Χωρίζουν γονείς από παιδιά για τον κορωνοϊό! Έρχονται και εδώ αυτά τα μέτρα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίζουν γονείς από παιδιά για τον κορωνοϊό! Έρχονται και εδώ αυτά τα μέτρα;

👉Οικογένειες στριμώχονται σε μικρούς χώρους καραντίνας και βρέφη αποχωρίζονται τις μητέρες τους με βάση τους νέους κανονισμούς για την ανάσχεση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ.

Οι οικογένειες στο Χονγκ Κονγκ βιώνουν την απομόνωση και υφίστανται ψυχικά τραύματα καθώς οι νέοι αυστηροί κανόνες που ισχύουν για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού επιβάλλουν οι γονείς να αποχωρίζονται τα μωρά τους και όσοι έχουν νεογέννητα να παραμένουν σε μικρούς χώρους καραντίνας για έως και 14 ημέρες.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επιβάλλουν την νοσηλεία όσων διαπιστώνεται ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και τα μωρά, ενώ όλες οι στενές επαφές τους, ακόμη και αν βγουν αρνητικές στον ιό, περιορίζονται σε αυτοσχέδιους χώρους καραντίνας.

“Είναι τρελό”, λέει μια μητέρα που υποχρεώθηκε ξαφνικά να σταματήσει τον θηλασμό αφού την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε θετική στον ιό και αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον επτά μηνών γιο της.

“Χθες το βράδυ ανέβασα πυρετό γιατί από τον θηλασμό πέρασα στην αποκλειστική χρήση θήλαστρου”, λέει η γυναίκα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Και έτσι αντί να με απασχολεί η COVID, με απασχολούν οι πληγές στο στήθος μου”.

Νομικοί δηλώνουν ότι σε άλλες περιοχές του ανεπτυγμένου κόσμου δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να χωρίζουν τα μέλη μιας οικογένειας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μήπως όμως σχεδιάζεται να γίνει “συνηθισμένο φαινόμενο” παντού;

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δήλωσε αργά χθες το βράδυ στο Reuters ότι σχετικά με κρούσματα του κορωνοϊού που αφορούν παιδιά τα δημόσια νοσοκομεία “υπό ειδικές συνθήκες αποφασίζουν αν μπορούν ή όχι να παραμείνουν οι γονείς με τα παιδιά τους στο νοσοκομείο”.

Τα μέλη της οικογένειας που ζουν στο ίδιο σπίτι με ένα κρούσμα θα αντιμετωπίζονται ως στενές επαφές και θα μεταφέρονται σε ένα κέντρο καραντίνας.

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, η οικογένεια θα μπορεί να ορίζει έναν φροντιστή ο οποίος θα συνοδεύει άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, όπως τα νήπια, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η Σαχάνα Χόκε-Άλι, επιστήμονας που είναι υπεύθυνη μιας ομάδας στήριξης στο Facebook για άτομα σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ, είπε ότι η ομάδα αυτή έχει βοηθήσει περισσότερες από 100 περιπτώσεις παιδιών που είχαν αποχωριστεί τους γονείς τους κατά τον τελευταίο χρόνο με δεκάδες από αυτές να αφορούν την τελευταία εβδομάδα.

Μια αίτηση που κυκλοφόρησε χθες διαδικτυακά σε όλο το Χονγκ Κονγκ ζητάει από την κυβέρνηση να επιτρέπει στα μικρά παιδιά την επιλογή της καραντίνας στο σπίτι.

Περίπου 4.700 από τους 5.000 κατοίκους της περιοχής υπέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που υποχρεώθηκαν να πάνε σε κέντρα καραντίνας την περασμένη εβδομάδα έπειτα από την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε σε ένα δημοφιλές γυμναστήριο της ακριβής συνοικίας Σάι Γινγκ Πουν, ήταν και πολλές οικογένειες απόδημων με μικρά παιδιά.

Η περίπτωση αυτή επηρέασε τραπεζίτες, δικηγόρους και το διεθνές σχολικό δίκτυο της πόλης με κάποιους καθηγητές και μαθητές να έχουν μολυνθεί.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια ομάδα οκτώ βρεφών και οι γονείς τους που την περασμένη εβδομάδα είχαν πάει σε έναν χώρο για οικογενειακό παιχνίδι, εστάλη σε κέντρο καραντίνας καθώς ένας γονέας βρέθηκε θετικός μετά την εμφάνιση της νέας εστίας κρουσμάτων στο γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι γονείς και παιδιά που βρέθηκαν αρνητικοί μπήκαν και αυτοί σε καραντίνα.

“Ανησυχώ πολύ, είναι τόσο μικρός ο χώρος. Οι τρεις μας σε αυτό το δωμάτιο για δέκα ημέρες, δεν θα βγει”, λέει ο Νίκολας Γουόρλι, η σύζυγος του οποίου Κάιλι και ο 15 μηνών γιος τους Χάντερ, είχαν συμμετάσχει στην ομάδα παιχνιδιού.

Τα δωμάτια καραντίνας στην περιοχή Penny’s Bay που φιλοξενούν τον Γουόρλι και πολλούς άλλους είναι 18 τμ και δεν έχουν ψυγείο, κουζίνα και απαραίτητο εξοπλισμό για την περιποίηση βρεφών.

Παρότι οι εργαζόμενοι σε αυτά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν, οι εγκαταστάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για οικογένειες, λένε οι ένοικοί τους.Ο Γουόρλι, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων στην Ασία της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Bain, εξηγεί ότι οι αιχμηρές γωνίες και τα καρφιά που υπάρχουν στο δωμάτιο συνιστούν κινδύνους για την ασφάλεια του μικρού γιου του.

Την Κυριακή, μια τάξη από 35 9χρονους μαθητές του Harbour School της πόλης ενημερώθηκε ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα, όπως είπε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του σχολείου Νταν Μπλέρτον.

“Οι γονείς και το σχολείο ζήτησαν επιτακτικά εναλλακτική και πιο ανθρώπινη λύση σε σχέση με την μεταχείριση μικρών παιδιών”, λέει.

Νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι κανονισμοί που να αφορούν τον διαχωρισμό μελών της ίδιας οικογένειας και κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα.

Η δικηγόρος του Χονγκ Κονγκ Κίρστιν Λάου δήλωσε ότι από νομικής πλευράς είναι στη διακριτική ευχέρεια των υγειονομικών αρχών να χορηγήσουν ή να αρνηθούν την άδεια σε ένα παιδί ή έναν γονέα να μπει σε έναν χώρο καραντίνας.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι οι κανονισμοί “δίνουν λιγοστές οδηγίες για το υπό ποιές συνθήκες επιτρέπεται να παραμείνουν μαζί ένας γονέας με το παιδί του”, προσθέτει.


Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Χωρίζουν γονείς από παιδιά για τον κορωνοϊό! Έρχονται και εδώ αυτά τα μέτρα;
Χωρίζουν γονείς από παιδιά για τον κορωνοϊό! Έρχονται και εδώ αυτά τα μέτρα;
Χωρίζουν γονείς από παιδιά για τον κορωνοϊό! Έρχονται και εδώ αυτά τα μέτρα;
https://www.atal.com/wp-content/uploads/2020/11/Temporary-Quarantine-Facilities-at-Pennys-Bay-Phase-IV-were-launched-in-early-November.jpg
https://i.ytimg.com/vi/8K6QeYgTzvU/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_73.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_73.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content