«Νυν απολύεις τον δούλον σου» : «Φως εις αποκάλυψιν εθνών»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Νυν απολύεις τον δούλον σου» : «Φως εις αποκάλυψιν εθνών»

👉Ο Δίκαιος Συμεών κρατώντας στην αγκαλιά του το θείον Βρέφος, τον Σωτήρα Χριστό, ολοκλήρωσε την δοξολογία του προς τον Θεόν με μία προφητεία: «είδαν τα μάτια μου τον σωτήρα, που ετοίμασες για όλους τους λαούς, φως που θα φωτίσει τα έθνη και θα δοξάσει το λαό σου τον Ισραήλ» (Λουκ.2,30-32).

Ο Δίκαιος Συμεών, εμπνεόμενος από το Άγιο Πνεύμα προφητεύει, όπως παλαιότερα και ο Ησαΐας (βλ. Ησαΐα 49,6) ότι, ο Ιησούς Χριστός είναι φως και Σωτήρας όλων των λαών της γης. Θα φωτίσει όλα τα ειδωλολατρικά έθνη που βρίσκονται στο σκοτάδι της άγνοιας του αληθινού Θεού.

Ο Γέροντας Συμεών με τα προφητικά του αυτά λόγια παρουσιάζεται απαλλαγμένος από την αποκλειστικότητα και τον φανατισμό των συγχρόνων του Ιουδαίων. Αυτοί ήθελαν τον Μεσσία αποκλειστικά δικό τους, για τη σωτηρία του δικού τους μόνον έθνους. Αν οι Ιουδαίοι άκουγαν τον Συμεών να μιλάει για σωτηρία των εθνικών ειδωλολατρών, ο Συμεών κινδύνευε. Θα τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο με ελευθεριάζουσες ιδέες και θα είχε σοβαρές συνέπειες.

Αυτό είναι ένα θέμα που χρειάζεται κι εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πολύ να το προσέξουμε. Διότι παρουσιάζονται άνθρωποι που επιδιώκουν να περιορίσουν το Χριστό στα όρια της πατρίδας τους και του έθνους τους. Το έργο της ιεραποστολής δεν θέλουν να επεκταθεί πέραν των ορίων της χώρας τους. Αν τους ζητηθεί βοήθεια, οποιασδήποτε μορφής, για την εξωτερική Ιεραποσρολή, αντιδρούν: Η πατρίδα μας έχει περισσότερη ανάγκη, για ιεραποστολή. Έχουμε τόσες ανάγκες στον τόπο μας. Αλλά αν αυτή η νοοτροπία ίσχυε στην Εκκλησία από την αρχή, τότε κανένας από μας δεν θα ήταν χριστιανός. Oι παλαιοί πρόγονοι όλων μας ήσαν ειδωλολάτρες! Αν οι Άγιοι Απόστολοι, που ήσαν όλοι Ισραηλίτες, σκέπτονταν έτσι, δεν θα έβγαιναν από τα όρια της πατρίδας τους να κηρύξουν το Ευαγγέλιο, και έτσι η Εκκλησία θα έμενε περιωρισμένη στα όρια της Παλαιστίνης.

Αλλά, ο Χριστός ήρθε να ενώσει όλους σε μία πνευματική οικογένεια. Ως «τό Φώς τοῦ κόσμου» (Ιωάν. 8,12), ήρθε να διαλύσει το σκοτάδι μέσα στο οποίο ήσαν βυθισμένα τα έθνη των ειδωλολατρών, και να φωτίσει -ως άλλος ήλιος- και σώσει όλον τον κόσμο.

Γι’ αυτό ακριβώς ο Κύριος έδωσε την εντολή στους Αποστόλους Του: «Πορευθείτε σ’ ολόκληρο τον κόσμο και να διακηρύξετε το χαρμόσυνο μήνυμα σ’ όλη την κτίση» (Μάρκ. 16,15). Και οι Άγιοι Απόστολοι αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας το μετέφεραν σε Ανατολή και Δύση, Βορά και Νότο, παρ’ όλους τους κινδύνους που αντιμετώπισαν, ακόμη με τη θυσία της ζωής τους. Η Αγία Αποστολική Εκκλησία μας το έργο αυτό του ευαγγελισμού των εθνών το συνεχίζει έως σήμερα με τα φωτισμένα μέλη της, κληρικούς και λαϊκούς.

