Κίνα! Στήνεται η «τέλεια καταιγίδα» για Ενεργειακή κρίση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την κατάρρευση εταιρειών-«κολοσσών»

Κίνα! Στήνεται η «τέλεια καταιγίδα» για Ενεργειακή κρίση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την κατάρρευση εταιρειών-«κολοσσών»

👉Ο κινεζικός κολοσσός διαχείρισης ακινήτων, China Evergrande Group έχασε τον τρίτο γύρο πληρωμής κουπονιών σε ομολογιούχους μέσα σε τρεις εβδομάδες, εντείνοντας το αρνητικό κλίμα στην αγορά ακινήτων εντείνονατς τον φόβο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ορισμένοι ομολογιούχοι γνωστοποίησαν ότι δεν έλαβαν τις πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για τα χρεόγραφα λήξεως Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν σήμερα, με τον όμιλο να έχει χάσει δύο προθεσμίες πληρωμών και τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές ανησυχούν τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία ένα «κανόνι» της τάξεως των 300δισ. δολαρίων, τη στιγμή που η «περίοδος χάριτος» 1 μηνός που έχει δοθεί στον κινέζικο «κολοσσό ακινήτων» τελειώνει.

Σε κίνδυνο και άλλοι «κολοσσοί» ακινήτων

Η κινεζική εταιρεία ακινήτων Sinic προειδοποίησε πως δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ένα δάνειο «ελλείψει ρευστότητας», σε μια περίοδο που ο τομέας των ακινήτων συγκλονίζεται από τις δυσχέρειες της Evergrande, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η Sinic είναι η τελευταία από τις κινεζικές εταιρείες ακινήτων που αναφέρει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και η ανακοίνωσή της έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, χθες, Δευτέρα, δύο διευθυντών μιας άλλης εταιρείας του τομέα, της Fantasia, που δυσκολεύεται επίσης να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η Sinic ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου 250 εκατ. δολαρίων (216 εκατ. ευρώ), η λήξη του οποίου είναι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Παράλληλα «προβλέπει ότι δεν θα διαθέτει αρκετή ρευστότητα» για να προβεί σ’ αυτή την πληρωμή, ανέφερε η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της με σημερινή ημερομηνία.

Η εταιρεία θα πρέπει εξάλλου να αποπληρώσει ένα άλλο δάνειο 250 εκατ. δολαρίων τον Ιανουάριο και στη συνέχεια 210 εκατ. τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Sinic είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τον περασμένο μήνα, όταν η μετοχή της είχε χάσει 87% της αξίας της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά τα προβλήματα της υπερχρεωμένης γιγάντιας εταιρείας ακινήτων Evergrande.

Η υπόθεση έκανε τον επικεφαλής της Sinic να χάσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Και η διαπραγμάτευση των μετοχών της έχει έκτοτε ανασταλεί στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η Sinic, όπως και η Evergrande, προσφέρουν εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους σε όλη την Κίνα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως με πιθανή οριστική κατάρρευσή τους πόσες οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο, στρώνοντας τον δρόμο για μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν και τις επιχειρήσεις (μικρές ή μεγάλες) που θα συμπαρασύρουν.

Επεκτείνεται η ενεργειακή κρίση


Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές εβδομάδες στην αχανή χώρα δεν γνωρίζει σημάδια βελτίωσης. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.

Η μεγαλύτερη -οικονομικά- επαρχία της βορειοανατολικής Κίνας προειδοποίησε τη Δευτέρα για επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης παρά τις -απέλπιδες- προσπάθειες του Πεκίνου για ενίσχυση της προσφοράς άνθρακα και την αυστηρή διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επαρχία Λιαονίνγκ εξέδωσε τη Δευτέρα το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια -για πέμπτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες- προειδοποιώντας ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να φθάσει σχεδόν τα 5 γιγαβάτ (GW).

Χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τους παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για μερικές ώρες μέσα στην ημέρα.

Ο συναγερμός Επιπέδου 2 υποδηλώνει έλλειψη ενέργειας που ισοδυναμεί με 10-20% της συνολικής ζήτησης ενέργειας.

Το συνολικό πρόβλημα ωστόσο είναι πολύ μεγαλύτερο και ολόκληρες βιομηχανίες απειλούνται ΜΑΖΙΚΑ με οριστικό λουκέτο.

Το διάβασα στο el.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1094,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,267,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1260,ΒΙΝΤΕΟ,841,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1565,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,918,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κίνα! Στήνεται η «τέλεια καταιγίδα» για Ενεργειακή κρίση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την κατάρρευση εταιρειών-«κολοσσών»
Κίνα! Στήνεται η «τέλεια καταιγίδα» για Ενεργειακή κρίση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την κατάρρευση εταιρειών-«κολοσσών»
Κίνα! Στήνεται η «τέλεια καταιγίδα» για Ενεργειακή κρίση ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την κατάρρευση εταιρειών-«κολοσσών»
https://radar.gr/wp-content/uploads/2021/10/china-crisis-750x375.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_723.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_723.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content