Vastu – Η Επιστήμη της Βεδδικής Αρχιτεκτονικής με σκοπό να οδηγήσει τον ένοικο (ἐν + οἶκος) σε μια πιο ευήμερη ζωή

Vastu – Η Επιστήμη της Βεδδικής Αρχιτεκτονικής

👉VASTU είναι η “Επιστήμη της Δόμησης”, η αρχαία επιστήμη της αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκε στην Ινδία πριν 5.500 χρόνια, της οποίας οι αρχές διασώθηκαν μέχρι σήμερα. Αποτελούσε τμήμα μίας από τις τέσσερις Βέδδες, τα αρχαιότερα γραπτά επιστημονικά και φιλοσοφικά ινδικά κείμενα. Οι αρχές του VASTU συμπίπτουν με τις αρχές της αρχαιοελληνικής χωροθεσίας, οι οποίες δεν διασώθηκαν, είναι όμως ευδιάκριτες στα απομεινάρια του πολιτιστικού παρελθόντος: συμμετρία, ισορροπία, κάλλος, μέτρο, σαφή γεωμετρικά σχήματα, αρμονική ένταξη στο περιβάλλον, αυστηρή επιλογή χώρων.

Το VASTU διδάσκει την τέχνη δόμησης της κατοικίας σε αρμονία με τους νόμους της Φύσης, με σκοπό να οδηγήσει τον ένοικο (ἐν + οἶκος) σε μια πιο ευήμερη ζωή.

Ο άνθρωπος είναι ένας μικρόκοσμος, η τέλεια εικόνα του Σύμπαντος.Τα πέντε στοιχεία -Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας και Αιθέρας- είναι η βάση της ύπαρξής μας. Η αρμονία μεταξύ αυτών των στοιχείων στο σώμα μας και στο περιβάλλον μας, προκαλεί γαλήνη και ισορροπία μέσα μας.

Η αρχιτεκτονική πρέπει να αντανακλά την αρμονία ανάμεσα στον Άνθρωπο και το Σύμπαν, ακολουθώντας την θεωρία της εφαρμογής του όμοιου με το όμοιό του και την ιδέα της εναρμόνισης με το ρεύμα της ζωής, δηλαδή την ροή της ενέργειας.

Το μυστικό της επιτυχίας του VASTU δεν είναι παρά ο σχεδιασμός των κατοικιών και των οικότοπων σύμφωνα με τις αρχές της φυσικής τάξης.

Η αρχιτεκτονική VASTU βασίζεται στην Mandala του Vastu Purusha. Η σανσκριτική λέξη Mandala σημαίνει ο ‘Ιερός Κύκλος’. Η πλάση ολόκληρη εκδηλώνει τον εαυτό της ως την τέλεια Mandala, στην οποία όλα τα στοιχεία της δημιουργίας συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν με σχέσεις τέλειας δυναμικής και αρμονίας.

Το σύγχρονο VASTU είναι μια σύνθεση των αρχαίων νόμων και κανόνων δόμησης, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες ανάγκες, με απώτερο στόχο την προώθηση της ανθρώπινης ευημερίας.


Βασικές αρχές του VASTU:

-Χωροθεσία με βάση τις αρχές VASTU.
-Μελέτη της κίνησης του ήλιου ως προς το κτίσμα.
-Τοποθέτηση των κτηρίων κατάλληλα ως προς τις κύριες κατευθύνσεις.
-Ανοικτές όλες οι όψεις των κτηρίων.
-Κατάλληλα σχήματα, εξωτερικά και εσωτερικά.
-Διάταξη κτηρίων σύμφωνα με τον κάναβο του VASTU.
-Κατάλληλη διαχείριση του κέντρου.
-Ευταξία, ισορροπία, συμμετρία, αρμονία.
-Ρύθμιση των κατευθύνσεων σε συσχέτιση με τα πέντε στοιχεία-υλικά, σχήματα, χρώματα, ήχοι.
-Ρύθμιση των οκτώ κατευθύνσεων σε συσχέτιση με συγκεκριμένες λειτουργικές χρήσεις στο κτίριο.
-Ρύθμιση των οκτώ κατευθύνσεων σε συσχέτιση με ποιότητες που εκπροσωπούν

Το ταξίδι στον κόσμο της Γνώσης της ενεργειακής χωροθεσίας είναι μακρύ και απαιτητικό. Μετά τα πρώτα βήματα, μπορεί να κουράσει τον ταξιδευτή που θα το προσεγγίσει σαν μια επιφανειακή περιπλάνηση.

