Στις 21-22 Μαΐου 2022 οι Support Earth έρχονται στον Βόλο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα

Στις 21-22 Μαΐου 2022 οι Support Earth έρχονται στον Βόλο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα

👉Στις 21-22 Μαΐου 2022 οι Support Earth έρχονται στον Βόλο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα, σε μια εποχή που η πόλη μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να αναπνεύσει, αναφέρουν σε ανακοίνωσή της οι Ενεργοί πολίτες Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Support Earth δημιουργούν το ανοιξιάτικο διήμερο γιορτής και αντίστασης στον Βόλο 21-22 Μαΐου 2022, το οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου αποφάσισαν να στηρίξουν. Οι ενεργοί πολίτες σε συνέλευση όσες και όσους θέλουν να βοηθήσουν, αύριο Τρίτη 17 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο θεατράκι του Αναύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ-Lafarge καίει σκουπίδια με αποτέλεσμα να παράγονται τοξικοί ρύποι, άκρως επικίνδυνοι για την υγεία μας, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Παρά τους επίπονους αγώνες που έδωσαν οι πολίτες στο παρελθόν κατά της καύσης και το άτυπο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το πρόβλημα της καύσης είναι ακόμα εδώ και μας σιγοκαίει. Ο Βόλος συνεχίζει να είναι ο αποτεφρωτήρας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Καθότι σύμφωνα με το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, η καύση θα καθιερωθεί σε όλη τη χώρα.

Ακόμη, ο Δήμος Βόλου αψηφώντας την φωνή μας και την υγεία μας, προχωρά και σχεδιάζει νέες επενδύσεις. Προχωράει κυρίως στην κατασκευή του εργοστασίου SRF. Ένα εργοστάσιο για το οποίο θα σπαταληθούν 42 εκατομμύρια που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην τσιμεντοβιομηχανία. Επιπλέον η πόλη μας μπαίνει στον σχεδιασμό προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το οποίο θα ξεφορτώνεται λίγα μέτρα από την παραλία στα Πευκάκια. Φυσικά χωρίς καμία διαβούλευση ή ενημέρωση του κόσμου για τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν όλα αυτά. Ο Βόλος φορτώνεται άλλη μία οχληρή διαδικασία που όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τον μέσο πολίτη αλλά αντίθετα θα τον βλάψει.

Το νερό που πίνουμε από τις βρύσες συνεχίζει να είναι κακής ποιότητας και ιδιαίτερα ακριβό. Για χρόνια πληρώνουμε υψηλούς λογαριασμούς χωρίς να έχουμε ποιοτικά καλό νερό δίπλα σε έναν μοναδικής αξίας υδροδότη που λέγεται Πήλιον όρος. Υδροδότης από τον οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι του Πηλίου. Οι Σταγιάτες, δεν έχουν πρόσβαση στο καθαρό νερό της Κρύας Βρύσης. Το αίτιο είναι η κακή διαχείριση και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η δημοτική αρχή όταν η φωνή μας δυναμώνει, προσπαθεί να μας φιμώσει με μπλε γιορτινά φωτάκια και λαμπερές φιέστες και σε συνέργεια με το κράτος απαντά με ποινικές διώξεις, βία και αστυνομική καταστολή. Θύμα βίας, κακοποίησης και βασανισμού από αστυνομικούς υπήρξε ο Βασίλης Μάγγος το καλοκαίρι του 2020 στον Βόλο και έναν μήνα μετά απεβίωσε.

Το Support Earth καλεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου σε μια γιορτή έκφρασης, αντίστασης και ελευθερίας στην πολύπαθη πόλη του Βόλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ

 

12:00 : Πορεία στο κέντρο της πόλης μαζί με τις συλλογικότητες του Βόλου, Caracatu και Οιστρογόνες. Σημείο συγκέντρωσης και μικροφωνική στην πλατεία Ελευθερίας.

 

18:00 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΑΝΑΥΡΟΥ 

 

- Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. (Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης και Οργανικά Σύνολα) ιδρύθηκαν το 2005 με στόχο τη μουσική καλλιέργεια των φοιτητών μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής (πραγματοποίηση συναυλιών, μουσικών εκδόσεων, φεστιβάλ, πολιτιστικών ανταλλαγών κ.ά.). Οι μουσικές αναζητήσεις στηρίζονται στη συλλογική δράση και λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας με φορείς και ιδρύματα της πόλης αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

- Πολυφωνικά τραγούδια Ηπείρου

Μια παρέα που ξεκίνησε, κάπου στα Εξάρχεια, να τραγουδά ηπειρώτικα πολυφωνικά από αγάπη και μεράκι, κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις σε χώρους που προωθούν το πνεύμα της συλλογικότητας, του αγώνα και της αυτοοργάνωσης.

 

- ¨Flamenco για τη Λευτεριά¨

Γι' αυτό που νιώθουμε όταν αγγίζουμε αυτή την μουσική.. έχοντας τον λόγο.

Κ' έτσι, για τη συνύπαρξη συλλογικών ασυνείδητων.

Νάνσυ Λευκή (φωνή), Σταύρος Πρέσσης (κιθάρα)"

 

- Σταμάτης Φουσέκης (Noizedelic Folk)

Ένα ανθρωπο-τεχνολογικό σόλο που βασίζεται στο "σπασμένο" groove, τις πολυφωνικές γραμμές, την ψυχεδέλεια και τον ψηφιακό θόρυβο.Πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις του Σταμάτη Φουσέκη για κόντρα μπάσο, e-bow/slide guitar και laptop, οι οποίες δημιουργούνται και εξελίσσονται ζωντανά με χρήση multitrack live looping τεχνικής.

