Η αλλαγή απαιτεί προσαρμογές – Πώς να τη διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά

Η αλλαγή απαιτεί προσαρμογές – Πώς να τη διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά

👉Η αλλαγή απαιτεί προσαρμογές. Μερικές φορές, αυτές μπορεί να είναι μικρά πράγματα, όπως η εύρεση ενός νέου τρόπου να κάνετε κάτι ή η προσθήκη ενός νέου βήματος σε κάποια από τις καθημερινές σας ρουτίνες. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αλλαγή εισάγει σημαντικές δυσκολίες στον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άγχος ή κατάθλιψη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή είναι πάντα κακή. Αλλά ακόμη και οι καλές αλλαγές για τις οποίες είστε ενθουσιασμένοι μπορεί να σας προκαλέσουν άγχος. Μπορεί τα πράγματα να μην ήταν τέλεια πριν, αλλά μπορεί να νιώθατε άνετα στην προηγούμενη κατάσταση ισορροπίας σας. Είχατε μια ρουτίνα. Γνωρίζατε τι να περιμένετε, οπότε δεν σας αποπροσανατόλιζαν οι εκπλήξεις ή οι απροσδόκητες προκλήσεις.

Καθώς συμβαίνει η αλλαγή, η ρουτίνα μας διαταράσσεται. Ξαφνικά χρειάζεται να προσαρμοστούμε, καθώς ωθούμαστε όλο και περισσότερο έξω από τη ζώνη άνεσής μας. Το άγχος που φέρνουν αυτές οι αλλαγές μπορεί να μας φαίνεται συντριπτικό μερικές φορές. Και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας ευεξία. Για παράδειγμα, μπορεί να βρεθούμε να αντιμετωπίζουμε συμπτώματα όπως:

– Άγχος

– Αλλαγές στην όρεξη

– Θλίψη

– Ευερεθιστότητα

– Μυϊκός πόνος

– Προβλήματα στον ύπνο

– Στομαχικές διαταραχές

– Πονοκέφαλοι έντασης

– Προβλήματα συγκέντρωσης.

Η ύπαρξη στρατηγικών αντιμετώπισης μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο ανθεκτικοί στο στρες και να προσαρμοστείτε ευκολότερα στις μεταβάσεις της ζωής σας. Μπορεί να μην μπορείτε να σταματήσετε τις αλλαγές, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο αντιδράτε.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της αλλαγής

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές μπορεί να παίξει ρόλο στη συνολική ψυχική μας ευεξία, συμπεριλαμβανομένου του πώς αισθανόμαστε για τη ζωή μας. Αν δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε μια αλλαγή στη ζωή σας, μπορεί να μείνετε με συναισθήματα αρνητικότητας, πικρίας ή λύπης για το αποτέλεσμα.

Αν έχετε την τάση να είστε ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, μπορείτε να ανακάμψετε και να προσαρμοστείτε με σχετική ευκολία. Αν όμως έχετε την τάση να δυσκολεύεστε περισσότερο με τις μεταβάσεις, ίσως χρειαστείτε λίγη επιπλέον βοήθεια. Ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν αντιμετωπίζετε τις αλλαγές για να διευκολύνετε αυτές τις προσαρμογές.

Προετοιμαζόμαστε

Οι αλλαγές συχνά συμβαίνουν όταν δεν τις περιμένετε, οπότε το να έχετε το νου σας στο μέλλον και να προετοιμάζεστε, τουλάχιστον νοητικά, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τα γεγονότα που έρχονται στο μέλλον και μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι θα αλλάξετε εργασία, θα μετακομίσετε ή θα βοηθήσετε έναν ηλικιωμένο γονέα, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε από τώρα για να κάνετε αυτές τις μεταβάσεις λιγότερο αγχωτικές. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε:

– Να δημιουργήσετε λίστες ελέγχου των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε πριν συμβεί το γεγονός.

– Να αποταμιεύετε χρήματα για να αποφύγετε το οικονομικό άγχος κατά τη διάρκεια των μεταβατικών περιόδων.

– Να συζητήσετε τι θα συμβεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

– Να κάνετε συνειδητές επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να αλλάξετε στη ζωή σας.

Όταν είστε εσείς αυτοί που θα ξεκινήσουν μια αλλαγή, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να νιώσετε ότι έχετε μεγαλύτερο έλεγχο σε ό,τι πρόκειται να συμβεί. Συχνά, οι απροσδόκητες αλλαγές στη ζωή μας – είτε πρόκειται για απώλεια εργασίας, διαζύγιο ή θάνατο αγαπημένου προσώπου – είναι αυτές που μπορεί να μας προκαλέσουν περισσότερο φόβο και αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί.

