Ολοήμερα σχολεία, χαμηλότερα ενοίκια, γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ολοήμερα σχολεία, χαμηλότερα ενοίκια, γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

👉Το πρώτο σήμα εκκίνησης του αγώνα διεκδίκησης των νέων είχε δώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Προσέφερε τότε ένα δείγμα μέτρων και πολιτικών ενίσχυσης και προσέλκυσης των νέων, με σημαντικότερο ίσως αυτό του «πρώτου ενσήμου», της διευκόλυνσης δηλαδή εισόδου στην αγορά εργασίας. Επιπλέον υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να χαράξει ευρύτερη πολιτική υπέρ των νέων, την οποία, όπως είχε πει, θα σχεδιάσει από κοινού με τη νέα γενιά, μέσω εξάμηνης ανοιχτής διαβούλευσης.

Ο φόβος να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς

Κατά σύμπτωση την προηγουμένη ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος ξεδίπλωνε στο «Βήμα της Κυριακής» το κυβερνητικό σχέδιο για τη νέα γενιά αποδεχόμενος ότι «τις τελευταίες δεκαετίες οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Ελληνες ανήκουν στους συστηματικά χαμένους από την κατανομή πόρων και ευκαιριών», όπως άλλωστε μαρτυρά και η σχεδόν μαζική μετανάστευσή τους στο εξωτερικό. Προχωρούσε μάλιστα ακόμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι υφίστανται περισσότερο απ’ όλους τις συνέπειες των σημερινών κρίσεων και απειλών, η δική τους ζωή είναι η πρώτη που υποβαθμίζεται και το δικό τους μέλλον διακυβεύεται με κάθε κρίση που εκδηλώνεται».

Σημείωνε επιπροσθέτως ότι «πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακύπτει ο φόβος στην τρέχουσα νέα γενιά να ζήσει χειρότερα από τους γονείς της». Και αυτό λόγω του πλήθους των περιβαλλοντικών, υγειονομικών και οικονομικών κρίσεων που την καταδιώκουν.
Δεσμεύσεις για να ανατραπεί η τάση

Στη βάση των παραπάνω διαπιστώσεων επέμεινε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν δεσμευθεί να ανατρέψουν αυτή την τάση, προκρίνοντας την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης για τη νεολαία, που θα περιλαμβάνει πλαίσιο ολοκληρωμένων πολιτικών, με παρεμβάσεις από τις αμοιβές, το Δημογραφικό και τη λειτουργία των σχολείων, μέχρι την αγορά ενοικίων και την επικράτηση συνθηκών ισονομίας και ίσης μεταχείρισης και των αυτών δικαιωμάτων για τις γυναίκες, τους ομοφυλοφίλους και συνολικά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Σχολεία ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα


Προαναγγέλλει δε ότι εντός του Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ξεχωριστές παρεμβάσεις για τη λειτουργία των σχολείων, με ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες, μέχρι τις 6 το απόγευμα, ώστε να παραταθεί η παραμονή των μικρών μαθητών στο σχολείο και έτσι να απαλλαγούν τα νεότερα νοικοκυριά από πρόσθετες δαπάνες φύλαξης και εκπαίδευσης των παιδιών τους και μαζί να ελευθερωθούν οι μητέρες ώστε ευχερέστερα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο

Εχει επίσης εντοπιστεί ότι οι δαπάνες κατοικίας τείνουν να γίνουν δυσβάστακτες για τους κατά βάση χαμηλόμισθους νέους. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η δαπάνη για στέγαση δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του εισοδήματος. Για τον λόγο αυτόν και επειδή έχει διαπιστωθεί ότι τα ενοίκια στην τρέχουσα περίοδο αυξάνονται ταχύτερα από την αξία των ακινήτων επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους νέους, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να παρέμβει εμμέσως στην αγορά ενοικίων μέσω της προσφοράς κατοικιών. Ηδη αναζητούνται ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση για νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια. Ταυτόχρονα αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα με σκοπό την ανέγερση μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μοντέρνων, εντός του αστικού ιστού, λαϊκών κατοικιών που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους.
  
Νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Οπως διευκρινίζει ο κ. Σκέρτσος, η κυβέρνηση δεν θέλει να ακολουθήσει τα πρότυπα των γκετοποιημένων κατασκευών της Εργατικής Κατοικίας και γι’ αυτό επιλέγει την αναζήτηση ελεύθερων οικοπέδων σε ήδη οργανωμένες οικιστικές γειτονιές. Επίσης ο υπουργός Επικρατείας αποδίδει εξαιρετική σημασία στην αποκατάσταση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικών προτιμήσεων. Και δεν κρύβει ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλωνν ζευγαριών συγκρουόμενος ακόμα και με τους πυρήνες της σκληρής Δεξιάς που υπάρχουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σκέρτσος περιγράφει ουσιαστικά ένα «νέο συμβόλαιο» μεταξύ των μεγαλύτερων και νεότερων γενεών που θα αναδιανέμει πόρους και ευκαιρίες υπέρ των νέων. Ο υπουργός Επικρατείας διευκρινίζει, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρόκειται να ακολουθηθεί η παραδοσιακή μέθοδος της ευθείας επιδότησης, ούτε θα υιοθετηθεί ένα σχέδιο που θα καθοδηγεί πατερναλιστικά τους νέους ή θα ποδηγετεί τις προσωπικότητές τους.

Αντιθέτως, θα επιχειρηθεί η διαμόρφωση όρων μιας πιο δίκαιης διανομής πόρων και ευκαιριών που θα διευκολύνει την αυτονομία τους και θα επιτρέπει την υλοποίηση των σχεδίων τους με δικούς τους όρους. Υπόσχεται δε ότι το σχέδιο θα καταρτιστεί βήμα-βήμα με τη συμμετοχή των νέων και διάλογο έξι μηνών σε κάθε γωνιά της χώρας.

Διεκδίκηση με το βλέμμα στις εκλογές


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να διεκδικήσει τους νέους και να τους φέρει κοντά της. Εχει καταγράψει προφανώς την αδυναμία, βλέπει επίσης ότι η διεκδίκηση του κ. Τσίπρα είναι δυναμική και αντιλαμβάνεται ότι με τους νέους απέναντι θα κινδυνεύσει. Και βεβαίως δεν χωρεί αμφιβολία ότι προετοιμάζεται για τις επόμενες δύσκολες εκλογές της απλής αναλογικής, τις οποίες οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιμένουν να τις τοποθετούν στο τέλος της τετραετίας, το καλοκαίρι του 2023, παρά τα θρυλούμενα για την προσεχή άνοιξη ή το προσεχές φθινόπωρο. Οπως και να έχει, η πολιτική μάχη θα μεταφερθεί σταδιακά στο γήπεδο της νιότης είτε γιατί οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιβάλλουν είτε γιατί η πραγματική ζωή το απαιτεί.

Το διάβασα στο in.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,501,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2095,ΑΠΟΨΕΙΣ,104,Άρθρα,826,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,155,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,839,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,199,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,913,ΒΙΝΤΕΟ,325,ΒΟΛΟΣ,98,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1856,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,214,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1889,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,70,ΖΩΗ,225,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,82,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,85,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,952,Κόσμος,10099,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,636,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1646,Πολιτική,6934,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6173,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,65,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1232,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3219,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,117,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,726,Eco-News,2900,GP - info,5,voice healing therapy,61,
ltr
item
Ploumistos.com: Ολοήμερα σχολεία, χαμηλότερα ενοίκια, γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση
Ολοήμερα σχολεία, χαμηλότερα ενοίκια, γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση
Ολοήμερα σχολεία, χαμηλότερα ενοίκια, γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση
https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lightbox_open/public/articles/2020-12-26/gamos_omofilofilon.jpg?itok=EEvWMhmq
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_201.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_201.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content