25η Μαρτίου: Ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια - Όλο το πρόγραμμα

25η Μαρτίου: Ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια - Το πρόγραμμα της ημέρας

👉Από σήμερα, Τετάρτη 24/3 ξεκινούν οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με πληθώρα εκδηλώσεων και παρουσία ξένων ηγετών που θα τιμήσουν την εθνική εορτή και τη συμπλήρωση δύο αιώνων από το 1821. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, προλογίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την κορύφωση των εκδηλώσεων την Πέμπτη, ανήμερα της εορτής.

Για τις ανάγκες του εορταστικού προγράμματος έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, παρά το γεγονός ότι η φετινή (στρατιωτική) παρέλαση θα γίνει χωρίς κόσμο, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας

200 χρόνια από το 1821: Πολλοί ξένοι ηγέτες στη χώρα - Όλο το πρόγραμμα

Βάσει του προγράμματος εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, την Τετάρτη, ο προγραμματισμός προβλέπει τα εξής:

-11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

-14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

-18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.


Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από το 1821 

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez.

Από την πλευρά του Υπουργείο Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

-19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

-20.30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Εγκαίνια για την ανανεωμένη Εθνική Πινακοθήκη

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα η Εθνική Πινακοθήκη μετά την επέκταση και ανακαίνιση των χώρων της.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, η "Εθνική Πινακοθήκη σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η ελληνική τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, που φιλοξενείται στις αίθουσες της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, εξελίσσεται παράλληλα με την Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους.

Η Εθνική Πινακοθήκη θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες της, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, για τους πρίγκιπα Κάρολο, Μιχαήλ Μισούστιν (Ρώσος πρωθυπουργός), Φλοράνς Παρλί (Γαλλίδα υπουργός Άμυνας) και Νίκο Αναστασιάδη (πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη

Η νέα δεκαετία βρίσκει την Εθνική Πινακοθήκη, με 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, κτηριακά και μουσειογραφικά ανανεωμένη. Ως σύγχρονο μουσείο Τέχνης αναδεικνύει τη φυσιογνωμία του Πολιτισμού της Ελλάδας αλλά και τη θέση που επάξια κατέχει στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης τώρα ξεδιπλώνεται σε 1000 πίνακες- από τους 20.000 που φυλάσσονται στις αποθήκες- αποδεικνύοντας τη μεγάλη αξία των πλούσιων συλλογών της. Το πρώτο μνημειώδες έργο που υποδέχεται τους επισκέπτες, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο, είναι η «Λαϊκή Αγορά» (1979-1982) του Παναγιώτη Τέτση, ένα εμβληματικό έργο, που αναβλύζει τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας, σε μια έκρηξη χρωμάτων, υπογραμμίζοντας τον οικουμενικό χαρακτήρα της σύνθεσης.

Το μεγάλο έργο επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2021, δέκα χρόνια μετά. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, "το 2014 το έργο παραδόθηκε χωρίς προβλήματα και με εγγυημένη τη χρηματοδότησή του. Θα μπορούσε να παραδοθεί το 2018, αν δεν είχαν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία δεν υπήρξαν συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων, χρονοδιάγραμμα και προγραμματισμός των εργασιών, οπότε το εργοτάξιο σχόλαζε. Η ανακαίνιση της Πινακοθήκης αποδείχτηκε έργο πολυσύνθετο το οποίο χρειαζόταν συνεχή επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ και επίλυση επί τόπου των προβλημάτων που ανέκυπταν".
Ποιες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 24/3

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, Τετάρτη στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.


Στιγμιότυπο από εορτασμούς για την 25η Μαρτίου (Αρχείο) 

Ειδικότερα, θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από τις 06:00 έως το τέλος της εκδήλωσης, καθώς και η κυκλοφορία τους από τις 15:00 στα εξής σημεία:

- Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.



ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δρομολογιακές ρυθμίσεις

Δρομολογιακές ρυθμίσεις επανήλθαν από την Τρίτη 23 Μαρτίου έως και Παρασκευή 26 Μαρτίου στη γραμμή του προαστιακού προς το Αεροδρόμιο, λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά την άφιξη ξένων επισήμων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, όλες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού θα τερματίζουν/εκκινούν στο Κορωπί και δεν θα φτάνουν έως το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα διαστήματα:

-23.03 και ώρες 19.15-19.45

-24.03 και ώρες 13.45-14.15, 17.20-17.50, 21.45-22.15

-25.03 και ώρες 12.15-12.45, 14.15-15.45

-26.03 και ώρες 20.15-20.45
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πάνω από 4.000 αστυνομικούς

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της επίσκεψης των υψηλών προσκεκλημένων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα εναέρια μέσα της Αστυνομίας, (ελικόπτερα και drones), το σύνολο των αντρών της ΕΚΑΜ, που θα είναι διασκορπισμένο ακόμα και με ελεύθερους σκοπευτές σε διάφορα νευραλγικά σημεία, οι συνεχείς έλεγχοι από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ, άντρες δυνάμεων Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα επιτηρούν και θα ελέγχουν διαρκώς τα σημεία διέλευσης και παραμονής των υψηλών προσκεκλημένων.


Αστυνομικοί στο Σύνταγμα 

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρευρευθούν επίσημοι από όλον τον κόσμο, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και για την εκδήλωση-ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να ισχύουν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με αυστηρούς ελέγχους, τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στον χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Σε «φρούρια» θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 25η Μαρτίου: Ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια - Όλο το πρόγραμμα
25η Μαρτίου: Ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια - Όλο το πρόγραμμα
25η Μαρτίου: Ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια - Το πρόγραμμα της ημέρας
https://www.ilamia.gr/wp-content/uploads/2020/12/banner_300x160cm_t2-01.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/03/25-200.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/03/25-200.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content