Ενώ η αποφυγή μπορεί μερικές φορές να μειώσει το άγχος βραχυπρόθεσμα, έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι μακροπρόθεσμα αυξάνει το άγχος και το στρες. Η προετοιμασία του εαυτού σας και η λήψη προληπτικών μέτρων προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των αλλαγών είναι ένας καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τον έλεγχο και να νιώσουμε δυνατοί.

Αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε

Ο τρόπος που σκέφτεστε για την αλλαγή παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του πόσο καλά θα την αντιμετωπίσετε. Τα αυτόματα αρνητικά μοτίβα σκέψης μπορούν να υπονομεύσουν την ικανότητά μας να εστιάζουμε στα θετικά. Όταν οι αρνητικές σκέψεις μας καταβάλλουν, είναι πιο δύσκολο να πιστέψουμε στις ικανότητές μας να τις αντιμετωπίσουμε.

Η γνωστική αναπλαισίωση είναι μια τεχνική που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν αυτές τις αρνητικές σκέψεις. Είναι μια στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή σας ζωή για να σας βοηθήσει να δείτε τις καταστάσεις με μια πιο ρεαλιστική, ελπιδοφόρα στάση.

Η γνωστική αναπλαισίωση έχει να κάνει με την αλλαγή της οπτικής γωνίας από την οποία βλέπετε μια κατάσταση. Για παράδειγμα, αν βλέπετε μια αλλαγή ως κάτι που διαταράσσει την ισορροπία της ζωής σας, οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε πολύ πιο δύσκολο να χειριστείτε αποτελεσματικά την αλλαγή αυτή.

Είναι πιο ενδυναμωτικό να αλλάξετε αυτή την προοπτική και να εστιάσετε περισσότερο στις δυνάμεις και τις ικανότητές σας να προσαρμοστείτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δείτε τα θετικά που προκύπτουν από την κατάσταση ή να πιστέψετε στην ικανότητά σας να επιβιώσετε και να ευδοκιμήσετε μέσα από την αλλαγή.

Αν και η γνωστική αναπλαισίωση είναι κάτι που μπορείτε να δουλέψετε με τη βοήθεια ενός θεραπευτή, είναι επίσης κάτι που μπορείτε να κάνετε κάθε φορά που παρατηρείτε τον εαυτό σας εγκλωβισμένο σε ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης. Αν θέλετε να μεταβείτε σε μια πιο θετική νοοτροπία σχετικά με μια αλλαγή στη ζωή σας:

– Παρατηρήστε τις γνωστικές στρεβλώσεις: Εμπλέκεστε σε μοτίβα όπως η καταστροφική σκέψη ή η σκέψη «όλα ή τίποτα» που επιδεινώνουν τις σκέψεις σας;

– Εξετάστε τα στοιχεία: Πόσο ρεαλιστικές είναι οι σκέψεις σας; Ποια στοιχεία υπάρχουν που να αμφισβητούν την αρνητική σας σκέψη;

– Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας: Είναι η εσωτερική φωνή σας ευγενική και συμπονετική; Πώς μπορείτε να δείξετε στον εαυτό σας καλοσύνη σε αυτή την κατάσταση;
Βρίσκουμε κοινωνική στήριξη

Η κοινωνική στήριξη είναι απαραίτητη για την ψυχική ευεξία, αλλά αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε αλλαγή. Φίλοι, αγαπημένα πρόσωπα και άλλες κοινωνικές σχέσεις μπορούν να παρέχουν υποστήριξη με διάφορους τρόπους όταν αντιμετωπίζετε αλλαγές στη ζωή σας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επωφεληθείτε περιλαμβάνουν την απόκτηση:

– συναισθηματικής στήριξης: Οι φίλοι και τα αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να μας ακούσουν και να μας προσφέρουν ενσυναίσθηση και παρηγοριά.

– ενθάρρυνσης: Το κοινωνικό μας σύστημα στήριξης μπορεί επίσης να μας ενθαρρύνει να πετύχουμε όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο είδος πρόκλησης.

– πληροφοριών: Οι κοινωνικές επαφές μπορούν επίσης να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να μάθετε πράγματα και να αποκτήσετε πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε καθώς κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας.

– απτή υποστήριξη: Μερικές φορές, οι αλλαγές φέρνουν την ανάγκη για πραγματική φυσική βοήθεια σε ορισμένες εργασίες. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεστε κάποιον να σας φέρνει γεύματα όταν είστε άρρωστοι ή να σας πηγαίνει με το αυτοκίνητο σε ραντεβού.

Πηγή: verywellmind.com - enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η αλλαγή απαιτεί προσαρμογές – Πώς να τη διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά
Η αλλαγή απαιτεί προσαρμογές – Πώς να τη διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά
Η αλλαγή απαιτεί προσαρμογές – Πώς να τη διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά
https://i.pinimg.com/originals/bd/18/87/bd18877a4fe67b37c0c3773d176b1153.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_70.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_70.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content