Έτσι μπορείς να το πετύχεις - Η αλλαγή στη συμπεριφορά που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Έτσι μπορείς να το πετύχεις - Η αλλαγή στη συμπεριφορά που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους

👉Ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μας που ίσως δε σας περνάει από το μυαλό φαίνεται πως ευθύνεται για το πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε. Ανακαλύψτε τι διαπίστωσαν οι ερευνητές μετά από ένα πείραμα συμπεριφοράς.

Θα μπορούσαν στοιχεία του χαρακτήρα μας να επηρεάσουν τα επίπεδα της ευτυχίας μας στην καθημερινή μας ζωή; Ίσως να ακούγεται περίεργο όμως στοιχεία μιας έρευνας παρατήρησης σε μορφή πειράματος συσχετίζει την ευεξία με την εξωστρέφεια, το στοιχείο αυτό του χαρακτήρα μας που μας κάνει πιο κοινωνικούς και ορισμένες φορές ακόμα και πιο αγαπητούς στον κοινωνικό μας περίγυρο.

Τα αποτελέσματα μελετών στο παρελθόν έχουν αναδείξει ως δεδομένο ότι σε γενικό πλαίσιο, οι εξωστρεφείς χαρακτήρες είναι πιο ευτυχισμένοι σε σύγκριση με τους εσωστρεφείς χαρακτήρες, μια παρατήρηση που εξετάζεται συνεχώς για δεκαετίες. Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, είναι δύσκολη η διαπίστωση σχετικά με το εάν αυτό αντικατοπτρίζει το τι κάνει τους ανθρώπους εξωστρεφείς ή αν αυτό αντανακλά τα είδη αλληλεπιδράσεων που έχουν οι άνθρωποι όταν λειτουργούν ως εξωστρεφείς χαρακτήρες.

Το συγκεκριμένο ερώτημα θέλησαν να ερευνήσουν οι ερευνητές Seth Margolis και Sonja Lyubomirsky τον περασμένο χρόνο, πραγματοποιώντας ένα πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στο Journal of Experimental Psychology: General.

Το πείραμα της εσωστρέφειας και της εξωστρέφειας


Ο σχεδιασμός αυτού του πειράματος ήταν ιδιαίτερα απλός. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τα χαρακτηριστικά των εξωστρεφών ανθρώπων (όπως το ότι είναι ομιλητικοί, διεκδικητικοί και αυθόρμητοι) και κλήθηκαν να συμπεριφέρονται ανάλογα για μια εβδομάδα. Αντίστοιχα, τους δόθηκαν και τα χαρακτηριστικά των εσωστρεφών ανθρώπων (όπως το ότι είναι πιο ήσυχοι και λιγότερο εκδηλωτικοί) και θα έπρεπε να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο για μια άλλη εβδομάδα της καθημερινότητάς τους.

Στο αρχικό στάδιο του πειράματος, υπολογίστηκαν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των συμμετεχόντων. Στην πορεία του πειράματος, οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τις συμπεριφορές των ατόμων για να διασφαλίσουν ότι ακολούθησαν σωστά τις οδηγίες. Μέτρησαν επίσης τα επίπεδα ευεξίας των συμμετεχόντων, οι οποίοι βαθμολόγησαν το πόσο διασκεδαστικές ήταν γι’ αυτούς οι διάφορες δραστηριότητες τις διαφορετικές εβδομάδες που ακολουθήσαν τις οδηγίες για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Συνολικά, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας την εβδομάδα που ακολουθούσαν την συμπεριφορά ενός εξωστρεφούς χαρακτήρα σε σύγκριση με αυτή που συμπεριφέρονταν ως εσωστρεφείς χαρακτήρες. Η διαπίστωση αυτή ίσχυε τόσο για τους συμμετέχοντες που είχαν αρχικά έναν εξωστρεφή χαρακτήρα αλλά για τους πιο εσωστρεφείς. Επομένως, η μετατροπή αυτή στην συμπεριφορά για τις ανάγκες του πειράματος επηρέασε τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα από τα επίπεδα εξωστρέφειας που είχαν στην αρχή της παρατήρησης.

Με λίγα λόγια, όσο περισσότερο οι συμμετέχοντες απολάμβαναν τις εξωστρεφείς συμπεριφορές και ένιωθαν ότι μετρούσαν στο κοινωνικό σύνολο, τόσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην ευημερία μεταξύ των εξωστρεφών και των εσωστρεφών κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της παρατήρησης.

Συμπερασματικά, τα αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζουν πως όταν κάποιος συμπεριφέρεται όντας πιο ανοιχτός και πιο εκδηλωτικός με τους άλλους ανθρώπους, έχει περισσότερες κοινωνικές επαφές και συμμετέχει σε νέες δραστηριότητες, αυξάνεται το αίσθημα της ευτυχίας και της χαράς σε σύγκριση με όσους επιλέγουν να είναι πιο κλειστοί και λιγότερο εκφραστικοί.

Παρόλα αυτά, εγείρονται ερωτήματα όπως για παράδειγμα εάν αυτή η επίδραση μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Τα άτομα δηλαδή αντιδρούν στην αλλαγή αυτή που προκαλείται από τις συνθήκες της έρευνας ή θα συνεχίσουν να είναι εξίσου ευτυχισμένοι εάν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Αντιστοίχως, η εξωστρεφής ή εσωστρεφής συμπεριφορά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αλλάξει τις αντιλήψεις των ανθρώπων για τα δικά τους χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους; Όλα αυτά είναι θεωρητικές ερωτήσεις που θα μπορούσαν να διερευνηθούν και να απαντηθούν από περαιτέρω ερευνητικές εργασίες.

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,493,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2062,ΑΠΟΨΕΙΣ,98,Άρθρα,825,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,146,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,813,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,185,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,890,ΒΙΝΤΕΟ,280,ΒΟΛΟΣ,96,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1851,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,204,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1833,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,34,ΕΡΕΥΝΕΣ,62,ΖΩΗ,220,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,65,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,69,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,850,Κόσμος,10021,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,53,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,572,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1627,Πολιτική,6927,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6150,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,79,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,64,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1219,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3157,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,68,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,109,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,705,Eco-News,2869,GP - info,5,voice healing therapy,47,
ltr
item
Ploumistos.com: Έτσι μπορείς να το πετύχεις - Η αλλαγή στη συμπεριφορά που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Έτσι μπορείς να το πετύχεις - Η αλλαγή στη συμπεριφορά που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Έτσι μπορείς να το πετύχεις - Η αλλαγή στη συμπεριφορά που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους
https://www.schooltime.gr/wp-content/uploads/2018/12/sinaisthimata88987.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_41.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_41.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content