Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Έλεγχοι σε κτίρια – Στους δρόμους οι κάτοικοι - (Δείτε βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Έλεγχοι σε κτίρια – Στους δρόμους οι κάτοικοι - (Δείτε βίντεο)

👉Ξεκίνησαν σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Βιβλική καταστροφή στο ΔαμάσιΟπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου.

Την ίδια ώρα μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για τους κατοίκους της Ελασσόνας εξαιτίας των μετασεισμών αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού των 6 ρίχτερ. Αρκετοί ήταν αυτοί που διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία που είχαν μισθωθεί, ενώ για όποιον δεν μπορούσε να μείνει στο σπίτι του υπήρχαν και σκηνές που είχαν στηθεί.

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα χωριά της Ελασσόνας ενώ έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό ο οποίος μίλησε στο protothema.gr ο κόσμος είναι παγωμένος και σοκαρισμένος από τον ισχυρό σεισμό, ενώ εξήγησε ότι στήθηκαν 240 σκηνές στα γήπεδα των χωριών που επλήγησαν περισσότερο, στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι και στον Τύρναβο με τις οικογένειες να περνούν την πρώτη νύχτα τους μέσα σε σκηνές ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και δεν ήταν λίγοι αυτοί που φιλοξενήθηκαν σε φιλικά σπίτια.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κ. Αγοραστός ανέφερε στο protothema.gr ότι 100 σπίτια κατοικίσιμα και μη, στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ κάποια που ήταν παλιά έχουν πέσει από το σεισμό. Ένα σχολείο στο Δαμάσι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη πρέπει να ξαναφτιαχτεί ενώ άλλα δυο σχολεία στον Τύρναβο έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συστηματική καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και στα δημόσια κτίρια.

Εικόνες από την ώρα του σεισμού


«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουμε ένα σχολείο το οποίο θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε στο Δαμάσι. Άλλα δύο σχολεία στον Τύρναβο κατά δήλωση του Δημάρχου έχουν σοβαρά προβλήματα. Στο Δαμάσι και στο Μεσοχώρι έχουμε 100 σπίτια κατοικίσιμα και μη, τα οποία έχουν ζημιές ενώ κάποια που ήταν παλιά έχουν πέσει από το σεισμό.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 240 σκηνές στο γήπεδο Τυρνάβου, Δαμασίου και Μεσοχωρίου στις οποίες πέρασε τη δύσκολη νύχτα του ο κόσμος. Στην περιοχή Δαμάσι και Μεσοχώρι είπαμε στους κατοίκους να μην κοιμηθεί κανείς στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. Τους δώσαμε τρεις επιλογές, πέντε πούλμαν με οικογένειες και ηλικιωμένους έφυγαν ώστε να φιλοξενηθεί ο κόσμος σε ξενοδοχεία στα Τρίκαλα, κάποιοι άλλοι έμειναν στις σκηνές ενώ ήταν και αυτοί οι οποίοι κοιμήθηκαν σε φιλικά σπίτια.

Ο κόσμος είναι αναστατωμένος και παγωμένος. Αυτή τη στιγμή σκέφτεται την επόμενη μέρα, πως θα μπει και πάλι μέσα στο σπίτι του με την οικογένειά του με ασφάλεια.

Δόθηκε εντολή στους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνος να δουν τις πρώτες ζημιές ώστε να δοθεί το πρώτο επίδομα των 600 ευρώ και ανάλογα με την ζημιά της οικοσυσκευής να δώσουν τα χρήματα στους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Έχει έρθει η ΔΑΕΦΚ κι έχουμε φτιάξει ένα συντονιστικό στο στρατόπεδο Σχοινάς που είναι στον Τύρναβο και από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συστηματική δουλειά γιατί μέχρι τώρα έχει γίνει ένας προσωρινός έλεγχος των σπιτιών στο Μεσοχώρι και στο Δαμάσι. Επίσης, έχουμε κάνει ελέγχους στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας , στις δομές των παιδιών ΑΜΕΑ, στο γηροκομείο της Λάρισας, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας στους δρόμους μας, οι γέφυρες είναι ανοιχτές αλλά θα έχουμε προβλήματα στα αγαθά που βρίσκονται στα συσκευαστηριά μας γιατί με το ταρακούνημα του σεισμού έπεσαν και δημιουργήθηκε πρόβλημα», καταλήγει στο protothema.gr ο Κώστας Αγοραστός. Από τον εγκέλαδο δεν γλίτωσε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μεσοχώρι, η οποία κατάρρευσε, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Δύσκολη νύχτα στο Ζάρκο Τρικάλων

