«Οριζόντια μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους» - Η κυβέρνηση έχει σε ετοιμότητα και νέα μέτρα ατομικών περιορισμών

«Οριζόντια μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους» - Η κυβέρνηση έχει σε ετοιμότητα και νέα μέτρα ατομικών περιορισμών

👉Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τα αποτελέσματα από τις τελευταίες παρεμβάσεις που θα διαφανούν το επόμενο δεκαήμερο αλλά με δεδομένο ότι η ΚΥΑ με τα μέτρα που ελήφθησαν εκπνέει στις 22/11 έχει φουντώσει η συζήτηση αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει μέτρα τύπου Αυστρίας, δηλαδή οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να πηγαίνουν μόνο στα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία.

Επίσης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και άλλες επιλογές, όπως η επαναφορά της μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ανεξαρτήτως συνωστισμού ενώ δεν μπορεί να εξαιρεθεί ακόμα και το μοντέλο της Αυστρίας, με πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους.

Την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένονται οι αποφάσεις για το ποιες παρεμβάσεις που βρίσκονται υπό συζήτηση για την πρόσβαση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί σε λιανεμπόριο, εστίαση και χώρους εργασίας μπορεί να λάβουν το "πράσινο φως".

Επιπλέον και ως νέα κρυφή απειλή για την εξάπλωση της πανδημίας μπαίνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς. Στους 71.000 υπολογίζονται οι φορείς του κορωνοϊού που δεν γνωρίζουν ότι νοσούν.

Ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν αποφασίσει το κάθε βήμα να γίνεται με προσοχή και μεθοδικότητα, καθώς συνυπολογίζεται το γεγονός πως έχουν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμό οι εμβολιασμοί. Είναι ενδεικτικό τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 235.000 ραντεβού πρώτης δόσης για το εμβόλιο αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη αναμνηστική δόση.

«Μένουμε ανοιχτοί με τη φιλοσοφία των μέτρων που απευθύνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή το μερικό lockdown που επιβλήθηκε στη Ολλανδία.

«Η απόφαση και η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν οριζόντια τοπικά μέτρα που θα αφορούν και εμβολιασμένους» ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

«Η αγορά, η οικονομία, η παιδεία, θα μείνουν όρθιες, κανείς δε θέλει να γυρίσει στο καθεστώς των SMS και στην τηλεκπαίδευση» πρόσθεσε. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δίνουμε μεγάλη μάχη με την πανδημία, μάχη για να μείνει ανοιχτή η αγορά, η εκπαίδευση, έχουμε μπροστά μια περίοδο για την αγορά που είναι η μισή τους χρονιά, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να μείνει η αγορά ανοιχτή».

«Η μεγάλη μάχη δίνεται τώρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντέξει», δήλωσε.

Τα «Χριστούγεννα 2G»

Αυτός είναι ο κωδικός για τα φετινά Χριστούγεννα που περιμένουν ότι θα περάσουν οι Αυστριακοί, εφόσον δεν αποφασιστούν ακόμα σκληρότερες παρεμβάσεις στον δρόμο που η Ολλανδία ανοίγει πρώτη στην Ευρώπη.

Ο κανόνας «2G» της Αυστρίας έχει προκύψει από τις λέξεις «Geimpft» και «Genesen», δηλαδή ο εμβολιασμένος και εκείνος που έχει αναρρώσει. Οι μοναδικοί, κοινώς, που έχουν πρόσβαση με τα πιστοποιητικά τους σε διασκέδαση, εστίαση, ξενοδοχεία, κινηματογράφους, κάθε εκδήλωση άνω των 25 συμμετεχόντων. «Ολα είναι ανοιχτά», επιβεβαιώνουν ενημερωμένες πηγές, επιμένοντας ταυτόχρονα στη βασική αρχή του Μαξίμου, η οποία αφήνει έξω από την εξίσωση το γενικό… κατέβασμα ρολών: Να μην υποστούν ξανά «σημαντικούς περιορισμούς» οι εμβολιασμένοι.

Η φράση αυτή κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο για άτυπο lockdown (με εξαίρεση σουπερμάρκετ και φαρμακεία) για τους ανεμβολίαστους. Οπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, βρίσκονται διαρκώς στο ραντάρ του Μαξίμου οι κινήσεις της υπόλοιπης Ευρώπης, όπως το αυστριακό μοντέλο ή η χρήση του Green Pass στην Ιταλία, καθώς και οι αντιδράσεις στις κοινωνίες, και εξετάζονται σενάρια προσαρμογής τους στην ελληνική πραγματικότητα, εφόσον χρειαστεί.

Στήριξη στο ΕΣΥ

Ο παράγοντας - κλειδί που θα κρίνει την ενδεχόμενη εφαρμογή νέων μέτρων είναι οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως έχουν προαναγγείλει οι Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης από την εβδομάδα που μας έρχεται θα υπάρξει επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Πρόκειται για συγκεκριμένες ειδικότητες (πνευμονολόγοι, παθολόγοι, αναισθησιολόγοι κ.λπ.), οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν εξαντληθεί από τις δύσκολες εφημερίες.

Παράλληλα, «στο παιχνίδι» μπαίνουν και αρκετές ιδιωτικές κλινικές, είτε παίρνοντας περιστατικά Covid είτε και non Covid, προκειμένου να απορροφήσουν περισσότερα περιστατικά του ιού τα δημόσια νοσοκομεία.

Το διάβασα στο pronews.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,490,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2052,ΑΠΟΨΕΙΣ,94,Άρθρα,823,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,141,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,803,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,179,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,872,ΒΙΝΤΕΟ,255,ΒΟΛΟΣ,92,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,201,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1807,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,34,ΕΡΕΥΝΕΣ,62,ΖΩΗ,211,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,64,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,66,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,797,Κόσμος,9989,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,51,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,552,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1620,Πολιτική,6924,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6128,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,78,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1207,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3128,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,64,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,107,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,698,Eco-News,2857,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: «Οριζόντια μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους» - Η κυβέρνηση έχει σε ετοιμότητα και νέα μέτρα ατομικών περιορισμών
«Οριζόντια μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους» - Η κυβέρνηση έχει σε ετοιμότητα και νέα μέτρα ατομικών περιορισμών
«Οριζόντια μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους» - Η κυβέρνηση έχει σε ετοιμότητα και νέα μέτρα ατομικών περιορισμών
https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2021/06/12/ImgSrc-12-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_446.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_446.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content