Το αρχαίο ρωμαϊκό μαρμάρινο άγαλμα «Η Αφροδίτη του Χάμιλτον» έσπασε όλα τα ρεκόρ στην τιμή της δημοπρασίας

Το αρχαίο ρωμαϊκό μαρμάρινο άγαλμα «Η Αφροδίτη του Χάμιλτον» έσπασε όλα τα ρεκόρ στην τιμή της δημοπρασίας

👉Το Hamilton Aphrodite («Η Αφροδίτη του Χάμιλτον») , ένα αρχαίο ρωμαϊκό μαρμάρινο άγαλμα, έχει γίνει πλέον το πιο ακριβό αρχαίο γλυπτό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Ο οίκος Sotheby’s είχε αρχικά υπολογίσει ότι το έργο θα έβγαινε στα 2,7 εκατομμύρια δολάρια, αλλά την ίδια ημέρα, πουλήθηκε στην πραγματικότητα για ένα εκπληκτικό ποσό 24,6 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν εννέα φορές περισσότερο.

Το ρεκόρ κατείχε μια ρωμαϊκή μαρμάρινη προτομή που πουλήθηκε για 23,8 εκατομμύρια δολάρια το 2010, αν και είναι ωχριά σε σύγκριση με την πιο ακριβή αντίκα που πουλήθηκε ποτέ: ένα ασβεστολιθικό ειδώλιο λέαινας από το 3000 π.Χ. που έφτασε τα 57,2 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.
Το larger than life μάρμαρο, το οποίο έχει ασυνήθιστο ύψος 187 εκατοστά, χρονολογείται από τον 1ο ή 2ο αιώνα μ.Χ. και αγοράστηκε στη Ρώμη το 1776 από τον Ντάγκλας Χάμιλτον, 8ο Δούκα του Χάμιλτον, από τον Σκωτσέζο νεοκλασικό ζωγράφο και έμπορο έργων τέχνης, Γκάβιν Χάμιλτον , ενώ βρισκόταν στη Μεγάλη Περιοδεία του. Ο Δούκας το αγόρασε στο παλάτι του Χάμιλτον στη Σκωτία, όπου παρέμεινε για 144 χρόνια, μέχρι το 1919.
Το μεγάλο ταξίδι της Αφροδίτης μέσα στην ιστορία

Η αγορά καταγράφηκε το 1776 από τον Γκάβιν Χάμιλτον, ο οποίος έγραψε: «Η μεγάλη Αφροδίτη που είχα στην κατοχή μου είναι τώρα καθ’ οδόν προς τη Σκωτία. Ο δούκας του Χάμιλτον το ερωτεύτηκε τη στιγμή που το είδε και το εξασφάλισε αμέσως».

Όπως λέει ο Florent Heintz, επικεφαλής του τμήματος αρχαίων γλυπτών και έργων τέχνης του Sotheby’s, ενώ το μάρμαρο με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει σημαντικές αποκαταστάσεις του 18ου αιώνα – όπως συμβαίνει συνήθως με τα αρχαία μάρμαρα. «Οι Βρετανοί έμποροι αρχαιοτήτων, όπως ο Χάμιλτον, τον 18ο αιώνα δούλευαν χέρι-χέρι με Ιταλούς αναστηλωτές», λέει ο Heintz.

Στην περίπτωση της Αφροδίτης: «Το στήριγμα δίπλα στο αριστερό της πόδι είναι του 18ου αιώνα—ακριβές αντίγραφο του στηρίγματος που βρίσκεται στην Αφροδίτη στο μουσείο Capitoline στη Ρώμη. Στη συνέχεια ο δεξιός πήχης, το χέρι και το κεντρικό τμήμα του λαιμού είναι επίσης του 18ου αιώνα». Και προσθέτει: «Το κεφάλι, ξέρουμε από μια επιστολή που έγραψε ο Γκάβιν Χάμιλτον, ήταν στην πραγματικότητα από άλλο άγαλμα».
Όμως τέτοιες μεταγενέστερες αποκαταστάσεις θεωρούνται «ισότιμες για την πορεία» στα μάρμαρα αυτής της περιόδου.

Το 1920, το έργο αγοράστηκε μέσω των εμπόρων Spink and Son με έδρα το Λονδίνο από τον Αμερικανό πολιτικό και εκδοτικό μεγιστάνα William Randolph Hearst. Πήγε στην αποθήκη του στο Μπρονξ (που απεικονίζεται διάσημα στην ταινία Citizen Kane), αλλά, σύμφωνα με τον Heintz, μάλλον έμεινε στο κλουβί του για δύο δεκαετίες μέχρι να πουληθεί στον Ουγγρικής καταγωγής, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έμπορο έργων τέχνης, Joseph Brummer. Το μάρμαρο εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην πώληση ακινήτων του Brummer το 1949 στις γκαλερί Parke-Bernet της Νέας Υόρκης.

Το μάρμαρο εξαφανίστηκε στη συνέχεια, σε μια ιδιωτική συλλογή, μέχρι που ο Heintz έλαβε ένα email από έναν εκπρόσωπο του Sotheby’s πριν από έξι ή επτά χρόνια, «με μερικές εικόνες της Αφροδίτης που ρωτούσε αν αξίζει κάτι». Αμέσως το αναγνώρισε ως ένα από τα μάρμαρα του Παλατιού Χάμιλτον, αλλά μόλις τώρα βγαίνει στην αγορά.

Όμως, όπως λέει ο Heintz, «αυτός είναι συχνά ο τρόπος με τις αρχαιότητες».
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2095,ΑΠΟΨΕΙΣ,105,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,840,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,199,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,914,ΒΙΝΤΕΟ,326,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,215,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1895,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,225,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,84,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,87,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,958,Κόσμος,10100,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,636,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1647,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6176,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,65,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1232,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3223,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,117,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,727,Eco-News,2902,GP - info,5,voice healing therapy,63,
ltr
item
Ploumistos.com: Το αρχαίο ρωμαϊκό μαρμάρινο άγαλμα «Η Αφροδίτη του Χάμιλτον» έσπασε όλα τα ρεκόρ στην τιμή της δημοπρασίας
Το αρχαίο ρωμαϊκό μαρμάρινο άγαλμα «Η Αφροδίτη του Χάμιλτον» έσπασε όλα τα ρεκόρ στην τιμή της δημοπρασίας
Το αρχαίο ρωμαϊκό μαρμάρινο άγαλμα «Η Αφροδίτη του Χάμιλτον» έσπασε όλα τα ρεκόρ στην τιμή της δημοπρασίας
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/12/Hamilton-Aphrodite-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content