Καταγγελίες Γ.Κύρτσου: Διεθνής σάλος από την «φίμωση» του Τύπου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Καταγγελίες Γ.Κύρτσου: Διεθνής σάλος από την «φίμωση» του Τύπου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

👉Σάλο έχουν προκαλέσει διεθνώς οι κατηγορίες του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ελευθερία Τύπου στη χώρα, αλλά και την διαχείριση της πανδημίας με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ να αναδεικνύουν το γεγονός ότι πρώτη φορά ένας ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος-εκδότης καταγγέλλει το κόμμα του για διώξεις του Τύπου και των δημοσιογράφων που αντιστρατεύονται την κυβέρνηση, αλλά και τον καταστροφικό τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία

Ένα από αυτά τα ΜΜΕ, το Euractiv υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διώχνει τον ευρωβουλευτή που επικρίνει την καταπάτηση της ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα» φιλοξενεί την ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ που διαγράφει τον ευρωβουλευτή με την αιτιολογία ότι «δυσφημεί τη χώρα παγκοσμίως αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν το κράτος δικαίου».

Μάλιστα λέγεται ότι «Η σύγκριση της Ελλάδας με την Πολωνία και την Ουγγαρία, εξόργισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η Ελλάδα οδεύει προς "ορμπανοποίηση"» αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ ο Β.Όρμπαν δεν κατέφυγε σε διώξεις δημοσιογράφων και εκδοτών, ενώ η Πολωνία είναι επάνω από την Ελλάδα στον διεθνή δείκτη σεβασμού των δικαιωμάτων του Τύπου!

Παράλληλα το Euractiv, υπενθυμίζει την συνέντευξη που είχε δώσει στα τέλη του 2021 στο τσεχικό Euroactiv η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιουρόβα, η οποία τότε είχε παραδεχτεί για πρώτη φορά ότι «η Ελλάδα θεωρείται προβληματική χώρα όσον αφορά στα θέματα των Μέσων Ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα αναφέρει το ρεπορτάζ του Euractiv: «Η συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ήταν κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η χώρα κατατάχθηκε ακόμη χειρότερα από την Πολωνία στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου έπεσε πέντε θέσεις από το προηγούμενο έτος»,

Η χώρα μας βρέθηκε από την 65η στην 70ή θέση στην κατάταξη των 180 χωρών που διερευνά ο δείκτης φτάνοντας ουσιαστικά στα επίπεδα που βρισκόταν περίπου δέκα χρόνια πριν, το 2012.

Μεταξύ των 27 πλέον χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης καταλαμβάνει την τέταρτη θέση από το τέλος συγκεντρώνοντας καλύτερη βαθμολογία μόνο από τη Βουλγαρία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία του Ορμπαν.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις «προβληματικές» χώρες και βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει τερματίσει την προηγούμενη χρονιά με βαθμολογία μικρότερη από χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, η Ναμίμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Γκάνα, η Μπουρκίνα Φάσο και η Παπούα Νέα Γουινέα.

Σε επίπεδο Ευρώπης κατατάσσεται υψηλότερα μόνο από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, ή η Βουλγαρία, ενώ απέχει δραματικά από τη «χρυσή» τριάδα της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, που κέρδισαν για ακόμα μία χρονιά τις πρώτες θέσεις της κατάταξης αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου

«Τα στοιχεία του δείκτη αντανακλούν μία δραματική αλλοίωση στην πρόσβαση των πολιτών στην πληροφόρηση και μία αύξηση στα εμπόδια της κάλυψης των γεγονότων. Η πανδημία του κορωνοιού χρησιμοποιήθηκε ως αιτία αποκλεισμού στην Ελλάδα των δημοσιογράφων από την πρόσβαση στην πληροφόρηση και κάλυψης των γεγονότων στο πεδίο», σημειώνεται στην έκθεση, οι συγγραφείς της οποίας αναρωτιούνται αν όλα αυτά θα αποκατασταθούν με το τέλος της πανδημίας.

Σε ανάλυση που συνοδεύει την ελληνική βαθμολογία στην έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα και τιτλοφορείται «Επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Σε ένα μικρό κείμενο περιγράφεται η αντιμετώπιση στα τρία κεντρικά θέματα, τα οποία προβληματίζουν τους αναλυτές και σχετίζονται με την πανδημία, την αστυνομική βία και την προσφυγική κρίση. Αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά με το κείμενο να καταλήγει στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, ελάχιστες ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση της φετινής έκθεσης, ως ένα γεγονός που «συγκλόνισε τη δημοσιογραφική κοινότητα».

Στο κείμενο επισημαίνεται ξεκάθαρα ότι στη χώρα μας «Η ελευθερία του τύπου υπέφερε το 2020. Η συντηρητική κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χορήγησε γενναιόδωρες φορολογικές εκπτώσεις στη διαφήμιση στα ΜΜΕ, αλλά θέλησε άμεσα ή έμμεσα να ελέγξει στενά τη ροή της πληροφόρησης ως μέρος της προσπάθειας να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορωνοιού όσο και την προσφυγική κρίση».

Προσθέτουν ότι τα ερευνητικά Μέσα Ενημέρωσης ή αυτά που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση είτε αποκλείστηκαν είτε έλαβαν μόνο ένα μικρό ποσοστό της διαφήμισης από «την αμφιλεγόμενη καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοιό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Η διεθνής οργάνωση δεν αφήνει ασχολίαστα και τα γεγονότα που σχετίζονται άμεσα με τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως «τον Φεβρουάριο του 2021, δόθηκε εντολή στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης να μη μεταδίδουν βίντεο που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχναν τον Πρωθυπουργό να παραβιάζει τους κανόνες του lockdown».

Τι ανέφερε το tweet του Γ.Κύρτσου που ξεσήκωσε διεθνή σάλο:

«Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ ,όπως ARTE,σκληραίνει.Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων».
Το διάβασα στο pronews.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,521,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,112,Άρθρα,831,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,171,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,883,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,204,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,959,ΒΙΝΤΕΟ,470,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,242,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1962,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,46,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,233,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1103,Κόσμος,10180,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,59,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,721,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1671,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6231,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1258,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3297,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,86,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,771,Eco-News,2925,GP - info,5,voice healing therapy,76,
ltr
item
Ploumistos.com: Καταγγελίες Γ.Κύρτσου: Διεθνής σάλος από την «φίμωση» του Τύπου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Καταγγελίες Γ.Κύρτσου: Διεθνής σάλος από την «φίμωση» του Τύπου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Καταγγελίες Γ.Κύρτσου: Διεθνής σάλος από την «φίμωση» του Τύπου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2022-01/4-kyrtsos-mitsotakis.png?itok=C3dMrRwb
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_95.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/blog-post_95.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content