινωνία ότι επανέρχεται στην κανονικότητα να χτυπάμε το καμπανάκι από τον Σεπτέμβριο και μετά.

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πάλι πίεση στο ΕΣΥ. Ακόμα και στις συνθήκες που δεν υπήρχε κορωνοϊός και υπήρξε έξαρση της κοινής γρίπης υπήρχε πίεση στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η πανδημία δεν έχει εξαλειφθεί. Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί ο εμβολιασμός. Με τον κ. Θεμιστοκλέους κάνουμε τα σενάρια για το πότε θα χρειαστεί η τέταρτη δόση σε όλους. Έχουμε μιλήσει με τις εταιρείες και οι μεγάλες παραγγελίες θα έρθουν αφού θα έχουν προσαρμοστεί τα εμβόλια στις μεταλλάξεις» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχει πρωτόκολλο και μια λεπτή ισορροπία όχι για λόγους επιδημιολογικούς αλλά για τη μοναδικότητα της στιγμής ώστε να μην εκτεθούν άτομα σε κίνδυνο μόλυνσης στο πιο κρίσιμο 10ημερο που έχουν αυτά τα παιδιά» συμπληρώνοντας ότι «έχουμε έντονο προβληματισμό για τα σχολεία γιατί έχουν δύο εβδομάδες λειτουργίας μέχρι να κλείσουν. Ούτως ή άλλως οι δραστηριότητες τους θερινούς μήνες είναι περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας
Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας
Θ.Πλεύρης: «Είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί εμβολιασμός» – Τι είπε για την άρση χρήσης της μάσκας
https://www.unic.ac.cy/wp-content/uploads/2020/12/98296-emvolio_2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_63.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/blog-post_63.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content