Αυτόν όμως που έχει την φλόγα και την εσωτερική παρόρμηση να εξερευνήσει τους δρόμους και τα παρακλάδια του, τα ύψη και τα βάθη του, θα δει να ξεδιπλώνονται μπροστά του μονοπάτια, το ένα μετά το άλλο, όλο και πιο αποκαλυπτικά και σαγηνευτικά. Θα δει, με έκπληξη ίσως στην αρχή, να συνδέονται μεταξύ τους και να καταλήγουν όλα στο ίδιο σημείο.

Στο βάθος του δρόμου περιμένει η διαπίστωση ότι οι ίδιες αρχές, με διαφορετικά ονόματα και ενδεδυμένες μανδύες ταιριαστούς σε διάφορους τόπους, διέπουν την Ζωή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Οι συμπαντικοί νόμοι είναι καθολικοί, η Φύση είναι δάσκαλος και οδηγός και ο σεβασμός και η συμπόρευση με αυτή, είναι το κλειδί το οποίο ξεκλειδώνει την αποκάλυψη της ενότητας των πάντων!

Σήμερα, με την ανάπτυξη της αστικής ζωής και των μεγαλουπόλεων, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την εξαιρετική καλοτυχία να μπορούν να διαλέξουν οικόπεδο και να σχεδιάσουν και οικοδομήσουν εξ αρχής την κατοικία τους σύμφωνα με τους διαχρονικούς νόμους του Vastu, ώστε να ευεργετηθούν από τις ευνοϊκές επιδράσεις της Φύσης. Στην περίπτωση που ανήκετε σ΄ αυτή την κατηγορία, το βιβλίο αυτό, με την καθοδήγηση που σας παρέχει, μπορεί να γίνει πολύτιμος βοηθός σας.

Και στην περίπτωση όμως, που ανήκετε στην πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, το βιβλίο μπορεί να σας φανεί εξίσου χρήσιμο, προκειμένου να προχωρήσετε στην επιλογή και διαμόρφωση κατοικίας ή εργασιακού χώρου προς αγορά ή ενοικίαση, αλλά και να διαγνώσετε τις ατέλειες του υπάρχοντος σπιτιού ή του οικοπέδου σας και στην συνέχεια να τις διορθώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται.Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Ενεργειακή χωροθεσία στον τόπο και τον χρόνο

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

-Φενγκ Σούι, Η Τέχνη της Χωροθεσίας
-Οι βασικές Σχολές του Φενγκ Σούι
-Βασικά σύμβολα – εργαλεία της Σχολής της Πυξίδας
-Προσωπικός αριθμός Κούα
-Ιπτάμενα Άστρα – Η διάσταση του χρόνου στο Φενγκ Σούι

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

-Βάστου Σάστρα, Η Επιστήμη της Δόμησης.
-Βασικές Αρχές του Βάστου Σάστρα.
-Οι κύριες επιδράσεις στο Vastu.
-Χαρακτηριστικά του οικοπέδου για καλό Vastu.
-Εργασίες – Οικόπεδο – Κτίριο.
-Vastu Purusha Mandala – Σχεδίαση του κτιρίου.
-Σημασία της τοποθέτησης των δωματίων με βάση τις κατευθύνσεις.
-Vastu Shastra και Γεωγραφία.
-Vastu Shastra ή Feng Shui;

Συγγραφέας: Δήμητρα Λιαπή

Διανομή: vastu.gr
+30 693 482 8627

​Το Άνθος του Λωτού
+30 2421 403133
anthoslotouvolos@gmail.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Vastu – Η Επιστήμη της Βεδδικής Αρχιτεκτονικής με σκοπό να οδηγήσει τον ένοικο (ἐν + οἶκος) σε μια πιο ευήμερη ζωή
Vastu – Η Επιστήμη της Βεδδικής Αρχιτεκτονικής με σκοπό να οδηγήσει τον ένοικο (ἐν + οἶκος) σε μια πιο ευήμερη ζωή
Vastu – Η Επιστήμη της Βεδδικής Αρχιτεκτονικής
https://cdn.shortpixel.ai/spai/w_1055+q_lossy+ex_1+ret_img+to_webp/https://terrapapers.com/wp-content/uploads/2022/02/VASTOU-liapi-2.jpg
https://i.ytimg.com/vi/NmpXHlHREBI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/vastu.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/vastu.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content