Σε σκηνές πέρασαν τη νύχτα τους και οι κάτοικοι του χωριού Ζάρκο Τρικάλων το οποίο βρίσκεται στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας, ακριβώς πίσω από την Ελασσόνα και λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν σοβαρά προβλήματα και τα περισσότερα εξ αυτών κρίνονται μη κατοικήσιμα. Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στο χωριό ο στρατός και έστησε σκηνές στο κέντρο του χωριού όπου πέρασαν τη νύχτα τους αρκετές οικογένειες με παιδιά.

Κλειστές σήμερα όλες οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Να παραμείνουν κλειστές σήμερα , Πέμπτη 4 Μαρτίου, όλες οι εκπαιδευτικές δομές (Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, κατόπιν της μεγάλης ισχύος σεισμικής δόνησης και της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας. Ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την επαναλειτουργία τους, ενώ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Τέλος, σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι 1η, 2η, 7η και 8η Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει στην περιοχή για εναέρια επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ μετέβη στην περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

«Τον περιμέναμε» λένε οι επιστήμονες

Από τα πλέον μελετημένα ρήγματα και καλοδιαβασμένα, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι το ρήγμα του Τυρνάβου από το οποίο εκδηλώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών Ρίχτερ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ρήγμα αυτό στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας δεν έχει δώσει μεγαλύτερους σε ένταση σεισμούς κατά το παρελθόν, ενώ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση ήδη εδώ και αρκετό καιρό μιας και είχε παρατηρηθεί προσεισμική δραστηριότητα τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρο Παυλίδη ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι τα αποτελέσματα της μακρόχρονης μελέτης του συγκεκριμένου ρήγματος δείχνουν ότι τα 6,2 με 6,3 Ρίχτερ είναι και «η κορυφή» για έναν σεισμό που εκδηλώνεται από το συγκεκριμένο ρήγμα το οποίο είχε να δώσει κάποιον ισχυρό από τον Ιανουάριο του 1892.Παράλληλα ο κ. Παυλίδης επισημαίνει ότι η μετασεισμική ακολουθία θα είναι αρκετά πλούσια με σεισμούς ακόμη και κοντά στα 6 Ρίχτερ. «Αυτό το ρήγμα έχει μήκος 10 με 12 χιλιόμετρα. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους που είχε ο χθεσινός σεισμός θα ακολουθήσει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Οι μετασεισμοί αναμένονται να είναι 1 με 2 βαθμούς μικρότεροι από τον χθεσινό σεισμό. Το συγκεκριμένο ρήγμα είναι από τα πιο μελετημένα ρήγματα στην Ελλάδα. Μαζί με τον Ιταλό καθηγητή Ρικάρντο Καπούτο είχαμε ξεκινήσει να φτιάξουμε και ένα ανοικτό μουσείο σεισμολογίας για το συγκεκριμένο ρήγμα ώστε να έρχονται τα σχολεία αλλά και οι πολίτες να ενημερώνονται, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί».Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη το συγκεκριμένο ρήγμα δίνει σε αραιά χρονικά διαστήματα μεγάλους σεισμούς. «Μιλάμε για χρονικά διαστήματα άνω των 1.000 ετών. Συγκεκριμένα 2.000-2.500 χρόνια και αυτά τα στοιχεία τα βρήκαμε με την παλαιοσεισμολογική μέθοδο. Έτσι μελετώντας αυτά τα στοιχεία είχαμε δει ότι ο χρόνος για να γίνει ένας σεισμός είχε φτάσει. Τον περιμέναμε αυτό το σεισμό και το ρήγμα του Τυρνάβου ήταν ένα από τα υποψήφια ρήγματα στην περιοχή για να μας δώσει έναν ισχυρό σεισμό, όπως και έγινε».