 

- De Luar and the StreetDose

Ο De Luar και οι StreetDose είναι μια εξαμελής ψυχεδελική ροκ μπάντα με post και folklore στοιχεία και ελληνικό κοινωνικό-πολιτικό στίχο. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους (Νάρκη, TheadventuresofMonaVali, Χρυσός Αιώνας)

 

- Kokowamba & friends

O Kokowomba είναι από το Congo και έχει ταξιδέψει με τη μουσική του σε όλο τον κόσμο. Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην χώρα του βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα όπου και μένει τα τελευταία τρία χρόνια. Η μουσική του είναι ένα ταξίδι στην πράσινη Αφρική!

 

-Lasha Rukhadze & friends

Στο μουσικό ταξίδι όλα είναι πιθανά. Πάνω από 10 χρόνια στην μουσική και την μαγεία, ταξιδεύοντας σε ανύπαρκτα σύνορα και προσφέροντας μελωδίες και ιστορίες σε ρέγκε-αφρό-βαλκανικούς ρυθμούς στον λαό για μια τελετή με τρελό χορό!

*Το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται και θα τροποποιείται μέχρι τελευταία στιγμή.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν ομιλίες, τοποθετήσεις και μικροφωνική. Πάγκοι με ενημερωτικά κινηματικά φυλλάδια και zines είναι ευπρόσδεκτα!

 

Στον χώρο θα βρίσκεται η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου Αγγελική Ιωαννίτη καθώς επίσης θα λειτουργεί μπαρ για την ενίσχυση των δικαστικών εξόδων των πολιτών του κινήματος.

 

19:00 ΠΑΡΑΛΙΑ( ΘΟΛΟΣ ) - ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 

 

- Sea Clown Sailing Circus

Tο πρώτο διεθνές ιστιοπλοϊκό τσίρκο στις ελληνικές θάλασσες!ΠλέουN τριγύρω σκορπίζοντας ελπίδα και ευτυχία μέσα από την τέχνη ! Στόχος τους είναι να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν μέσω του τσίρκου, της τέχνης, του κινηματογράφου και της μουσικής. Να προωθήσουν την ισορροπία και την αρμονία μέσω της φιλοσοφίας και των βιώσιμων τεχνολογιών.

 

«Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί» από το Θέατρο Σκιών Namaste

Διαδραστική παράσταση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Ένας μύθος λέει, πως τα παλιά χρόνια, το δέντρο δεν λεγόταν δέντρο αλλα ΔΕΝ - ΤΡΩΩ !Για να θυμάται πάντα ο άνθρωπος πόσο χρήσιμα είναι τα δέντρα για ολόκληρη την πλάση και πότε να μην τα πειράξει ! Πολλά άλλαξαν από τότε και η γη μας κινδυνεύει, από εμάς τους ίδιους...Ο Καραγκιόζης θα ζητήσει τη βοήθεια των παιδιών για να πάρουμε το μέλλον της γης στα χέρια μας !

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ

 

11:00 - Πεζοπορία στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου στην ''Πεζοπορική Διαδρομή Βασίλειος Μάγγος'' με κατάληξη την πλατεία στις Σταγιάτες.

 

Το σημείο συνάντησης θα είναι στις Αηδονοφωλιες, στο τέρμα γραμμής αστικού Νο 4, όρια Αγ.Ονούφριου-Ανακασιας.


12:00 - Συζήτηση με τη συνέλευση «Σταγιάτες - Ελεύθερα Νερά» και τον Γιάννη Μάγγο

 

Μουσικό πρόγραμμα με την Βασιλική Νίκα

  Stand Up Comedy με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο

  Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία


Καλούμε όλες τις καλλιτεχνικές και περιβαλλοντικές ομάδες, τις συλλογικότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους καλλιτέχνες του δρόμου, μουσικούς, κουκλοπαίχτες, performers, όλους τους αλληλέγγυους/ες από οποιοδήποτε μέρος, να διεκδικήσουμε καθαρό αέρα, ελεύθερο νερό και δικαιοσύνη σε αυτές και αυτούς που υπερασπίζονται την Γη τους.

Ελάτε να συζητήσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να ζωγραφίσουμε με χρώματα τους δρόμους της πόλης, να εισπνεύσουμε τον αέρα που εμείς θέλουμε.

Αγωνας για τη ζωή, τη φύση και την ελευθερία!

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στις 21-22 Μαΐου 2022 οι Support Earth έρχονται στον Βόλο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα
Στις 21-22 Μαΐου 2022 οι Support Earth έρχονται στον Βόλο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα
Στις 21-22 Μαΐου 2022 οι Support Earth έρχονται στον Βόλο και φτιάχνουν ατμόσφαιρα
https://fonografos.net/wp-content/uploads/2022/05/24885598_shutterstock_314438099-768x512-768x512-768x512-768x512-4-660x330.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/LFGvwEJgvuWb7Kgk_OsPqi5CSXoDaX3BAFtQLSCUeo1rJ293AyqIx-IRkzchYdMSrMRfvs0yadb7n-DNln-xJHWWB5HF6Oq3HDYdyrexyjL-nHF67pR5qxHte3bWBY_VM3RxkhXJuaixe7ue4Q=s72-c
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/21-22-2022-support-earth.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/21-22-2022-support-earth.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content