5 προορισμοί πνευματικού τουρισμού και πώς να τους απολαύσουμε

5 προορισμοί πνευματικού τουρισμού και πώς να τους απολαύσουμε

👉Η πανδημία έκανε ορισμένους ανθρώπους να στραφούν περισσότερο στη θρησκεία και στην πνευματικότητα. Ένας από τους πολλούς ορισμούς του «πνεύματος» είναι ότι πρόκειται για τον εσωτερικό, μη φυσικό μας κόσμο, που περιλαμβάνει τόσο το συνειδητό όσο και το υποσυνείδητο νου μας. Ο πνευματικός μας εαυτός ερμηνεύει τις αισθητηριακές εισροές από τον εξωτερικό μας κόσμο και δημιουργεί την εμπειρία μας για την πραγματικότητα.

Συνήθως συνδέουμε την πνευματικότητα με πρακτικές όπως η πίστη, η λατρεία, ο διαλογισμός και η γιόγκα. Αλλά για πολλούς, τα ταξίδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα πνευματικά, καθώς περιλαμβάνουν την εμβάπτιση σε μια εμπειρία διαφορετική από την κανονική μας ύπαρξη. Πρόκειται επίσης για μια «μεταβατική εμπειρία» – βρισκόμαστε σε διάλειμμα, σε ένα άγνωστο περιβάλλον που μας ανοίγει νέες δυνατότητες.

Ο πνευματικός τουρισμός, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού ευεξίας, ήταν μια αυξανόμενη παγκόσμια τάση πριν από την πανδημία. Το βιβλίο και η χολιγουντιανή ταινία Eat Pray Love, για παράδειγμα, προσέλκυσε τουρίστες στην Ινδία και στο Μπαλί της Ινδονησίας, αναζητώντας πνευματικές λύσεις στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.

Καθώς η πανδημία υποχωρεί και ο κόσμος επιστρέφει σταδιακά στα διεθνή ταξίδια, αναμένουμε ότι μέρη γνωστά για την πνευματική τους ενέργεια και σημασία θα γίνουν δημοφιλείς προορισμοί. Ο πνευματικός τουρισμός αφορά τόσο τις εσωτερικές, αυτοαναφορικές εμπειρίες όσο και τις εξωτερικές εμπειρίες του προορισμού. Ακολουθούν πέντε μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε με μεγάλη πνευματική σημασία.

5 προορισμοί πνευματικού τουρισμού και πώς να τους απολαύσουμε

1. Η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ συγκαταλέγεται συχνά μεταξύ των κορυφαίων πνευματικών τόπων στον κόσμο. Περιέχει μερικούς από τους ιερότερους τόπους για τις Αβρααμικές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Δυτικού Τείχους για τον Ιουδαϊσμό, της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου για τον Χριστιανισμό και του Θόλου του Βράχου για το Ισλάμ.

Αλλά ακόμη και αν δεν είστε οπαδός αυτών των θρησκειών, οι ήχοι, οι μυρωδιές, τα στενά πλακόστρωτα μονοπάτια, η αρχαία αρχιτεκτονική και η πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα, τα καταστήματα και τα φαγητά ανοίγουν το μυαλό σας. Κάποιοι μάλιστα υποκύπτουν στην ιδιαίτερη αίσθηση που δίνει η Ιερουσαλήμ, ίσως θυμούνται μια πνευματική σύνδεση με την πόλη από μια προηγούμενη ζωή.

Αλλά ενώ μπορούμε να πάμε στα πιο θρησκευτικά μέρη του κόσμου, δεν θα είναι πνευματικά μέχρι να στραφούμε προς τα μέσα. Για τους τουρίστες, υπάρχουν αρκετοί μη παρεμβατικοί τρόποι για να στραφούν προς τα μέσα, διατηρώντας παράλληλα τον σεβασμό προς τον προορισμό. Αυτοί περιλαμβάνουν την παραχώρηση χρόνου για περισυλλογή, τη διατήρηση της αίσθησης της προσοχής και του ανοίγματος σε νέες εμπειρίες, καθώς και το σιωπηλό περπάτημα και άλλες μορφές ήσυχου διαλογισμού και προσευχής.

2. Τα Ghats στο Βαρανάσι, Ινδία

Το Βαρανάσι είναι η παλαιότερη και ιερότερη πόλη της Ινδίας. Ήταν ήδη πάνω από 1.400 ετών, όταν ο Βούδας έδωσε το πρώτο του κήρυγμα κοντά σε αυτό το μέρος περίπου το 400 π.Χ. Η πόλη διαθέτει περισσότερους από 3.000 ινδουιστικούς και πάνω από 1.300 μουσουλμανικούς ιερούς τόπους, μαζί με βουδιστικούς, σιχικούς και χριστιανικούς πνευματικούς τόπους.

