Σε διεθνές εκπαιδευτικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων - στρατιωτικό κόμβο, μετατρέπεται η Σούδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε διεθνές εκπαιδευτικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων - στρατιωτικό κόμβο, μετατρέπεται η Σούδα

👉Ενισχύεται ο στρατηγικός και επιχειρησιακός ρόλος της Κρήτης, που μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν επισκεφθεί για ασκήσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις η Κύπρος, τα ΗΑΕ, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.

Μόνο το τελευταίο εξάμηνο στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Κύπρο έχουν έρθει είτε στην Αεροπορική είτε στη Ναυτική Βάση της Σούδας, έχουν συνεκπαιδευτεί με ελληνικές και έχουν πραγματοποιήσει πλήθος ασκήσεων.

Η προτίμηση που δείχνουν οι παραπάνω χώρες στη Σούδα δείχνει από τη μια πως ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ να ενισχυθεί κι άλλο ο στρατηγικός και επιχειρησιακός ρόλος της Κρήτης και να μετατραπεί σε «φρούριο», όπως έχει επισημάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αποδίδει καρπούς. Και από την άλλη φανερώνει το ισχυρό αποτύπωμα της Σούδας και της Κρήτης γενικότερα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Οι συνεκπαιδεύσεις

Η πιο πρόσφατη άφιξη στη Σούδα είναι αυτή από τη Σαουδική Αραβία. Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε η άφιξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (Royal Saudi Air Force – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου Air Superiority / Supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Αλλά και στα τέλη Αυγούστου τέσσερα μαχητικά F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν προσγειωθεί στην 115 ΠΜ της Σούδας. Και μάλιστα δεν έμειναν για μερικές ημέρες αλλά συνεκπαιδεύτηκαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για περίπου έναν μήνα. Επρόκειτο για τις πρώτες κινήσεις του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Αμυνας για την οικοδόμηση συμμαχιών με χώρες του ευρύτερου αραβικού – μουσουλμανικού τόξου και της Μέσης Ανατολής που συνεχίζονται τώρα και με τη Σαουδική Αραβία.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί πως τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα χρησιμοποίησαν για προσγείωση και για επανεξυπηρέτηση και δύο γαλλικά Rafale, τα οποία είχαν έρθει μεσούσης της ελληνοτουρκικής κρίσης με το «Oruc Reis» τον Αύγουστο και είχαν συμμετάσχει σε άσκηση Eλλάδας – Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση στη Σούδα της Κρήτης και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (MAROPS / NAVSOF Training) μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών – ΔΥΚ), της Κύπρου (Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών – ΜΥΚ) και των ΗΠΑ (Special Warfare Combatant-Craft Crewmen – SWCC).
Στρατηγικό σημείο

Γιατί όμως όλα αυτά πραγματοποιούνται στη Σούδα; θα αναρωτηθεί κανείς. Πρώτα απ’ όλα η Σούδα, και γενικότερα η Κρήτη, βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο. Είναι στο «σταυροδρόμι» Δύσης και Ανατολής και πολύ κοντά στο θέατρο εξελίξεων και επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ενδιαφέρει πολλές από τις χώρες της περιοχής.

Επίσης, το ανάγλυφο αλλά και οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της Σούδας ως Εκπαιδευτικού Κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων. Εκεί μπορούν τα μαχητικά να εκπαιδευτούν σε ασκήσεις και προσβολές στόχων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν πάντα ευνοϊκές, αφού στην Κρήτη ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τη Σούδα έχουν επιλέξει οι Αμερικανοί για μία από τις σημαντικότερες στρατιωτικές βάσεις τους στον κόσμο.

Πάντως, το ΓΕΕΘΑ επιδιώκει την περαιτέρω αξιοποίηση της Σούδας και γι’ αυτόν τον λόγο σχεδιάζει και τη δημιουργία εκεί ενός ναυστάθμου, πλήρως οργανωμένου και λειτουργικού, εφάμιλλου της Σαλαμίνας. Η δημιουργία ενός μεγάλου ναυστάθμου που θα μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα πάρα πολλά πλοία του ΠΝΕ εντάχθηκε στο 15ετές πρόγραμμα σταδιακής αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο μεταξύ, το πρώτο από τα Rafale που πρόκειται να παραδοθούν από τη Γαλλία στην Πολεμική Αεροπορία είναι τεχνικά έτοιμο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού site air-cosmos.com.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,428,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,852,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,374,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,363,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Σε διεθνές εκπαιδευτικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων - στρατιωτικό κόμβο, μετατρέπεται η Σούδα
Σε διεθνές εκπαιδευτικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων - στρατιωτικό κόμβο, μετατρέπεται η Σούδα
Σε διεθνές εκπαιδευτικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων - στρατιωτικό κόμβο, μετατρέπεται η Σούδα
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2021/03/EwYL8t-XIAExp6u-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content