Σε αυτό το έργο καλούμαστε κι εμείς να συμβάλουμε με την θερμή προσευχή μας και κάθε άλλον τρόπο, ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Δυστυχώς ειδωλολάτρες δεν υπήρχαν μόνον στα χρόνια των Αποστόλων• υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα πολλά εκατομμύρια. Πολλοί από αυτούς αναμένουν το μήνυμα της σωτηρίας. Είναι συγκινητική η χαρά και ευγνωμοσύνη που εκδηλώνουν προς τους ιεραποστόλους της Εκκλησίας μας, άνθρωποι που για πρώτη φορά στις ημέρες μας άκουσαν για τον Χριστό, πίστεψαν, βαπτίστηκαν και αξιώνονται να λατρεύουν πλέον τον Ένα και αληθινό Τριαδικό Θεό. Θαυμάζει κανείς τη λαχτάρα πολλών από αυτούς, που βαδίζουν με τα πόδια ή ταξιδεύουν με μεταφορικά μέσα πολλά χιλιόμετρα, για να φθάσουν στην πλησιέστερη Ορθόδοξη Εκκλησία για να κατηχηθούν, να βαπτιστούν και να λειτουργηθούν, ώσπου να καταστεί δυνατή η ανέγερση Ορθοδόξου ναού και στόν τόπο τους.

Θα ήθελα εδώ να κάνουμε μια αναγκαία διευκρίνιση. Μερικοί συγχέουν την ιεραποστολή της Εκκλησίας με τον προσηλυτισμό που ασκούν διάφορες αιρέσεις. Ο προσηλυτισμός είναι αυτό που έκαναν οι Εβραίοι και το οποίο κατεδίκασε ο Κύριος. Το να προσπαθεί, δηλαδή, κάποιος να παραπλανήσει το άλλον με διάφορα πονηρά μέσα για να τον τραβήξει στην παράταξή του. Αυτό το καταδικάζει, όπως είναι φυσικό, και η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησε τέτοια μέσα. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Σέβεται την ελευθερία του κάθε προσώπου. Κηρύσσει την αλήθεια και όποιος με την θέλησή του εκδηλώσει ενδιαφέρον, αφού τον κατηχήσει, όσο διάστημα χρειάζεται, και διαπιστώσει ότι πιστεύει ειλικρινά, τότε μόνον τον βαπτίζει και τον συμπεριλαμβάνει στα μέλη της. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αυτή την γραμμή τήρησε: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει» (Μάρκ. 8,34)• κανέναν ποτέ δεν τον ανάγκασε ο Χριστός.

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, μετά από όλα αυτά, παρακαλώ να θυμόμαστε ότι ο Κύριός μας, όπως το προφήτευσε ο Δίκαιος Συμεών, είναι το Φως που φωτίζει όλα τα έθνη και ο Σωτήρας όλων των λαών. Όμως στο έργο Του αυτό θέλει να έχει συνεργούς Του εκείνους, που ήδη έχουν φωτιστεί και έχουν δεχθεί το σωτήριο μήνυμά Του. Όχι γιατί τους έχει ανάγκη. Ως Πάνσοφος και Παντοδύναμος μπορεί μόνος Του να κάνει τα πάντα. Αλλά ζητεί κι εμείς να γίνουμε «συνεργοί Θεοῦ» (βλ. Α’ Κορ. 3,9) για να μας τιμήσει. Ας δεχθούμε αυτή την τιμή, και ο καθένας μας ας ενισχύει τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές και με το φωτεινό παράδειγμά του• με τον φωτισμένο λόγο του ας προσπαθεί να μεταδώσει αυτό το φως της πίστεώς του σε όσους περισσοτέρους μπορεί, ώστε και άλλοι να φωτιστούν και να σωθούν από τον Σωτήρα Χριστό. Αμήν.

Το διάβασα στο pemptousia.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: «Νυν απολύεις τον δούλον σου» : «Φως εις αποκάλυψιν εθνών»
«Νυν απολύεις τον δούλον σου» : «Φως εις αποκάλυψιν εθνών»
«Νυν απολύεις τον δούλον σου» : «Φως εις αποκάλυψιν εθνών»
https://www.dogma.gr/wp-content/uploads/2018/01/N%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85-666x396.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_974.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/02/blog-post_974.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content