Twitter: Προειδοποίηση Κομισιόν για την ελευθερία έκφρασης που υπόσχεται ο Μασκ

Twitter: Προειδοποίηση Κομισιόν για την ελευθερία έκφρασης που υπόσχεται ο Μασκ

👉H εταιρεία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Το αμερικανικό δίκτυο Twitter, που βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς του από τον επιχειρηματία Έλον Μασκ, «θα πρέπει να προσαρμοσθεί απολύτως στους ευρωπαϊκούς κανόνες», όποιες και αν θα είναι οι κατευθύνσεις του νέου ιδιοκτήτη σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε στο AFP ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν.

«Οποιο και αν είναι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το Twitter θα πρέπει να προσαρμοσθεί απολύτως στους ευρωπαϊκούς κανόνες», προειδοποίησε ο Μπρετόν, αναφερόμενος στον νέο κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες, Digital Services Act (DSA), ο οποίος συμφωνήθηκε από τους ευρωβουλευτές και τα κράτη μέλη της Ενωσης και θα υποχρεώσει τις μεγάλες πλατφόρμες, οτιδήποτε έχει βαπτιστεί ως “ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ” (π.χ. διασπορά fake news για τα εμβόλια ή τον πόλεμο) να το αποσύρουν αυτόματα από το διαδίκτυο.

Ψήφισαν νόμο που τελειώνει κάθε ψήγμα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” στο διαδίκτυο

Γεμάτος -ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ- “αγνές” προθέσεις παρουσιάζεται ο νέος νόμος για το διαδίκτυο και την παραπληροφόρηση που μέσα στην Μ. Εβδομάδα εγκρίθηκε στην Ευρώπη.

Ο λόγος για τον DSA νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act) η έγκριση του οποίου ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου μετά από μία συνεδρίαση-θρίλερ.

Η γενική αρχή του νόμου είναι η εξής:

«Ό,τι θεωρείται παράνομο εκτός σύνδεσης (offline) θα θεωρείται παράνομο και στο διαδίκτυο!».

Τι σημαίνει αυτό; Εν ολίγοις οτιδήποτε έχει βαπτιστεί ως “ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ” (π.χ. διασπορά fake news για τα εμβόλια ή τον πόλεμο) θα αποσύρεται αυτόματα από το διαδίκτυο!

Αυτή τη φορά όμως το “μπαλάκι” πετιέται στο “γήπεδο” των κολοσσών του διαδικτύου, πάνω στους οποίους βασίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους ενημερωτικά σάιτ και blog.

Πιο συγκεκριμένα, οι μεγάλες online πλατφόρμες -μεταξύ αυτών Facebook, Google, Twitter- θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπες με εφιαλτικά μεγάλα πρόστιμα.

Σε πολλές περιπτώσεις τα πρόστιμα θα ισοδυναμούν με το 6% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων τους!!!

Ο νόμος φυσικά δεν είναι καινούργιος και προτάθηκε τον χειμώνα του 2020. ΩΣΤΟΣΟ σήμερα, με την συγκυρία του πολέμου, βρήκαν ευκαιρία να τον εισάγουν μια και καλή!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επί της ουσίας οποιοδήποτε περιεχόμενο συνεπάγεται υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία (και στο μέλλον οπουδήποτε αλλού) αλλά και διασπορά fake news ή ρητορικής μίσους θα περιορίζεται από τις ίδιες τις πλατφόρμες ακαριαία υπό τον φόβο κυρώσεων.

Με εξαιρετικά ύπουλο τρόπο, ο συγκεκριμένος νόμος περιπλέκει τις πράγματι χρήσιμες ρυθμίσεις (π.χ. καταπολέμηση παιδικής πορνογραφίας ή κακοποίησης στο διαδίκτυο) με μέτρα που έρχονται να ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

«Οι νέοι κανόνες θα προστατεύσουν τους διαδικτυακούς χρήστες, θα διασφαλίσουν την ελευθερία της έκφρασης και θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις», είναι το πρόστυχο μήνυμα που εκπέμπεται από την Ε.Ε.!

«Έχουμε συμφωνία για τον DSA: Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες θα διασφαλίσει πως ό,τι είναι παράνομο offline, θα λογίζεται και θα αντιμετωπίζεται ως παράνομο και online – όχι ως σύνθημα, ως πραγματικότητα» δήλωσε με tweet της η Ευρωπαία Επίτροπος επικεφαλής αντιμονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ, Μαργκρέτε Φερστάγκερ.

Ο DSA θα αφορά φυσικά όλα τα διαδικτυακά μέσα εντός Ε.Ε. και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2024.
 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Twitter: Προειδοποίηση Κομισιόν για την ελευθερία έκφρασης που υπόσχεται ο Μασκ
Twitter: Προειδοποίηση Κομισιόν για την ελευθερία έκφρασης που υπόσχεται ο Μασκ
Twitter: Προειδοποίηση Κομισιόν για την ελευθερία έκφρασης που υπόσχεται ο Μασκ
https://resize.indiatvnews.com/en/resize/newbucket/1200_-/2022/04/twitter-elon-musk-ap1-1649157436.jpg
https://i.ytimg.com/vi/5BGwA-90Lt4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/twitter.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/twitter.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content