Αλλά το Βαρανάσι είναι πιο διάσημο για τα «ghats» κατά μήκος του ποταμού Γάγγη. Τα Ghats είναι οι πάνω από 80 σειρές σκαλοπατιών που οδηγούν στον ποταμό από ινδουιστικούς ναούς, ιερά και παλάτια. Σε κάποια από αυτά, οι πιστοί καθαρίζονται από το κάρμα για να απαλλαγούν από τον κύκλο των ενσαρκώσεων. Υπάρχουν επίσης γκατς αποτέφρωσης. Η πνευματικότητα διαπερνά τα στενά δρομάκια των ναών, των παζαριών και των τεχνιτών.

3. Λουάνγκ Πραμπάνγκ, Λάος

Το Luang Prabang είναι η ειρηνική, γαλήνια, πρώην πρωτεύουσα του ομώνυμου ιστορικού βασιλείου. Με 33 βουδιστικούς ναούς και ιερά, ενσαρκώνει τη διδασκαλία του Βούδα ότι η αληθινή μας ουσία είναι η εσωτερική σιωπή.

Η πόλη είναι ήσυχη, χαλαρωτική και περιβάλλεται από τον ποταμό Μεκόνγκ με βουνά και καταρράκτες σε κοντινή απόσταση. Η πνευματικότητα βρίσκεται παντού, από την εξερεύνηση και τον στοχασμό των ναών και την εκτίμηση των καθημερινών τελετουργιών των μοναχών, μέχρι τους μεγάλους περιπάτους κατά μήκος του ποταμού και στους γύρω λόφους και την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.

4. Hopi Mesas, Αριζόνα, ΗΠΑ

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί Hopi είναι από τους πιο παραδοσιακούς πολιτισμούς στις ΗΠΑ σήμερα, με το χωριό Old Oraibi να είναι ο αρχαιότερος κατοικημένος οικισμός της χώρας. Είναι «εγκατεστημένοι γεωργοί», οι οποίοι ζουν σε χωριά στην κορυφή των mesas (λόφοι με επίπεδη κορυφή) και καλλιεργούν τα εδάφη που βρίσκονται από κάτω. Η θρησκεία τους είναι μυστική, αλλά ανακοινώνουν στο κοινό τους παραδοσιακούς κοινωνικούς και πνευματικούς χορούς περίπου μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή τους.

Οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τους χορούς ή να περιπλανηθούν στα χωριά για να δουν και να αγοράσουν από τους τεχνίτες. Για πνευματικούς λόγους δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση ή η δημιουργία σκίτσων. Οι Χόπι πιστεύουν ότι η θρησκεία τους διατηρεί την πνευματική σταθερότητα ολόκληρου του πλανήτη. Παίρνετε μια αίσθηση αυτού καθώς επιστρέφετε σε έναν άπειρο χρόνο ήσυχης μοναξιάς και διαλογίζεστε στις ανοιχτές προοπτικές των Hopi Mesas. Πολλοί είναι τόσο γοητευμένοι που γίνονται «wannabe Hopis», αν και οι ξένοι αποθαρρύνονται ως μόνιμοι κάτοικοι.

5. Camino de Santiago, Ισπανία

Το Camino de Santiago είναι μια αρχαία διαδρομή προσκυνήματος προς τον καθεδρικό ναό του Σαντιάγο, που μπορεί κανείς να προσκυνήσει τα λείψανα του Αγίου Ιακώβου, ο οποίος έφερε τον χριστιανισμό στην Ισπανία. Το ταξίδι μπορεί να είναι μακρύ (αρκετές εβδομάδες) ή σύντομο (μερικές ημέρες) και μπορεί να ξεκινήσει από την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γαλλία. Το πιο δημοφιλές μονοπάτι έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και ξεκινά από το Saint Jean Pied de Port της Γαλλίας και καταλήγει στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

Αν και αποτελεί θρησκευτική παράδοση εντός της Ισπανίας, η διαδρομή προσκυνήματος προσελκύει πολλούς πνευματικούς τουρίστες από αλλού. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα οδοιπορικά προσκυνήματος, το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό.

Για ορισμένους είναι διαλογιστικό, φέρνοντας ψυχολογική ευεξία. Για άλλους, προσφέρει χώρο για να προβληματιστούν σχετικά με προσωπικές προκλήσεις (όπως το τέλος μιας σχέσης ή η απώλεια εργασίας). Μπορείτε να απολαύσετε το περπάτημα μόνοι σας, αλλά υπάρχει επίσης μια ισχυρή αίσθηση κοινότητας μεταξύ ομοϊδεατών προσκυνητών από όλο τον κόσμο που μοιράζονται καταλύματα και γεύματα σε ξενώνες.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: 5 προορισμοί πνευματικού τουρισμού και πώς να τους απολαύσουμε
5 προορισμοί πνευματικού τουρισμού και πώς να τους απολαύσουμε
5 προορισμοί πνευματικού τουρισμού και πώς να τους απολαύσουμε
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2022/03/5-proorismoi-pnevmatikou-tourismou-pws-apolafsoume1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/5_21.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/5_21.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content