Πώς να δημιουργήσουμε εσωτερικό διάλογο για να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη

Πώς να δημιουργήσουμε εσωτερικό διάλογο για να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη

👉Με το άγχος και την κατάθλιψη να αυξάνονται σε ανησυχητικά επίπεδα, χρειάζεται να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση γύρω από αποτελεσματικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που επίσης μας θέτουν σε κίνδυνο για τέτοιες διαταραχές.

Η δημιουργία μιας πιο ισορροπημένης οπτικής μπορεί να αποκτηθεί μέσω του «εσωτερικού διαλόγου», ή αλλιώς των διαλόγων που κάνουμε στο νου μας. Η δημιουργία πιο θετικών εσωτερικών διαλόγων με τον εαυτό μας μας βοηθά να ελιχθούμε επιτυχώς ανάμεσα από δύσκολες συνθήκες που αλλιώς θα μας οδηγούσαν σε έντονο άγχος ή ακόμα και σε κατάθλιψη.

Είναι ο εσωτερικός διάλογος έμφυτος ή μαθαίνεται;

Αν ήμασταν τυχεροί, όταν ήμασταν βρέφη και μικρά παιδιά, οι γονείς και οι φροντιστές μας μας έδωσαν προφορικά και φυσικά εκφρασμένα μηνύματα συναισθηματικής επικύρωσης, καλοσύνης και ελπίδας. Αυτά τα εξωτερικά μηνύματα μας παρείχαν συναισθηματική καταπραϋντική, ενθάρρυνση και ενσυναίσθηση καθώς αγωνιζόμασταν να διαχειριστούμε το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα. Εάν ήμασταν ατυχείς και είχαμε σκληρά κριτικούς γονείς ή φροντιστές, αντιμετωπίζουμε μια πραγματική πρόκληση για να ξεπεράσουμε το άγχος και το άγχος στην ενήλικη ζωή μας.

Ευτυχώς, ως ενήλικες, μπορούμε να μάθουμε πώς να αποβάλλουμε τον αρνητικό εσωτερικό διάλογο, χτίζοντας ένα ρεπερτόριο θετικών εσωτερικών μηνυμάτων. Καθώς περνούσαμε από την εφηβεία στην ενηλικίωση, χρειαζόταν να μάθουμε πώς να επικυρώνουμε εσωτερικά τον εαυτό μας, να μας παρέχουμε αυτά τα είδη θετικών μηνυμάτων ώστε να ξεπεράσουμε στρεσογόνες καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο, μπορούσαμε να γίνουμε συναισθηματικά ανεξάρτητοι ενήλικες.

Όταν τα εγκαθιδρύσουμε, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις συναισθηματικά αρνητικές συνθήκες να είμαστε ικανοί να διαμορφώσουμε στρατηγικές και λύσεις που λειτουργούν. Αυτή η διαδικασία χτίζει αυτοπεποίθηση και ελπίδα ώστε να επιβιώσουμε των εμποδίων που βρίσκουμε στο δρόμο μας και συνεπώς να διαμορφώσουμε και αυτοεκτίμηση. Έχουμε επίσης την ευκαιρία να καταλάβουμε και να αναπτύξουμε τη δύναμη και αντοχή ως στοιχεία της προσωπικότητάς μας.

Γιατί ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος είναι τόσο καταστροφικός;

Ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος οδηγεί στην ενδυνάμωση και ένταση των αρνητικών συναισθημάτων. Αυτό συχνά προκαλεί αποφευκτικές συμπεριφορές, όπως αναβλητικότητα ή ακόμα και εξάρτηση. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιος μπορεί να αυτοσαμποτάρεται χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται.

Ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος περιλαμβάνει μηνύματα επίκρισης, ντροπής, απόγνωσης και απελπισίας. Κάποια παραδείγματα είναι τα «είμαι ανόητος», «είμαι αποτυχημένη» ή «κανείς δεν με συμπαθεί» και «δεν θα τα καταφέρω». Πρόκειται για αρνητικές αντιδράσεις σε αρνητικά συναισθήματα και γι’ αυτό προκαλούν επιπρόσθετο συναισθηματικό πόνο.

Αν και δεν υπάρχει βέβαιος τρόπος να ξεφορτωθούμε πλήρως τον αρνητικό εσωτερικό διάλογο, μπορούμε να χτίσουμε ένα μεγαλύτερο ρεπερτόριο θετικών εσωτερικών μηνυμάτων μέσω της ψυχοθεραπείας ή τεχνικών όπως το θετικό ημερολόγιο και η ευγνωμοσύνη. Ο ψυχολόγος θα μας προσφέρει μια καθοδήγηση, μια πρόβα και πρακτικές ενώ οι προσωπικές τεχνικές (όπως το ημερολόγιο) θα μας αποκαλύψουν σταδιακά τις κρυμμένες δυνάμεις και αντοχές που όλοι έχουμε κάπου βαθιά μέσα μας. Με τον καιρό, θα υιοθετήσουμε τον θετικό εσωτερικό διάλογο και θα μας βγαίνει πιο αβίαστα, πιο φυσικά.

Marc Lener, ψυχίατρος
Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,521,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,112,Άρθρα,831,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,172,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,888,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,204,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,960,ΒΙΝΤΕΟ,477,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,244,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1964,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,47,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,234,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1109,Κόσμος,10182,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,723,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1671,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6232,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1258,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3301,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,87,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,775,Eco-News,2926,GP - info,5,voice healing therapy,76,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς να δημιουργήσουμε εσωτερικό διάλογο για να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη
Πώς να δημιουργήσουμε εσωτερικό διάλογο για να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη
Πώς να δημιουργήσουμε εσωτερικό διάλογο για να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη
https://enallaktikiagenda.gr/wp-content/uploads/elementor/thumbs/54aeb844186a21bcbafc49f2a9644e82-m-oufgrqu52p9yhetms5rfgxevuanqjakkjho1b4u7qo.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/blog-post_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/blog-post_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content