Χ.Γώγος: «Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος- Μπορεί να γίνει ενδημικός» - Κυβέρνηση: «Εμείς σκεφτόμαστε για μέτρα»

Χ.Γώγος: «Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος- Μπορεί να γίνει ενδημικός» - Κυβέρνηση: «Εμείς σκεφτόμαστε για μέτρα»

👉Σαν σε παράκρουση φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία βγαίνει και κραδαίνει ότι θα αυξήσει τα μέτρα κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί (στο ίδιο τσουβάλι βάζει και όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση) όταν την ίδια στιγμή οι ίδιοι οι ειδικοί (φιλοκυβερνητικοί) δηλώνουν ότι η Όμικρον δεν δίνει σοβαρές νοσήσεις ενώ δεν υπάρχουν και εισαγωγές σε ΜΕΘ.

Σαν να κάνουν πως δεν βλέπουν τις έρευνες που έρχονται στην δημοσιότητα και αναφέρουν μέχρι και 99% λιγότερους θανάτους όπου αναμένεται να προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα στο Washington University και ζητούν να πιεστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Έτσι μετά τις πρωινές δηλώσεις του Ν.Καπραβέλου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχουν στις ΜΕΘ από Όμικρον, και ο καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και τόνισε πως οδηγεί πολύ σπάνια σε σοβαρή νόσηση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη αυτή.

«Έχουμε καλά νέα, φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά με χαμηλή θνητότητα. Το στέλεχος δημιουργεί τεράστια προβλήματα, το βλέπετε στους αριθμούς και στην καθημερινότητα, αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων. Είναι πολύ χαμηλότερη η πιθανότητα για σοβαρή νόσηση», δήλωσε ο καθηγητής. Μάλιστα τόνισε πως «δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον, αν και υπάρχουν αυξήσεις στις νοσηλείες σε απλές κλίνες».

«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος, υπάρχει εκφυλισμός. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός. Και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση», εξήγησε.

Σ.Πέτσας: «Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους» -Τι είπε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά πως θα ανακοπεί το πολύ μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.

Εξήγησε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα που είναι υπό συζήτηση

Η αναμενόμενη αύξηση των μολύνσεων το προσεχές διάστημα πυροδοτεί ήδη συζητήσεις για νέα μέτρα, τα οποία ήδη είναι στο μικροσκόπιο της επιτροπής των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιπλέον μέτρα που συζητούν οι εμπειρογνώμονες είναι:
  • Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50
  • Περαιτέρω περιορισμός του μέγιστου αριθμού των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης
  • Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να κάθονται επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test.
Πέτσας για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων άνω των 60

Για την επιβολή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας άφησε ένα παράθυρο παράτασης, λέγοντας ότι έως τότε «έχουμε μέρες» και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Χ.Γώγος: «Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος- Μπορεί να γίνει ενδημικός» - Κυβέρνηση: «Εμείς σκεφτόμαστε για μέτρα»
Χ.Γώγος: «Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος- Μπορεί να γίνει ενδημικός» - Κυβέρνηση: «Εμείς σκεφτόμαστε για μέτρα»
Χ.Γώγος: «Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος- Μπορεί να γίνει ενδημικός» - Κυβέρνηση: «Εμείς σκεφτόμαστε για μέτρα»
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2022/1/08/haralampos-gogos.jpg?itok=0PpmK6Av
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_75.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/blog-post_75.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content