Όπως είπε στο protothema.gr ο κ. Παυλίδης το 2017 είχε γίνει ημερίδα και για το συγκεκριμένο ρήγμα στη Λάρισα όπου ενημερώθηκαν οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες. «Εκτός από το ρήγμα της Ελασσόνας μελετάμε και το ρήγμα της Γυρτόνης που είναι βορειότερα πάνω από τη Λάρισα και ένα ακόμη που είναι στις παρυφές της πόλης. Αυτά έχουμε διαπιστώσει ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά είναι και πολλά άλλα τα ρήγματα της Θεσσαλίας. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι είναι ότι θα έχουν για πολλούς μήνες μετασεισμούς ενώ μπορεί και μετά από έναν χρόνο να υπάρξει μετασεισμός. «Το συγκεκριμένο ρήγμα μάζεψε για πολλά χρόνια ενέργεια και τώρα εκτονώθηκε. Το μελετάμε από το 1988 και έχουμε κάνει πολλές δημοσιεύσεις γι’ αυτό» επισήμανε ο κ. Παυλίδης.


Από την πλευρά του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Αθανάσιος Γκανάς εξήγησε στο protothema.gr ότι ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλία ήταν το 1980 στις 9 Ιουλίου με μέγεθος 6,5 Ρίχτερ, ενώ το 1954 είχε γίνει σεισμός 7 Ρίχτερ. «Το δυναμικό των ρηγμάτων της νότιας Θεσσαλίας είναι μεγαλύτερο από εκείνα της βόρειας Θεσσαλίας. 

Ο χθεσινός σεισμός έγινε από το ρήγμα του Τυρνάνβου το οποίο περνάει 5 χιλιόμετρα βόρεια από το χωριό Δαμάσι. Αυτό το ρήγμα έχει μελετηθεί με τη μέθοδο της παλαιοσεισμολογίας, δηλαδή έχουν ανορυχθεί παλαιοσεισμολικά ορύγματα και έχουν βρεθεί προηγούμενοι σεισμοί. Η μέση περίοδος επανάληψης σε 2.500 χρόνια για το ρήγμα αυτό».

Ο κ. Γκανάς διευκρίνισε και όλα αυτά που ακούγονται για τα μεγέθη επισημαίνοντας: «Το μέγεθος στην κλίμακα Ρίχτερ είναι 6 και στην κλίμακα ροπής είναι 6,3. Αυτή είναι μια μέθοδος που έχει εισαχθεί τα τελευταία 30 χρόνια και η οποία αποτυπώνει καλύτερα το μέγεθος όταν μιλάμε για μεγάλους σεισμούς».


Σύμφωνα με τον κ. Γκανά είναι ακόμη νωρίς να για να πει κάποιος ότι υπάρχει πιθανότητα ενεργοποίησης διπλανών ρηγμάτων αλλά αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι και οι φορείς είναι ότι υπάρχει μια μετασεισμική ακολουθία σε εξέλιξη και είναι φυσιολογική. Μέχρι αργά το βραδύ είχαν γίνει μετασεισμοί των 5 Ρίχτερ, των 5,2 Ρίχτερ και δεκάδες άλλοι μεγέθους 3 Ρίχτερ και μέχρι 4,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετασεισμική ακολουθία παρακολουθείται ενώ όπως επισημαίνουν θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα με μεγάλη πιθανότητα ισχυρών μετασεισμών.

Το διάβασα στο protothema.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Έλεγχοι σε κτίρια – Στους δρόμους οι κάτοικοι - (Δείτε βίντεο)
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Έλεγχοι σε κτίρια – Στους δρόμους οι κάτοικοι - (Δείτε βίντεο)
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Έλεγχοι σε κτίρια – Στους δρόμους οι κάτοικοι - (Δείτε βίντεο)
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2021-03-04/SDFHJ.jpg
https://i.ytimg.com/vi/KWdZq77vYfc/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content